Hva skjedde egentlig med den syriske sivilisasjonen etter flyktningekrisen som stormet Europa? Over en million syrere flyktet fra hjemlandet sitt i 2015, og skapte debatter i Vesten. Selv hadde jeg ikke hørt noe særlig om borgerkrigen i Syria før det kom så mange flyktninger derfra i 2015.

Men hva skjedde egentlig etter 2015? Hvorfor stoppet vi å bry oss etter det kom 'tilstrekkelig' med flyktninger inn i vårt land? Tenkte vi bare at nå er problemet løst? Nå har vi hjulpet mange menneskeliv, så de stakkarslige menneskene som er igjen der nede, er noen andres problem, liksom? Ja, vi har hjulpet mange syrere med å etablere et greit liv her i Norge etter de flyktet fra en grusom krig. Men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre noe mer? Det betyr ikke at resten av sivilisasjonen som ikke kommer seg ut av Syria, ikke er vårt problem lenger?

For det er det vi nordmenn er så flinke til. Vi er så flinke til å tenke at vi skal hjelpe dem så godt vi kan, også legger vi kanskje ut et bilde eller to for å vise støtte, men hvor mye mer gjør vi, sånn egentlig? Jeg forstår at det ble mye mer prat om denne krisen da den pågikk i så stor grad i 2015, men krigen er ikke ferdig? Dødsfallene fortsetter hver eneste dag. Syria er blitt til én stor krigssone.

Uskyldige mennesker blir myrdet i dette landet hver eneste dag. Menn, kvinner og barn. Mennene må være tapre og krige mot både myndighetene og islamistene med våpen. De blir omgjort til krigere uten å kunne velge selv. For dersom de ikke kriger tilbake, dør de. De lærer opp sønnene sine til å bruke våpen, helt ned til alderen 9 år. Hvor sykt er ikke det? En 9 år gammel gutt blir opplært til å krige, fordi hvis han ikke lærer det, vil han etter hvert bli drept.

Borgerkrigen som foregår i Syria er helt umenneskelig, både av myndighetene og islamistene. Syrere som bor i hjemlandet sitt har det ikke noe bedre enn for 2 år siden, de har det mye verre. Det som er problemet er at vi ikke hører så mye mer om det lenger, i motsetning til før. Dette er faktisk hverdagen til omkring 18 millioner mennesker.

Hvis du ønsker å gjøre noe for å hjelpe sivilisasjonen i Syria, har du flere muligheter:

-> Via Røde Kors' nettside: HER

-> SMS med 'SYRIA' (200kr) til 2272

-> Vippse beløpet med 'SYRIA' til 2272

-> Kontonr: 8200 06 10190, merk med 'Syria'

Takk for at du tok deg tid til å lese dette innlegget!

Likes

Comments

Hei, og velkommen så mye til min blogg! Jeg har opprettet denne bloggen hovedsakelig for å dele mine tanker og meninger om forskjellige emner som jeg anser som viktigere enn det dagligdagse.

Grunnen til at jeg ønsker å dele slikt innhold på en blogg, er fordi jeg ønsker å formidle faktaopplysninger og drøftinger ved temaer som omhandler verdenskriser og mine tanker rundt andre ting.

Samtidig med dette skal jeg nå ha et friår der jeg skal reise en del, og jeg ønsker også å dokumentere mine reiser.

Jeg håper at denne typen blogginnlegg faller i smak, og at folk vil like det jeg publiserer!

Likes

Comments