Bebis besiktning

Igår var vi på BVC för ”besiktning” av Lilleman. Han var nu 55,5 cm lång. Vägde 4120 g och huvudomfånget 35,5 cm. Wow! sa vi allihopa, vilken tillväxt! Behöver inte oroa oss för amningen haha. Tydligt att den fungerar utmärkt.


Vi hade lämnat Laura på förskolan så de var bara jag & Gustav. Med andra barnet har man ett helt annat lugn och en trygghet i hur man handskas med den lille. Förstår vad dom menar med att andra barnet ofta är nöjt och infinner sig i det mesta. Det är just för att man kan signalerna och snappar upp på som tidigare, innan det hinner bli gnäll och kanske skrik.


Efter BVC svängde vi lite snabbt förbi mitt jobb. Jag skulle kolla nya mjukiskläder till mig själv, men blev osäker då majoriteten av tröjorna inte hade dragkedja. Det är nästan ett måste nu när man ammar. Så det slutade med att jag köpte två pyjamas set till Laura istället. Gustav och Loke satt i bilen för att vara på säkra sidan. Så kollegorna fick komma ut och kika på nya tillskottet genom bilfönstret hehe. Man kan aldrig vara FÖR försiktig? Hehe.


Lille Nils Loke är hittills väldigt nöjd med tillvaron och vi njuter till fullo. Jag var väldigt orolig under graviditeten att jag inte skulle få chans att gosa sådär mycket som med Laura. Men det får jag absolut. Försöker också passa på lite extra nu när Gustav är hemma fortfarande.


Idag ska vi nog ta första badet! Hans navelsträng ramlade bort ganska tidigt, så vi ville vänta lite extra tills det hade läkt igen fint.


På måndag är det tillbaka till verkligheten. Då ska jag ta hand om två barn på egen hand. Lite ångest. Framförallt under amningssektionerna. Om Laura behöver hjälp med något när man precis satt han på bröstet. Men det är väl ingen idé att oroa sig för saker i förväg. Alla kvinnor har klarat det genom alla tider, så varför skulle inte jag göra det?

Gillar

Kommentarer