GOTT NYTT

Vi har nu officiellt lämnat 2017 bakom oss. Ett år som förhoppningsvis var bra för er. Personligen var detta år ett extremt bra år för mig. Jag växte så enormt som person och fick turen att träffa så vackra, härliga och trevliga människor. Ni mina kära vänner var skälet till mitt fina år. Kan aldrig tacka er nog. Ni är fantastiska.

Däremot bör jag göra ett specifikt inlägg om mina fina vänner, men i detta ska fokuset ligga på vad jag har åstadkommit detta år, mina "nyårslöften" samt massa bilder från 2017 - let's go.

10 SAKER JAG HAR LÄRT MIG DETTA ÅR

1. Ta ingen skit - speciellt inte från män eller från problematiska personer

2. Ha inte bråttom med att hitta någon så snabbt. Den extrema romantiseringen av förhållande är osund och orealistisk. Att "rusha" saker slutar helt enkelt aldrig bra. Trust me, egna erfarenheter.

3. Prioritera dig själv och ditt psykiska mående framför allt.

4. Klä dig i vad du än fucking vill. Vill du gå i helsvart, från topp till tå i mitten på juli, go ahead. Så länge du gör det för dig själv.

5. Om en person verkligen vill vara hos dig/med dig så kommer det finnas engagemang. Plus att alla relationer ska vara på bådas/alla deltagares villkor.

6. Att definiera mig som feminist är allt annat än skamligt, och att aldrig någonsin dejta en person som inte definierar som feminist. Gör inte om det misstaget.

7. Vara så högljudd/tystlåten som jag själv vill. Känner jag mig glad får jag uttrycka det, känner jag mig obekväm så kommer jag inte tvinga mig själv att "vara trevlig". Låt mig vara och låt mig uttrycka mina känslor.

8. Bara för att du är "släkt"/"familj" med någon betyder det inte att du är obligerad att älska dem. Du ska själv få välja vilka du älskar och vilka du vill ha i ditt liv.

9. Goda studieresultat är inte allt. Livet är verkligen så mycket mer än ett A på ett psykologiprov, tillexempel. Dina betyg sätter aldrig ditt egna värde och dem kommer inte definiera din "framtid".

10. Andas, du behöver inte göra allt. Det finns tid, ha inte så bråttom. Tillåt dig själv att vila och ha "sämre dagar". Försök inte alltid att vara på topp hela tiden, det är omänskligt.

8st NYÅRSLÖFTEN

1. Trappa ned på rökandet (te.x sluta röka enbart för att fördröja tiden)

2. Hitta ett jobb jag älskar

3. Träna minst 50ggr under detta år

4. Lägg undan minst 2000kr varje månad

5. Res - spelar ingen roll vart, men bredda vyerna lite grann

6. Leta efter en bostad, någon som vill ha en inneboende/vill någon dela & hitta en lägenhet med mig?

7. Var osminkad minst en gång i veckan, låta hyn andas är aldrig fel

8. Säg alltid till när du hör/ser något som är problematiskt eller fel
Gillar

Kommentarer