Liten glasögonorm

Är helt dränerad efter dagen idag. La huvudet på kudden redan halv åtta. För att varva ner. Var uppe med tuppen för att skjuta på lillans vilopaus. Hade tid på syncentralen klockan 10:30. Då brukar hon annars sova. Men för en gångs skull fick jag till det, hon vaknade utvilad precis innan det var dags att dra iväg.

•••

Vår lilla tjej skulle alltså prova ut sina första bågar! Det är för att vi ska kunna använda glasögon när hon är sjuk och måste vara utan linser, som förra veckan. Istället för att vara ”blind”, får hon iallafall se på det högra ögat. Glasögonen gör tyvärr ingen nytta för det vänstra ögat, eftersom det inte fick inopererat någon konstgjord lins, utan är helt beroende av den yttre kontakt linsen.


De minsta bågarna som fanns, var liksom som rörligt plast och kunde ha ett töjbart band som höll bågarna stadigt på plats. Hon var jätteduktig, nyfiken, men slet inte av sig glasögonen enns. Efter en stund ville hon förstås smaka och känna. Fanns bara en typ av båge för att prova. Vi kollade igenom en katalog och gjorde en beställning på ett par röda lite rundare. Är dem långsmala kanske de stör synfältet för mkt...

Aja iallafall en gullig upplevelse, sååå små glasögon, på vår lilla grå starr flicka. Kommer nog bli konstigt att se henne täckt av ett par brillor resten av livet...det får man ju ändå tacka linserna för, dem skäl inte direkt uppmärksamhet, som ett par glasögon kommer göra.


•••

Efter besöket kände jag för en promenad i det fina vädret. Tog en tur genom stadsparken först och när L somnat gick jag i några butiker också. Är så SKÖNT att de börjat sopa undan gruset på vissa ställen. Avskyr verkligen grus. Inne på Indiska föll jag för en vårjacka. Jag är besatt av jackor, har alldeles för många. Laura slet och drog i det mesta nu när hon sitter upp och kan nå. Norpa de sista godbitarna från NoaNoa rean på Åhlens. Mina absoluta favorit bodysar. Sängkläderna med ekblad & ekollon från Garbo&friends. Alltså behöver jag säga mer? Till sist måste jag tipsa om de smarta förvaringsboxarna jag såg hos Hemtex! Man kan sitta på dom med! Förvaring och sittplats i ett. Hur bra?? Fanns i flera andra färger. Prisvärt också!


•••

När vi kom hem var jag så trött, ville mest lägga mig ner i soffan, dricka vatte. och samla kraft, men då var det dags för L att sträcka på benen som suttit i vagnen i stort sett hela dagen. Vilken energi de har numera? Hon är inte still en sekund. Står, bankar, slår, ligger, sprattlar, snurrar, sitter, klättrar, kryper, fullt ös, allt i ett! Jag blev liksom helt svett att försöka aktivera henne. Sen ska det ätas, bajsas, byta blöja, smörja in, klä på, plocka linser.

De egna behoven kommer man aldrig till..Huvudvärken smyger sig på! Man är hungrig, törstig, kissnödig osv. Den där lätta irritationen bubblar under ytan. När man precis slagit sig ner i soffan för första gången på hela dagen och så skriker det från sovrummet. F*%k. Efter en jävla massa vaggande, bestämde jag mig för att sova.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229