Postad i: Vardag, mat

En enkel middag som går på mindre än en timma. Bra middag om man inte har så mycket tid eller lust för att stå och laga en middag som tar lång tid, så kan man med goda saker fixa ihop något snabbt!

Har verkligen fastnat för ravioli som ni kanske märker;) super enkelt & super gott!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Personligt, Tankar & åsikter, Om mig

Jag är en person som får sin dag gjord när det är mycket skratt, glädje och härliga människor runt omkring mig. Inte så konstigt va? Det är ju ganska självklart, men det finns verkligen inget finare i livet än bra människor och framförallt människor som vill än väl. Att uttala sig om glädje behöver inte vara klyschigt eller något sådant.

Ända sedan jag har varit en liten prick har jag alltid skrattat mycket och varit en person som tagit plats vilket både uppskattats och som folk har stört sig på. Jag har även en väldigt blyg sida och när jag var yngre kunde jag vara väldigt blyg och det är faktiskt och har varit lite jobbigt. Det beror helt enkelt på i vilket sammanhang och vilka personer jag befinner mig med.

Att ta BRA plats innebär inte att man utesluter eller fryser ut andra. Att ta plats är en bra grej. Om man som person "tar plats" och fryser ut andra så gör man något fel och det är aldrig okej att bete sig så. Ta du mycket plats, men bjud även in andra och det finns folk som är blyga men frys inte ut den personen som är lite extra blyg. Jag vet och tycker ibland att det kan vara jobbigt, rättare sagt svårt att få in en sån person i en grupp men den personen känner också något, något som du inte känner. SÅ till min poäng, tryck inte ner personer som inte skriker och har sig som du. Ta plats men gör det med ödmjukhet.

Alla har något som de tycker är jobbigt, många kan tro att jag inte alls är blyg men det finns saker som jag såklart också tycker är jobbigt och det är ingenting jag ska behöv förklara. Är jag med ett gäng sköna människor och trivs bjuder jag väldigt mycket på mig själv och det är en självklarhet för många men det finns vissa situationer där jag bara kan stelna till som inte alls är så självklart och jag kan bli riktigt tyst och inte våga prata eller inte veta hur jag ska "flika" in eller delta i en diskussion.

Mycket har med självförtroendet att göra, hur man ser på sig själv mm, men man kan ha bra självförtroende och bli obekväm oavsett för folk bemöter många gånger inte andra bra. Jag kan vara hur säker som helst men så kan en idiot droppa en kommentar som kan förstöra en hel stämning och då blir hela situationen till en gammal ärtsoppa.

Jag har ett enkelt tips till er, jag tror på att du som läser detta är en ödmjuk människa men är du inte det: SLUTA koka ärtsoppa med fel ingredienser och sluta att hälla bensin eller krydda när det inte är läge och tillfälle.

Likes

Comments

Postad i: Vardag, mat

Hej på er!
Nyss käkat sushi med mamma på noble house här i närheten där vi bor! Sjukt god sushi, recommend recommend;))

Likes

Comments

Halå! Idag var det faktiskt en väldigt seg skoldag, inte så konstigt dock då det är företa dagen efter lovet. Jag åkte hem innan den sista lektionen för jag hade så oerhört ont i magen.. :( bättre nu när jag fått i mig RIKTIG mat. Ska vila lite nu sedan blir det plugg ;)

Likes

Comments

Hej på er! Söndag idag vilket betyder att detta lov har lett mot sitt slut och att det är skola imorgon :( Haft en mysig kväll och käkat massa gott och nu blir det vila och sedan lite förberedelser inför morgondagen!

Ha en fortsatt bra kväll<3

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag är en person som tänker väldigt mycket och med det menar jag inte att jag bara tänker utan jag över analyserar verkligen ALLT och övertänker väldigt väldigt mycket. Detta kan vara bra men även dåligt, det som är bra är att jag är uppmärksam och tänker igenom vissa saker i allvarliga/jobbiga situationer men detta leder även till att jag tänker på allt i detalj som sedan gör att jag börjar tro på allt jag tänker som leder till att jag hittar alla felen hos mig. Att tänka är bra men att över analysera det minsta lilla och tänka "tänk om jag orsakade allt detta" eller som "allt är mitt fel" blir till en ond cirkel och man gräver nästan sin egen grop till slut.

Jag vet inte hur jag ska ändra detta beteendet. Jag går inte i någon speciell terapi för att ändra mitt beteende, dock går jag hos en kurator som hjälper mig mycket och som verkligen lyssnar och finns där, så j*kla skönt att prata ut med henne! Men jag tror faktiskt att jag behöver ändra mitt mönster i hur jag tänker för hur jag tänker och trycker ner mig själv är inte hälsosamt. Ni som känner samma eller är i samma sits ni förstår!

Saker som jag har gått i genom tänker jag än idag på men jag har bearbetat all skit som hände mig 2017 och jag har lämnat idioter bakom mig MEN ibland tänker jag att jag kunde ha gjort saker annorlunda i vissa situationer och det ger mig så mycket ångest och att ha ångest över en sådan sak som var för ett år sedan ger mig ännu mera ångest.

Att alltid tänka så jävla mycket gör en seriöst dum i huvudet.

Likes

Comments