Det är söndag idag, vilket innebär att vi påbörjar den andra veckan på detta år. Detta innebär iallafall för mig: tillbaka till skolan, söka jobb. Tillbaka till vardagens många obligationer. Exalterad? Nja, lite kanske.
Däremot är jag väldigt uppspelt inför tisdagen, då ska jag och Rebecca fota och spela in för vårt kommande projekt. Kommer bli så kul att dela det med er! Hoppas ni kommer gilla det vi kokar ihop.
Första veckan på året lite kort sammanfattat: middag och planering med Rebecca, utekväll på Vida med Jan & massa hemmakvällar med Netflix. Bingekollade serien "The end of the f**king world". Sjukt bra manus och skådespelare och plot! Rekommenderar starkt!

Nu ska jag tillbaka till köket och försöka fixa ihop en lunch. Uppdaterar snart igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi har nu officiellt lämnat 2017 bakom oss. Ett år som förhoppningsvis var bra för er. Personligen var detta år ett extremt bra år för mig. Jag växte så enormt som person och fick turen att träffa så vackra, härliga och trevliga människor. Ni mina kära vänner var skälet till mitt fina år. Kan aldrig tacka er nog. Ni är fantastiska.

Däremot bör jag göra ett specifikt inlägg om mina fina vänner, men i detta ska fokuset ligga på vad jag har åstadkommit detta år, mina "nyårslöften" samt massa bilder från 2017 - let's go.

10 SAKER JAG HAR LÄRT MIG DETTA ÅR

1. Ta ingen skit - speciellt inte från män eller från problematiska personer

2. Ha inte bråttom med att hitta någon så snabbt. Den extrema romantiseringen av förhållande är osund och orealistisk. Att "rusha" saker slutar helt enkelt aldrig bra. Trust me, egna erfarenheter.

3. Prioritera dig själv och ditt psykiska mående framför allt.

4. Klä dig i vad du än fucking vill. Vill du gå i helsvart, från topp till tå i mitten på juli, go ahead. Så länge du gör det för dig själv.

5. Om en person verkligen vill vara hos dig/med dig så kommer det finnas engagemang. Plus att alla relationer ska vara på bådas/alla deltagares villkor.

6. Att definiera mig som feminist är allt annat än skamligt, och att aldrig någonsin dejta en person som inte definierar som feminist. Gör inte om det misstaget.

7. Vara så högljudd/tystlåten som jag själv vill. Känner jag mig glad får jag uttrycka det, känner jag mig obekväm så kommer jag inte tvinga mig själv att "vara trevlig". Låt mig vara och låt mig uttrycka mina känslor.

8. Bara för att du är "släkt"/"familj" med någon betyder det inte att du är obligerad att älska dem. Du ska själv få välja vilka du älskar och vilka du vill ha i ditt liv.

9. Goda studieresultat är inte allt. Livet är verkligen så mycket mer än ett A på ett psykologiprov, tillexempel. Dina betyg sätter aldrig ditt egna värde och dem kommer inte definiera din "framtid".

10. Andas, du behöver inte göra allt. Det finns tid, ha inte så bråttom. Tillåt dig själv att vila och ha "sämre dagar". Försök inte alltid att vara på topp hela tiden, det är omänskligt.

8st NYÅRSLÖFTEN

1. Trappa ned på rökandet (te.x sluta röka enbart för att fördröja tiden)

2. Hitta ett jobb jag älskar

3. Träna minst 50ggr under detta år

4. Lägg undan minst 2000kr varje månad

5. Res - spelar ingen roll vart, men bredda vyerna lite grann

6. Leta efter en bostad, någon som vill ha en inneboende/vill någon dela & hitta en lägenhet med mig?

7. Var osminkad minst en gång i veckan, låta hyn andas är aldrig fel

8. Säg alltid till när du hör/ser något som är problematiskt eller fel




Likes

Comments

God eftermiddag, hoppas ni alla läsare har haft en trevlig och mysig söndag, rätt så välbehövligt när ännu en vecka ska börja.

Efter nästa vecka är det dags för mig att ta lov. Ändå relativt najs att fortfarande gå i gymnasiet.

Helgen var fylld med massa händelser. I fredags träffade jag tre av mina tjejkompisar jag inte träffat på månader. Blev en liten kort utgång. Så mysigt att bara umgås med dem igen efter en sån lång tid.

Igår träffade jag Benjamin och vi satte oss på "No name bar" och drack lite där tillsammans. Blev inte en lång kväll igår heller, men det var jättemysigt. När vi var nere i tunnelbanan tog jag fram mobilen för att ta ett kort på oss två, några sekunder senare dyker en man upp och frågar om han ska ta en bild på oss. Vi skrattar och jag ger honom mobilen. Blev rätt så fina bilder faktiskt.

Utöver det har jag inte gjort något. Varit hemma, legat i sängen och städat lite. Nu ska jag ned & starta en tvätt och sedan förbereda för skoldagen och arbetsintervju jag har imorgon. Wish me luck!

Likes

Comments

Men hallå! Längesen!
Har ju gått ett tag sedan jag uppdaterade här, tror senaste inlägget kom
Ifrån mars? En väldigt skoltrött & stressad shunashy som uppdaterade då. Lyckades dock ta mig igenom hela den perioden och lyckades ta mig till sommaren! Väldigt bra sommar, bästa hittills skulle jag vilja påstå. Men från och med idag går jag officiellt i trean, känner mig ganska stolt ändå.
Är "relativt" utvilad och redo för det sista skolåret - samt redo för att börja blogga igen. Saknar att bara skriva korta små inlägg om dagen. Så välkomna ni alla som är intresserade av mitt lilla liv.

Vad kan jag som trea komma med för tips för er alla som ska börja/går i gymnasiet då?
1. Det är okej att inte gilla alla i din klass. Man fungerar inte med alla. Men se till att du ändå kan hålla det "proffsigt" - så att man fortfarande kan sammarbeta. (Önskar jag gjorde det i början haha.)

2. I gymnasiet börjar lärare/lärarinnor försöka de till att eleverna kan se olika problem/situationer från olika perspektiv, så öva det!

3. Kom i tid till lektioner och ta med material. Visst kan man komma sent någon gång då och då, men gör det inte till en vana. Då får läraren/lärarinnan ett dåligt intryck + att du missar massa viktig information som tas upp under genomgången.

4. Fråga mycket. Även ifall andra i klassen tycker det är jobbigt. Se till att du förstår. Hellre att den som undervisar tar upp det en gång för mycket än en gång för lite.

5. Försök äta frukost på morgonen. Även om det är en macka medans du väntar på bussen. Om du är hungrig under skoldagen har du svårare för att koncentrera dig.

Hoppas något kom till nytta. Uppdaterar snart igen.

Likes

Comments

Godkväll alla ni som är vakna. Klockan är strax efter tio och jag lägger här i sängen och känner mig helt slut. Trots det är ju det enbart tisdag? Mycket som måste göras, många deadlines & prov. Det ända som håller humöret uppe är tanken på att jag & @sebastianreyes ska poddinspela imorgon. Avsnitt 5! Vår podd har varit tillgänglig i snart 1 månad och vi har redan fått 400 streams!! Galet hur snabbt det gått?
Skulle varit omöjligt om inte Sebastian kunde så mycket och var så driven som han är. Målmedveten kille. I överlag så känns det att podcasten är min lugnande "zon". Ni som inte lyssnat ännu: podcasten finns på ITunes & podcast-appen!! Sök på "lagom är bäst" & lyssna!! Ett nytt avsnitt kommer imorgon! Godnatt!

Likes

Comments

Glad eftermiddag - solen skiner och det finns knappt någon snö ute. Knappt någon söndagsångest överhuvudtaget. Däremot kan jag konstatera att gårdagens aktiviteter satte sina spår. Ligger nu i sängen och försöker redigera bilder som jag kan lägga upp till vår Podcasts hemsida, börjar planera inför kommande vecka och brainstorma lite idéer om ämnen till nästa poddavsnitt. Sedan ska jag kolla på en film och ligga i sängen och koppla av, vila upp mig från gårdagens upptåg.

Igår spelade jag & Sebastian in det tredje avsnittet av våran podcast, sedan träffade jag upp min närmsta vän, Ebba i stan. Vi tog en fika i Sturegallerian, därefter åkte vi hem till henne för att fixa lite grejer till kvällens 20 årsfirande. Sedan åkte vi hem till mig för att äta middag och sedan till festen. Vi kom fram 22:30 & stannade till kl 03:00 - ganska lång tid. Det var en massa människor och stämningen var otroligt härlig.

Ett ganska bra avslut på lovet om ni frågar mig.

Likes

Comments