Chokladrulltårta med karamellfyllning

Det här behöver du:
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Till fyllningen:
100 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 dl karamelliserad mjölk

+ 0,5 - 1 dl karamelliserad mjölk och 40 g valnötter till topping

Såhär gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ett annat bakplåtspapper på bänken och strö lite socker på.
2. Vispa ihop fyllningen först genom att vispa smör och florsocker någon minut. Vispa sen ner den karamelliserade mjölken. Ställ kallt.
3. Vispa ägg och socker.
4. Tillsätt resterande ingredienser, sikta gärna kakaon. Vispa till en jämn smet.
5. Bred ut på plåten och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, håll koll då det går väldigt fort.
6. Vänd över på det sockrade bakplåtspapperet och dra av det den gräddades på. Låt svalna.
7. Hacka nötterna. Bred på krämen på rulltårtan, rulla ihop och spritsa eller ringla över den karamelliserade mjölken och toppa med nötterna. Ställ kallt en stund innan du skär i den.

Glöm inte trycka på hjärtat nedanför om ni gillar inlägget

Gillar