Antiklimax...4 dagar över tiden.

Ja, vad säger man? Hade verkligen hopp om att han skulle komma idag. Började till och med klocka värkar i förmiddags, men sen avtog plötsligt allt efter lunch till min stora besvikelse. Känner mig förvirrad liksom...över vad som är vad, förvärkar/värkar/sammandragningar?
Ja, jag har googlat, men allt är ju relativt.

Nu när man bara har den tidigare förlossningen att jämföra med, och det är knappast att det kommer ske på samma vis, med vattenavgång och sen pang bom direkt till värk varannan minut. Min barnmorska tjatade om att det kommer gå lika fort, men inte hur det faktiskt börjar.

Men nu tvivlar man även på om det verkligen kommer gå lika fort som sist? Hur ska man veta att de börjat om vattnet INTE går? Nä, ni hör ju. Förvirrad är bara förnamnet. Och hittills har jag varit okej med att gå över tiden eftersom jag var inställd på det från början.

Men nu tryter tålamodet lite för varje dag, då man laddar upp mentalt och gör sig ”redo” inför natten, som att ”inatt händer det”. Sen får man börja om igen och igen och igen. Tills idag, då var jag så nära att ringa förlossningen till och med! Hörde av mig till päronen och berätta läget så de skulle va beredda. Men sen ba.....”poff” inget. Borta. Vaffan! 😩


Hittade äntligen tallrikarna som är samma silikon som skålarna jag klicka hem för ett tag sedan. Supernöjd.


En riktig spexare och dramaqueen.


En bildserie av hur humöret skiftar i en liten 2 åring. Hon ska äta, inte äta, hon ska dricka mjölk med ”sug/ rör” sugrör på isländska är ’sogrör’. Hon vill ha saft, nej saft, hon är tjurig ena sekunden och glad andra, säger att hon är hungrig men petar sedan i maten. Hon säger nej till allt.

Men himla massa roligt bus hittar hon på också den lilla prinsessan, som ska bli stora syster! Overkligt. Nu ska jag försöka sova och vänta spänt på vad natten har att erbjuda...

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,

Känner igen mig i mina två graviditeter. Första så fanns inga funderingar när det satte igång. Andra så var allt så diffust. Ta hand om dig!

nouw.com/handlasmart
agnesmathilda
agnesmathilda,

Så svårt det måste vara, som du säger, att veta vad som är vad och hur man ska förhålla sig till det. Håller tummarna för att lillen vill titta ut snart <3

nouw.com/agnesmathilda