En till operation

Det var både sött och surt på gårdagens synundersökning. Testet visar att utvecklingen av synen går framåt, speciellt för vänster öga denna gång! Hejja! Så bra.

Men när optikern tittar in (i vänstra ögat) ser hon en skugga/fläck. Fan. Bildas en stor klump i magen. Hon misstänker att det kan vara rester från starren, typ som en flisa som blivit kvar i kanten och sedan förflyttats. Just idag sitter den inte i vägen för synfältet, men med tanke på hur fort den kom fram är det nog en tidsfråga innan den hämmar synen. Det är redan ”det sämre ögat” så vi har inte råd att förlora träningen nu.

Hon skulle kontakta vår läkare Alf i Gbg och rådfråga. Troligtvis blir det en operation för att ta bort fläcken och att Alf vill göra det ganska snart. Vi får vänta och se vad beskedet blir.


Om det blir op. i juli är det nog kört med vår Islandsresa är jag rädd för. Ååh jag som blivit så peppad, nästan pirrig i magen av tanken att ta med Laura dit.

Tungt, att behöva gå igenom denna pers igen. Operation är alltid en operation, även hur ”litet” ingreppet må vara. Att hon ska sövas och gå igenom uppvak och läkning och alla dessa droppar, infektionsrisker och komplikationer. Nu är hon också äldre och förstår mer, därav mer påverkad. Blir så ledsen, för hennes skull. Hon är ju så glad och pigg och upptäckande...så ska vi vara där och peta henne i ögat 384748 ggr om dagen. Känslorna från förra resan börjar bubbla upp.


Nä, detta kom så plötsligt. Var inte alls beredd på det. Men återigen får man lägga allt i specialisternas händer och hoppas på att även detta går som det ska. Optikern sa ju att Laura haft ovanligt klara och fina ögon hela tiden utan tecken på komplikationer. Vi fortsätter så tycker jag.

Gillar

Kommentarer

michellenorman
michellenorman,
Åh hjärtat❤️nouw.com/michellenorman
Sigyn
Sigyn,
♥️😔nouw.com/sigyn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229