Barn snack

Sista kontrollen hos barnmorskan är gjord. Nu hoppas jag inte att vi ses på nästa inbokade tid 17 nov. Finns visserligen risk för det. Men nu är jag KLAR med denna graviditet, tack och bock. Järnvärdet var superbra och magen har växt. Huvudet är lite ruckbart men det behöver inte vara mer fixerat än så. De hittar ut ändå kan man säga. Det gör verkligen ondare i hela kroppen för varje dag som går. Huden är öm och det stramar sådär så man tror att det spricker.

Så sjukt sugen på bebis gos NU. En sån här liten sleeping beauty! Laura, knappt 2 månader.


Jisses vad mycket kommentarer man får nu om magen...alltifrån kassapersonal till hon på lab säger att de aldrig sett en så rund och liksom markerad kula och inget annat. Att de ser overkligt ut haha. Tack?
Man känner verkligen hur folks blickar fastnar på magen först innan de möter ens ansikte liksom. Ska försöka föreviga en sista bild här i veckan. Tror jag tog en bild i vecka 40 med Laura. Kanske får till en likadan, så kan man jämföra sen. Bilden nedan är från vecka 30 tror jag.


Vardagarna smälter ihop. Blir inte mycket gjort. Bäst att ”njuta” tills lugnet blir ett minne blott. Laura är verkligen i stor förändring, från en dag till en annan har hon exploderat i både tal och utveckling. Samt humör. Det är så häftigt. Igår kväll när vi satt med pekboken kunde hon säga vad ALLT var och hette. Jag blev så tagen och så otroligt STOLT att jag började böla förstås. Kunde liksom inte fatta att hon blivit så stor och PRATAR.


Även det här med att säga till när hon bajsat har äntligen lossnat. Nu kommer hon fram till oss och säger tydligt ”bajs, byta blöja”. HALLELUJA! Milstolpe känns det som. Även pottan provkör vi lite då och då. När det kommer kiss blir det hurra rop, high five och massa beröm.


Nu är hon riktigt vass på att hämta saker jag ber henne om. Har ju berättat att jag medvetet jobbat på det inför lillebrors ankomst haha. När hon vaknar på morgonen i våran säng och ber om glasögonen, springer hon bort till sitt rum och hämtar dem, då jag säger att dem ligger i fönstret.


Tv dosorna som ofta ligger utom räckhåll för mig hämtar hon regelbundet och imorse när barbapappa stannade upp på ”tittar du fortfarande?” Och jag var på nedervåningen och fixa frukost, försökte jag beskriva hur hon skulle trycka på den lilla svarta dosan. Helt plötsligt hör jag hur ljudet kommer igång igen! YES tänkte jag hahah.


Gillar

Kommentarer