BACK 2 SCHOOL

Men hallå! Längesen!
Har ju gått ett tag sedan jag uppdaterade här, tror senaste inlägget kom
Ifrån mars? En väldigt skoltrött & stressad shunashy som uppdaterade då. Lyckades dock ta mig igenom hela den perioden och lyckades ta mig till sommaren! Väldigt bra sommar, bästa hittills skulle jag vilja påstå. Men från och med idag går jag officiellt i trean, känner mig ganska stolt ändå.
Är "relativt" utvilad och redo för det sista skolåret - samt redo för att börja blogga igen. Saknar att bara skriva korta små inlägg om dagen. Så välkomna ni alla som är intresserade av mitt lilla liv.

Vad kan jag som trea komma med för tips för er alla som ska börja/går i gymnasiet då?
1. Det är okej att inte gilla alla i din klass. Man fungerar inte med alla. Men se till att du ändå kan hålla det "proffsigt" - så att man fortfarande kan sammarbeta. (Önskar jag gjorde det i början haha.)

2. I gymnasiet börjar lärare/lärarinnor försöka de till att eleverna kan se olika problem/situationer från olika perspektiv, så öva det!

3. Kom i tid till lektioner och ta med material. Visst kan man komma sent någon gång då och då, men gör det inte till en vana. Då får läraren/lärarinnan ett dåligt intryck + att du missar massa viktig information som tas upp under genomgången.

4. Fråga mycket. Även ifall andra i klassen tycker det är jobbigt. Se till att du förstår. Hellre att den som undervisar tar upp det en gång för mycket än en gång för lite.

5. Försök äta frukost på morgonen. Även om det är en macka medans du väntar på bussen. Om du är hungrig under skoldagen har du svårare för att koncentrera dig.

Hoppas något kom till nytta. Uppdaterar snart igen.

  • DAGENS
  • Nära Åkersberga

Gillar

Kommentarer