Honey fick kämpa när jag kom hem från stallet idag, fick en rush verkligen och slängde på mig och honey saker. Honey fick klövjeväskan på sig och sen var det bara att gå ut i den höga snön som kommit. Vi tänkte gå ner till sjön som är typ 40 min att gå men sen bestämde vi oss för att gå in på en grusväg där jag brukar köra fyrhjuling med Honey. Hon fick springa efter sin kong, Få mer leklust med hennes fluff kampis, och lite apport. Vi körde faktiskt lite framåt sändande också och hon gick så fint fram, det var som allt föll ner liksom! Det var som om helt plötsligt var hon proffs på både sakta och lite snabbare takt. Sen pulsa vi genom snö också så vände faktiskt innan vi var framme dit vi skulle. Hon var helt slut och hon har faktiskt vart halt ett tag. När vi vände så skulle hon tydligen dra och så skulle vi in på en skogsstig som var full med snö och hon skulle dra mig samtidigt som det var snö upp till magen på henne. Tror hon blev glad att faktiskt komma ut på en långtur och verkligen träna. Hon sov stenhårt efter det.

Nu ska vi sova så godnatt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsaaaan

Så stort mellanrum blev de väll inte för detta blogginlägg? Hmm... Ska bli bättre! Fast kommer nog mest blogga på Sallys egna blogg. Iallafall så ska jag skriva lite om Julen och 2017 och målen jag har för detta år! Så vi kan väll börja skriva lite om vad som hänt 2017, om jag nådde mina mål och hur det gått och vad som hänt.

Först så hade jag ju ett mål att klara av alla dagar på MyDog, 2 dagar med Honey. Vi var inte där alla dagar men vi var där 3 dagar, minns inte om honey var med 1 eller 2 dagar men tror hon va med 2 dagar men inte helt säker. Det var toppen där och vi hade super roligt jag och min kompis amanda. Tänk att det redan har gått mer än 1 år sen jag och Amanda var där. Vi köpte en massa saker, 2 saker jag minns är BoT täckena jag köpte sen köpte vi lite skyltar till hennes julius k9 sele och lite leksaker sen fick vi lite gratis mat, sen en klänning typ till Honey som de står bitch på. Är inte säker på om jag köpte något mer.

Andra målet var väll att vi skulle ut och tävla mer, Agility. Men vi tävla inget alls detta året så. Och eftersom vi inte tävla så fick vi inte heller någon pinne som var mitt dröm mål. Tror ändå inte jag hade fått en pinne om jag tävlat men man kan ju alltid drömma.

Men det stora som hänt detta året är väll att vi skaffa Sally, en Connemara från Irland som är 12 år. Super härlig häst verkligen. Min dröm sen jag växte ut mina Shettisar var ju att skaffa en större häst och de hände i år. Hoppas det kan bli något av oss. Om jag gör rätt så lär hon sig snabbt och hon gör rätt.

Den 23 december flytta hon ner till Borås då vi ska flytta dit och det känns verkligen toppen så jag lättare kan få hjälp med Sally och det blir mindre hus. Sen kommer jag få flytta ut till Bodegan som finns här, flyttar till farmor och farfars gamla stuga. Så vi ska renovera sen till sommaren hoppas vi på att vi flyttar. Vi får hjälp med Sally med en av våra vänner som kan massor om hästar. Så när det är lov och helg så är vi nere i stugan och fixar. Hoppas 2018 blir ett toppen år verkligen. Julen fira vi i stugan som vanligt och för första gången i stallet med Sally. Tänk att jag haft henne i snart ett år ändå. Natten 18-19 maj kom hon till det gamla stallet! Wow.... Snart är Honey 6 år... Känns som det var förra året som hon var en liten valp som bet sönder mig och alla saker vi hade... De växer upp så fort... Men idag så tog jag faktiskt fram en tunnel och körde nästan lite som valpagility, hon skulle få mer säkerhet i tunnel och springa i tunnel utan att jag springer med då jag är sjuk. Gick toppen. Skäller som vanligt alltid.

Målen för 2018 då?

Ett mål är väll att bli bättre med Sally och att vi ska bli bästisar, känns dock som vi redan fått det målet klart men ännu mer bästisar liksom.

Börja blogga mer kanske. Både på denna sidan och på Sallys blogg, Ponnyhoppet. Kanske ska börja vlogga oxå när vi börjar träna mer på riktigt också.

Ett annat är väll att börja tävla. Antingen mer med honey men kanske inte i agility utan nosework eller lydnad, kanske några små agility tävlingar, vill gärna va med i hula hopp igen också. Eller så vill jag kanske köra en pay and jump/ride kanske med Sally men då måste vi verkligen ha ett bra band.

Det är nog allt jag kan komma på att skriva, tycker ändå detta var ett ganska långt inlägg.

hejdåååååååå

Likes

Comments

Hej! Tänkte berätta vad som hänt i helgen! Så igår så åkte vi till Sally och fixa med hennes rasp (En sjukdom typ som kommer när de är smutsigt och lerigt, händer ofta vita hästar också. Ännu mer varför skaffa jag vit häst. Ne men jag älskar Sally ändå så) sen träna vi henne lite och gick ut och gick med henne innan vi åkte hem och packa, alla djuren skulle med (Förutom min vita katt och Sally då) Så Sessan, min svarta katt, Honey och Asta. Just det! Asta, min mormors blandras, kom hem till oss igen! Hon är jobbig men ändå gillar man henne dock fryser hon lätt och gillar inte direkt sin overall. Aja, varför skulle vi packa med oss alla dessa skit djur? Jo vi skulle dra till stugan och julpynta den då vi firar jul de senaste där. Så de var kul. Pappa fatta äntligen att de fanns en knapp på flaggstång belysning som ser ut som ett träd. Så den va inte söndrig. sen greja vi lite där och träffa en kompis till oss. Nu så undrar ni säkert varför Sessan följde med? (eller inte men säger ändå) Jo de är så att stugan har möss som springer så förra julen sprang hon o jaga dem (Julen tog vi med henne för vägrar fira jul utan min lilla tjej) så pappa ville ha med henne så hon jaga mössen igen. tror dock inte hon fånga någon. Sen ville vi, jag, inte ha henne ute dagarna då Sessan på något sätt skärt upp hela magen för några månader sen (helt läkt nu) så hon fryser lätt om sin mage så när hon vill in då vill hon in verkligen och värma sig. men pälsen växer verkligen nu så hoppas den är tillbaka snart. Honey, de är ju trots allt bloggen jag gjorde till mig och honey, hon har bara fått leka, träna enkla saker (förutom en sak, fot sen kryp, övat de ett tag, ibland vill hon lägga sig på sidan. Oftast ställer hon sig efter ett kryp så börjat belöna direkt när hon tagit ett steg och lagt godisen på golvet framför henne, super och ibland klarar hon flera steg)

det va nog allt, ställ gärna frågor så jag kan ha en Q&A någon gång :)

ps. nu när de är december så får ni förra vinterns julbilder (ska fixa nya när jag har lust)

Likes

Comments

Heeeeej igen

Idag har vi tränat! wihoooo! Ne men vi körde drag idag, eller aa lite allt möjligt faktiskt. vi värmde upp genom att kasta leksak, körde oxå lite agility (gissa vilken hund som gick jätte fint och svängde tight? mwahhahahha honey! skryt skryt, ne men ibland måste man få känna sig lite stolt över sin hund som hatar agility). sen så "drog" jag med henne med cykeln till skolan som vi har här, och lite längre än det. Så det var väll 2.6 km (fuskis med mapis) o sen drog hon mig hem, så 2.6 km. totalt 5.2 km om jag räknat rätt, säkert mer då jag körde lite längre än till skolan men inte så mycket. Det var super roligt när hon väl drog mig och vi inte bråka som vi brukar när vi ska ut och gå. Men det är inte allt (ni tänker säkert "stackars hund som får stå ut med allt detta, och det är inte tillräckligt??" mwahahahah nope) Vi träna lydnad, dock mest skoj så jag fick bort allt godis som jag inte visste vart jag skulle lägga och Honey skulle få använda hjärnan lite mer. Hon är super rolig att jobba med i lydnad, hennes svans viftar som galning och vilken attityd hon har ibland. Kanske ska börja med de på allvar istället för agility. Nosework och Lydnad, låter bra

Aja tack och hej, ställ frågoooor


Likes

Comments

Heeeej allihopa igen.

Det tar långa mellanrum tills jag bloggar igen men vill bli bättre men gör typ inget alls med Honey längre, speciellt inte när jag skaffat stor häst liksom. Så ska göra en blogg till hästen oxå! Bara att komma på ett namn innan ju.... Meeeeen. ska berätta vad vi gjort. Eftersom vi har en häst i familjen nu så har jag och Honey lagt allt på hyllan känns de som. Allt vi gör nu är mest "for fun" ingen riktig träning. Vi bara leker runt när jag har lust att "tvinga" Honey göra saker då hon aldrig själv nästan vill. Dock har vi gått i en kurs där honey har fått hitta nåt som hon tycker är superduper kul, nämlingen nosework. Taggad hund när man kör det alltså. men när kursen tog slut så har vi tränat 1 gång! 1 gång! o det var inte ens träning för skulle bara visa min kompis när Honey hitta doften och att hon kunde. Men men. Hon får hänga med på ridturer iallafall när det är jag och pappa eller mamma som är ute med hästen. Då Sally stegrar så får jag inte rida själv. Men Honey tycker turerna är jätte roliga och Sally tycker Honey är rolig. Förutom när Honey hoppar rätt framför henne.

Det var nog allt. nästa gång jag vloggar så tänkte jag ha en Q&A så ställ fråååågor!

Likes

Comments

Heeeej! så de har vart sommarlov och äntligen så börja skolan, estet media! asså älskar redan de så mycket o tror verkligen jag kommer trivas här mer än vad jag gjorde i min andra skola där jag bara kände mig utanför. Honey fick träna agility oxå igen efter några veckor ledigt då inget känts bra men idag va känslan på topp men hon blev ju trött nästan med en gång så tänkte jag och honey skulle börja jogga, men de kommer nog aldrig börja :D annars har jag och Honey tränat mer lydnad o ibland asså vilken attityd hon har, men gäller ju att inte tagga henne för mycket för då blir allt lite överallt men man måste ändå tagga henne. sen har vi startat youtube sen jag skrev sist o än så länge är de bara 2 videos men är påväg med en tredje o hoppas på att bli klar med den innan jag måste lämna in min förra dator och få en annan. måste oxå börja uppdatera mer här men vet aldrig vad jag ska skriva.... o eftersom pappa slarvat bort min sladd till kameran som jag måste ha till denna datorn så får ni gamla bilder på honey i öland o lite andra bilder från öland. och såklart honeys fem års video!

Likes

Comments

Ja men nu har de gått typ 4 dagar in på 2017 o jag tänkte äntligen ta tag i att blogga lite o lägga ut mitt mål till 2017 o hur de vart 2016

2016 för mig:
Jag har lärt mig massa detta året, o träffat massa härliga människor 😍 jag har tävlat 5-6 gånger om inte mer, diskat mig men oxå kommit etta, hon är riktigt seg på tävlingar men riktig rolig att köra 😍 vi har vart längst ner i Sverige men oxå riktigt högt uppe o träffat härliga hundar, honey är lite bitchig mot dem dock. Vi börja ett hundgymnasium men sluta där då de inte va något för oss, iallafall inte den! Vi har testat på alla olika sporter o nu finns de nog inte någon hundsport honey inte kan😂 vår första officiella tävling va stora hula hopp där vi inte fick sämsta resultaten men oxå diska oss o riktigt mycket tidsfel.

Mål för 2017:
Ja de är väll mest agility men. Först så vill vi ju klara att vara på My dog i två dagar, jag alla dagar men honey följer bara med 2. Någon som ska dit? Sen så andra mål är ju att få en snabbare o säkrare hund på agility tävlingar, så de blir nog mycket ut o åka o tävla nu! Sen så ska vi försöka testa mer nose work, för honey tycker de är as kul så! Lite mer mål i agility är väll att få en pinne i någon klass om vi kan lyckas 😌

Likes

Comments

Hej igen!

Jag vet, de va jätte länge sen jag blogga, så tänkte berätta vad ni missat och vad som hänt senast jag blogga.. 

Det vi kan börja med är ju att jag har tävlat! Eller aa, det hade jag innan med men har gjort min officiella debut! så först har jag tävlat nybörjarcupen, men de hade jag redan vid förra bloggen men inte skrivit om de, fick inte sådär top resultat och honey var väll inte den snabbaste... men vi vann 1 gång på hemmaplan och är så nöjd då hon stuckit två gånger på tävling på ett gymnasium. även om de bara var 3 medium hundar så är jag jätte stolt över henne att hon iallafall försökte och inte stack hela tiden. sen har vi tävlat hula hopp! så himla roligt där och man såg så många som man pratat med många gånger på insta och kik! va så roligt att se alla olika sorters hundar tävla och ha kul! dock där hade vi myckeeeeeet tidsfel! men nöjd även där för hon brydde sig inte alls om alla hundar och ägare, och så var de en hund som kissa på stängslet till banan och honey kolla bara sen så fortsatte hon i sin lilla takt :) resultatet blev ju inte sist så :D

resultat hula hopp:
dag 3: hopp: 42/76 agilitty: disk (mamma o pappa ställde sig typ vid starten så hon ville ju kolla vad de gjorde...)

dag 4: hopp: 23/65 agility: 41/59

sen så har vi ju den senaste tävlingen, hopp öppenklass och agility öppenklass! vi kom fyra av sju i agility klassen men diska oss hoppklassen, då jag glömde banan för första gången.... 


sen de andra som hänt är att jag har börjat på gymnasium! eller aa inte bara jag, Honey också! vi går på ett gymnasium med inriktning hund och de är så roligt, fint och härligt här! vi tränar agility typ varenda dag jag och honey. vi har fått stärkt vårt band tillsammans. vi har även fått många kompisar och honey är kär i en kille som går här, vilket man aldrig kunde tro om henne! vi har fått mycket hjälp med att få upp farten och nu är hon nästan min racerråtta igen! vi har börjat träna bana igen och hon är snabbare än mig nu ju! dock så har även jag börjat öka farten mer så man ser att hon ökar för de! Jag älskar henne så mycket och jag älskar att vi äntligen har hittat tillbaka till sporten agility och känner att vi har roligt igen på banan! vi har även tränat mer freestyle efter långt uppehåll och förstår äntligen varför hon är otaggad ibland och det är för man måste värma upp henne sittandes för hon gillar inte riktigt när jag står upp. Det var nog allt för idag


hejdå!!

Likes

Comments

så här är första inlägget. här kommer info om mig och min hund

Jag är en tjej som nyss fyllde 16 år, mina hobbies är såklart att hålla på med hundar men även att fota och hålla på med hästar, måla också även om jag suger på det. Just nu håller jag på med agility och freestyle med min hund även lite personsök då min hund älskar det mest av allt, men nästa hund ska jag försöka med mer bruks lydnad och personsök. Även lite nosework kör vi, då min hund älskar att använda nosen och hitta saker. målet med henne just nu är att få upp farten och säkerheten inom agility, och även jobba mer nosework och personsök, och ha kul såklart.

Honey, som min hund heter är en shetland sheepdog som är 4 år, älskar allt inom mat och användning av nosen och hitta saker. Hon kan va blyg för främlingar och killar är det värsta tycker hon, det har blivit bättre men fortfarande ett problem, speciellt när vi tävlar då när de är killar som dömer eller killar som bara vill hälsa kan sänka hennes humör... Hon älskar border collies och valpar och shelties, men stora hundar som är för på kan hon visa tänder mot.

Detta va lite om oss, några frågor så ställ dem bara :)

Likes

Comments