En ny familjemedlem

Hur börjar man? Rakt på sak antar jag!

Nu är vi en familj på 4. Gustav och Laura ligger och myser på dynan på golvet framför filmen ’Atlantis’.
Jag och Loke, VÅR SON sitter och ammar i soffan. Han är helt däckad i mjölkkoma hehe. Mjölken har runnit till ordentligt nu och ”dollypartonperioden” är kommen.
Ni som vet, ni vet vad jag menar.
Mina bröst är som två stora, ojämna och hårda silikoninlägg. Är så ömt alltså. Men denna matglada lilla pojke gör ett superbra jobb att tömma mammas ”förråd”. Igår och imorse åkte dock bröstpumpen fram för jag stod inte ut.

Sorry, detta var verkligen rakt på sak hehe. För mycket information kanske. Men samtidigt är det så otroligt många obekvämligheter även efter graviditeten som man måste normalisera och prata om.

Jag ska skriva ett eget inlägg om själva förlossningen, lovar. Vet att många väntar nyfiket. Det är också det jag själv tycker är roligast att läsa när de kommer till andra. Men först lite allmänt om första dagen hemma.


Han föddes lördag 21-11-20 kl 15:33. Loke Ekblad. Vägde in på 3730 gram och mätte 52 cm. Såg så himla liten och tanig ut när han kom så både jag & Gustav var helt off med våra ”gissningar”. Annars var han himla trött och ”tagen” efter den snabba förlossningen. sov länge vid bröstet. Tycker att han är lik mig när jag var sådär nyfödd, men mest lik Laura förstås. Även fast han är mer lång smal och nätt. Pytteliten mun och mindre näsa än L. Exakt samma alv-öron. Men håret! ÄLSKAR hans mörka ruffs, finaste jag vet. Absolut de lenaste som finns, som silke. Åh älskade lilla skatt, tänk att du äntligen är med oss nu, nu och för alltid.


Vi kom hem sent, halv två, natten till söndag. Det var underbart att få krypa ner bara vi 3 första natten ( Laura blev kvar hos mina päron ) Inte mycket sömn, mest amning och ”stairdown” hehe. Man har så mycket adrenalin och hormoner så man kände sig faktiskt pigg trots förlossning och kroppens alla påfrestningar.


På morgonen kunde vi (jag) knappt vänta på att få hem Laura. Det där första mötet är ju något speciellt. Mamma filmade när L kom in i rummet, jag satt i sängen med Loke på bröstet och L var glad att alla var samlade, sen såg hon att jag höll i något och ville klättra upp i sängen. Vi berättade och förklarade. Hon pekade på honom och skrattade högt, sitt klassiska fake skratt och sedan böjde hon sig fram och pussade på hans arm. Han gnydde lite och hon sa oj, oj, gick ner från sängen och hämtade en boll till honom hehe. Sötnosen.


Så småningom anslöt moster Sara som kom med väldigt uppskattat lego som kunde hålla L sysselsatt en stund. Pappa, mamma och Sara turades om att hålla. Jag passade på att klä på mig nya nättrosor och en ren amnings bh. Ni som vet, vet också hur glamorös man är med sin blöjbinda, nättrosor, rufsigt hår och tuttarna i vädret. Hehe det är bara så det måste få vara i början.


Vi ringde även mormor på Island via Facetime för att presentera lillen. Kändes nästan som att hon var med oss på riktigt. Tänk vad livsviktig teknologin är för våra äldre och ännu viktigare i dessa tider. Senare anslöt andra mostern Sunna med iris till Lauras stora lycka.


Laura var inte så brydd om lillebror större delen av dagen pga massa paket och annat skoj att leka med som kusin Iris. Hon var verkligen uppe i varv, såpass att varken lunch eller vila fanns på kartan. Men tillslut gick hon faktiskt självmant in i sitt rum, la sig och somna. Hehe.


Myser med sin pappa, som knappt hållit i Loke själv för att han varit fastklistrad på mitt bröst eller hoppat mellan olika famnar. Tur då att han kan hålla honom resten av livet sen. Laura leker att hon är liten bebis hehe. Det kommer vi nog se en del framöver i olika former.


Till sist anslöt svärmor/farmor för att ta en titt på grabben. Han och Laura fick paket och så gick vi alla ner i köket för lite brunch. Mackor och gott pålägg. Jag lyckades skära mig djupt i fingertoppen av brödkniven det första jag gör. Så klantigt.


När alla gosat sig mätta åkte de hem och vi tog en lugn kväll i vardagsrummet. Jag började känna att tröttheten kommit ikapp lite och ville mest bara lägga mig ner och sova. Men vi har börjat med en liten tradition att boka in ett video möte varje söndag, med familj & kusiner på pappas sida. Rätt mysigt ändå. Vi kunde visa upp vår lilla simba för hela flocken där hemma på island också hehe.


Gillar

Kommentarer

MoaPaulsson
MoaPaulsson,

Stort stort grattis till lilla killen! Hoppas allting gick bra 😍

nouw.com/moapaulsson