No Class (Moksi Remix) - Yellow Claw

Till It Hurts (Feat. Ayden) - Yellow Claw

Shotgun (Feat. Rochelle) - Yellow Claw


Jag och Emma "spontan"-bokade Yellow Claw idag som spelar på Göta på onsdag, vilket ska bli sjuuuuukt kul! Det var längesedan jag såg fram emot något så mycket! Dessa 3 låtar ger mig total gåshud och jag ställer höga förhoppningar på att Yellow Claw spelar dessa låtar på onsdag!! (Rätt så självklart, men ändå)

För er som inte vet: Yellow Claw är en dj-trio som ligger bakom låtarna "Slow Down" och "Dj Turn It Up" som både jag och Emma har spelat flitigt under våra olika gig. De kör allt från trap till hiphop och hardstyle så det ska bli riktigt kul och annorlunda! Wihooo

// Louise

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Som rubriker lyder, så ska jag flytta tillbaka till Skövde runt årsskiftet. Från Stockholm. Det hade jag aldrig trott om mig själv. Men det senaste året har någonting hänt med mig och jag befinner mig just nu i det mest osäkra perioden i mitt liv.

Mycket har hänt dessa två månader i Stockholm. Vi har spelat ett par gången på Södermalms största nattklubb, fått erbjudanden om ett par spelningar på Engelen i Gamla Stan (30+), träffat människor med mycket kontakter inom branschen och känt på livet som nybörjar-DJs i Stockholm. Det har verkligen varit en känslomässig berg och dalbana, med stunder då vi hoppat och skrikit av glädje men samtidigt haft stunder då man velat ge upp fullständigt, springa ifrån giget och aldrig mer DJ:a igen. Det är inte för att vi är dåliga utan för att vi känner oss så osäkra i situationen med både låtval och mixnings-teknik. Vi tänker mer än vad vi har kul och detta har lett till att jag inte ser någon glädje i att Dj:a längre tyvärr. Så är det nog för alla, men jag vill ta ett steg tillbaka, fokusera på DJ-tekniken och att producera utan att känna någon stress. Jag vill ta det i min takt och samtidigt lista ut vilken musik jag vill producera, vilken musik jag vill DJ:a, om jag vill DJ:a överhuvudtaget och om jag ska börja plugga till hösten istället osv. Det enda jag är säker på i dagsläget ​​är att jag vill spendera tid med min pojkvän som känslorna bara växer och växer för, ju mer tiden går så därför har jag bestämt mig för att flytta hem till Skövde och förmodligen skaffa en liten lägenhet med honom, samtidigt som jag jobbar där nere men lägger fokuset vid att "utbilda" mig själv på egen hand inom DJ-ing och produktion. Jag ger varken upp om karriären eller Stockholm, men just nu vill jag försöka en annan väg och förhoppningsvis känns det bättre! 

Jag och Emma har därför bestämt oss för att gå olika vägar och det känns okej för båda. Vi har DJ-målet i sikte men har valt olika vägar dit. Hon väljer att stanna kvar i Stockholm och öva upp Dj:andet här på olika klubbar samtidigt som jag ägnar min tid till att producera nere i Skövde och även bättra på min mixningsteknik ÄNNU mer, så när man väl får fler chanser, är man mer än redo. Tanken är att vi sen ska "återförenas" och fortsätta med SHIVA, men just nu behöver jag ta en paus och tänka igenom vad jag vill. ​​

// Louise

Likes

Comments

I Had This Thing (Kraak & Smaak Remix) - Röyksopp

Riktigt "mysig" låt jag hittade för ett väldigt bra tag sedan men börjat lyssna mer på det senaste! Vocalsen är verkligen helt perfekt på alla sätt och jag älskar hur atmosfärisk (is that even a word?) låten är! Det är sådan här musik jag kan tänka mig att producera och verkligen stå för, så det är väl bara att sätta igång antar jag!

Nu ska jag iväg på julmarknad i Borgunda och senare under dagen ska jag försöka få upp lite bilder från poolpartyt som jag och Emma DJ:ade på igår!

Ha det gött!

// Louise

Likes

Comments

Hej! Nu är det dags för lite mer positiva inlägg eller vad säger ni?

Som ni säkert vet var jag och Emma på November Lights den 7:e November, men egentligen var det helt oplanerat. Samma dag som November Lights skulle gå av stapeln spontan-bokade jag och Emma biljetter och jag fick skynda direkt från jobbet kl 7 på kvällen till Tele2 Arena. Vi kom dit runt 20:30 och hann därför inte med att se så många akter, men vi hann dock med att se Nervo, Knife Party, Orjan Nilsen och Armin Van Buuren, vilket vi är supernöjda med! Emma lyckades håva in Nervos keps och dessutom stod vi allra längst fram, i mitten, som vanligt när jag går på festival, hehe, så man kan verkligen säga att upplevelsen var total!

Här kommer lite bilder från kvällen på Lights!


// Louise

Likes

Comments

Ännu ett allvarligt inlägg på ingång. Jag har inte velat ta upp detta i bloggen tidigare men nu var det återigen aktuellt, så här kommer mina tankar kring allt som hänt med Lisa Holm.

Känsliga läsare varnas.
(Vill först bara skriva att jag inte kände Lisa. Vi båda är dock från Skövde, har gått runt på samma gator, vi är ungefär i samma ålder, har gemensamma bekanta och det är nog därför jag har blivit så berörd av detta fallet.)


Det var samma dag som vår studentbal i Skara, den 7 juni, som Lisa Holm under väldigt mystiska omständigheter försvann. Den första artikeln jag läste var nog samma kväll eller dagen efter och innehöll inte så mycket information, därför trodde jag att det var en flicka som hade rymt självmant, vilket händer oftare än att någon blir bortförd. Det gick någon dag sen dök det upp mer information och då förstod man direkt att det här var något lurt på gång. Nycklarna som var kvar i mopeden. Mopedhjälmen borta. Så fruktansvärt konstigt. Det var som sagt direkt efter studenten för min del och jag spenderade varje dag hemma, framför flashbacktråden om henne samt olika nyhetssidor. Jag var liksom besatt. Jag kunde inte släppa detta. Jag hoppades att det skulle dyka fram en artikel där det står att hon var hittad och oskadd. Men det hände aldrig. Jag och min pojkvän funderade även flera gånger på om vi skulle åka till Kinnekulle och hjälpa Missing People, men jag tror att vi var för fega. Vi kom liksom aldrig iväg och min familj avrådde mig från att åka.

Sen kom dagen då polisen gick ut med en presskonferens runt midnatt natten till den 12:e juni. Den försenades. Jag satt kvar och väntade. Tillslut satte den igång och det som inte fick hända, hände. Lisas kropp hade hittats, avliden. Jag bara brast och sprang ner till min sovande mamma och grät i hennes famn. Jag ville ta bilen och åka till min pojkvän som bodde i en annan stad, men det vågade jag inte överhuvudtaget. Någon kan ju stå bakom mitt garage och vänta på mig? Vad händer om jag får stopp på bilen mitt ute i ingenstans? Jag lovar, man kände sig inte trygg NÅGONSTANS. Inte ens hemma. Det var ju ändå i närheten som allt hände och den som gjorde det var fortfarande på fri fot. Nej, det blev inget med det. Jag spenderade den närmsta månaden med att tänka på henne varje dag. I början var det konstant men det avtog med tiden. Men VARJE dag, tänkte jag på henne och liknande situationer.

För några veckor sedan började rättegången mot den misstänkta mannen i fallet och svaren vi alla undrat under en sån lång tid dök upp. Hon hade blivit använd som ett sexuellt objekt, för att han tände på kvinnor i underläge, njöt av att se dem kämpa emot för deras liv och satt samtidigt i ett hörn och onanerade till hennes livlösa kropp. HUR SJUKT ÄR INTE DET?! Det gör mig så fruktansvärt arg och ledsen!
Varför jag skriver detta är inte för att få sympati, utan för att visa hur detta berör folk, hur det berörde mig och hur detta INTE får hända igen! INGEN ska få ta friheten till att 1. ta någons liv, 2. Begripa sig sexuellt på någon utan dess samtycke, 3. Ta någons liv pga sexuella motiv. DET är det värsta man kan göra i min åsikt, då sex är något så obetydligt egentligen. Hade han istället enbart hållit sig till att ta ut sina sexuella fantasier på internet hade ingen kommit till skada, men han valde att få sig själv njuta, EN GÅNG, på en bekostnad av en annan människas liv. DET är sjukt!

Idag blev hand dömd till Sveriges strängaste straff, livstids fängelse samt utvisning. Med tanke på alla bevis är det nästan omöjligt att de har tagit fel person och det känns som en liten lättnad faktiskt. Man kan släppa detta nu. Vill avsluta med att säga att mina tankar går till Lisas familj, vänner, andra anhöriga och alla som har berörts av hennes bortgång.
Vila i frid ❤


Bild: GP. Från Lisas "minnesstund" på torget i Skövde i Juni. 

​// Louise

Likes

Comments

Hej!

Oj... Vet inte riktigt vart jag ska börja, med tanke på att SÅÅ mycket har hänt både under mitt liv och i världen de senaste veckorna. För tillfället sitter jag med en klump i magen och tänker på livet. ALLT gör mig så arg!

Först och främst: Vissa människors inställning till dagens flyktingskris.

1. Jag blir verkligen SUPERGLAD av att höra att Sverige sätter så många flyktingboenden i drift som vi gör och särskilt när det är i trakterna där man själv bor och kommer ifrån och man vet att vi hjälper till så mycket vi kan! Det är kanon!! MEN: sen kommer kommentarerna från lite olika håll och kanter: "Vart fanns denna hjälp när våra egna, svenska medborgare behövde den?" Sorry, men det är två HELT olika situationer från mitt perspektiv! Var jag tvungen att välja mellan att hjälpa antingen en människa som sover ute på gatan i Sverige (ett förövrigt, VÄLDIGT tryggt land!) mot en människa som flyr för sitt liv, så blir det definitivt det sistnämnda! Hur kan det första ens vara ett alternativ i en sådan situation? Förstå mig rätt: Det GÅR att hjälpa båda två och det görs i dagens samhälle på olika sätt, men jag är långt ifrån ensam om att lägga min prioritering på människor som står mellan liv och död eller en person som bor på en trygg plats men inte kan försörja sig själv, förstår ni? För mig har det ingen som helst betydelse för om personen har varit svensk medborgare hela sitt liv och vad hen gjort för "landet" tidigare. Jorden är till för ALLA och är det något ställe som far illa ut, då måste vi andra som har det tryggt, dela med oss så gott vi kan till de som behöver vår hjälp! Är det verkligen så svårt att sätta in sig i krigsflyktingarnas situation?? Vi som inte varit med om krig, kan ALDRIG, ALDRIG, föreställa oss vad de människorna går igenom på riktigt, men vi måste iaf förstå att detta är inget skämt. Det är på bokstavligt, blodigt allvar.

2. Till er som nu efter Paris-dådet vill bli strängare med invandringen och tror att det kommer svämma in terrorister i Sverige från och med nu:
Hittills i år, har 112 000 invandrare sökt om asyl i Sverige. 130 st (tills juni) av 112 264 st har blivit anmälda, misstänkta för hot mot rikets säkerhet av Migrationsverket, vilket kan låta mycket i vissas öron men tänk själv, 112 264-130 st som MISSTÄNKS vara ett hot lämnar oss då alltså med 112 134 personer som hoppas få en ny, trygg chans i Sverige. Ska vi låta 112 134 personer åka tillbaka rakt in i döden pga vad en sådan otroligt liten procent tar för beslut?
Nej, dumheter!!

Klart som korvspad jag inte heller vill ha terrorister, IS-medlemmar osv, här på gatorna i Sverige, men jag är villig att ta den risken att låta in ett par terrorister om det så hjälper de andra 112 000 människorna till ett bättre liv. För mig låter alla andra alternativ oerhört egoistiska.

3. Om du fortfarande vill se minskad invandring trots det tidigare nämnda i detta inlägget så finns det en sista sak jag vill av dig:
Ta med din familj och åk till Syrien i en vecka! Jag menar det! Jag anser att du inte har NÅGOT att överhuvudtaget säga till om angående flyktingkrisen (att Sverige ska stänga gränserna, att invandrarna ska "åka tillbaka" osv,) så länge du inte varit i deras sits. Överlever du och din familj den veckan, kommer tillbaka till Sverige och du står fast vid din åsikt, DÅ kan jag acceptera den. Tills dess, håll käften, tänk om och hjälp till så bra du kan!

Till sist: kolla in klippet nedanför. En pojke från Syrien har precis förlorat sina två systrar i ett terroristattentat. Ska vi verkligen bara se på, låta det ske och hoppas på att människorna där nere löser allting själva? Och ni som kan se detta klippet, utan att känna någon som helst sympati: Jag tycker inte ens lite synd om er. Även fast man borde. 


Men hörni, ta hand om er själva men glöm inte heller era medmänniskor! Gör dem glada! Få dom känna sig välkomna och trygga! Vi, 7,5 miljarder människor delar denna jorden tillsammans och INGEN äger något. DU, som "stolt svensk" äger inte Sverige för att du var här först. Hate to break it to you, men det fungerar inte så längre.

What goes around comes around, det lovar jag!


// Louise

Likes

Comments

  • 82 Readers

Likes

Comments


Som säkert ingen missat, var jag och Emma med i radion imorses och som vanligt träffade jag Torbjörn och Linda som var lika trevliga som vanligt! Detta är enligt oss, den bästa intervjun vi gjort hittills, då ingen av oss var nervös innan och körde väldigt spontant från bådas håll, skönt!
Så här under kan ni lyssna på vår senaste intervju i P4 Skaraborg! Intervjun startar runt 2:45:00 och vi deltar i max ett par minuter så jag tycker att ni alla ska in och lyssna!

Lyssna(211 min)


// Louise

Likes

Comments

Nu har vi precis vart med i i P4 Skaraborg och gett uppdateringar om vårt DJ-liv här i Stockholm och shiiiit va roligt det var! Känner redan nu att det gick mycket bättre (för min del) på den här intervjun än den förra jag var med på. Eftersom förra gången var första gången jag pratade i radio så var jag fruktansvärt nervös . Men nu visste jag lite vad som väntade mig så det gick mycket bättre idag och jag kunde vara mig själv lite!

Som ni kanske har förstått så är Louise lite mer aktiv på bloggen än vad jag är, kan bero på att jag oftast glömmer att skriva här, dels också för att Louise är bättre på att skrivdelen ;)

Jag börjar jobba vid tolv så tänkte att jag skulle gå och vila lite innan då jag inte fått så mycket sömn de senaste dagarna, har vänt på dygnet precis! Hoppas ni får en bra tisdag, kramar från Sthlm!

//Emma

Likes

Comments

Nu sitter jag i väntrummet hos Sveriges Radio och ska om ca 10 minuter vara med och prata om mitt och Emmas Stockholmsliv just nu! Det blir sammanlagt fjärde gången för mig och tredje gången för Emma som ska vara med via telefon då hon är kvar i Stockholm medan jag är på besök i hemstaden. Men glöm nu inte att lyssna: 8:30, P4 Skaraborg ✌🏻️

  • 144 Readers

Likes

Comments