Postad i: Hemma hos oss

Jag skulle vilja gå en kurs hos superwoman, få lära mig hur man på rekordtid gör planering för 15 klasser på 80%. Hur man tjänar mer pengar, hur man skriver en vetenskaplig uppsats om barns språkutveckling. Hur man orkar med ett hem, hur man får hemmet att se ut som i veckotidningarna och hur man samtidigt orkar att vara en glad människa? Gärna också hur man bearbetar en tuff tid som varit men än inte är över?

Allt detta samtidigt och helst utan att springa in i en vägg!

Jodå jag har gjort det igen. Bestämt mig för att ha alldeles för många bollar i luften samtidigt som jag förväntar mig att jag ska ha sprudlande energi över varje dag efter arbete och studier.
Jag var på första lektionen i fredags och absolut känns detta 100 gånger bättre att plugga på plats än att göra svenska 3 på distans. Detta är en tuff kurs och att tro att jag skulle fixa detta själv utan handledning förstod jag ganska fort skulle bli ett för högt krav på mig själv. Jag kommer studera denna kurs på 25% vilket innebär att jag i januari blir klar och inte i mitten av oktober som tanken från början var. Samtidigt slits jag fram och tillbaka mellan beslut kring arbete. Är det värt det? Ska jag lägga av och plugga dessa tre sista kurser på heltid istället för att så snart som möjligt kunna gå vidare på högskola? Den ekonomiska biten är det som gör att jag fortfarande tvivlar. Samtidigt som jag känner att orken ska hålla med ett arbete som nu kräver mycket mer ansvar än tidigare detta trotts att jag gått ner i tid.
Ni trogna som då och då tittar in här.. vet ni en sak? Jag är helt lost i vad jag ska göra. Och jag försöker acceptera att läget är så nu.

Annars? Ja kattbebisarna växer och vandaliserar, storkatterna har upptäkt att dom är jävulskt bra på att jaga möss och Elli löper 👍🏻😂 livet är helt enkelt ganska så fantastiskt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss, Mode, kläder, smink

Det har minst sagt varit en turbulent tid senaste månaderna..
Begravning och obesvarade frågor byttes ut mot panik, rädsla och oro. Mamma opererades förra veckan ännu en gång för sin chiari. Mitt i allt detta åkte jag, Emil, Alfred och Elias till Edsbyn för att gå på min kusins bröllop.

På lördagen åkte vi hem till Årsunda och på söndags morgonen åkte jag, Emil och Elli iväg med husvagnen. Första hållplats blev en rastplats någonstans kring Värnamo efter det stannade vi i Kivik och gick på marknad vidare mot Skillinge och hälsade på hos Emils morbror och familj. Sist men inte minst så åkte vi till ska uppåt i landet och avslutade idag med Ullared. Nu sitter vi i bilen påväg hem till Årsunda igen efter att ha varit längst ner i Sverige och vänt!

Semestern värkar inte vara helt slut ännu då vi funderar på att åka vidare till Malung och dansbandsveckan. Men ännu inte klart hur det blir än. Något som ska bli väldigt skönt är att få sova i min säng i natt och sedan kunna packa upp shoppingen från Ullared idag 🤗

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss, Pyssel, tips & DIY

Åh sommarlov! Tänk om man fick det.. Nä men barnen mina får de i morgon. En slappdag med brännboll lärarna mot sexorna och på kvällen får jag höra alla fina avslutningslåtar. Klart man får lite sommarfeelings! Och även jag har i år skaffat mig en sommarlovs outfit. Fröken måste väl också va fin? Haha

Sommarkännslorna har bubblat trots att solen inte gjort minsta ansträngning och visat sig. En sommar bukett fick det därför bli på kvällskvisten, nu? Vika tvätt och förbereda för vecka.

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss

Ja herregud vad tiden går, två dagar kvar till juni? Helt otroligt att de gått så fort. Om en månad ska jag vara klar med min andra kurs på distans. Engelska 6 har gått förvånansvärt mycket enklare än jag trodde, jag har däremot haft helt otrolig hjälp av mamma som faktiskt är Engelska lärare men sjukskriven. På fredag ska jag göra mitt nationella prov och innan dess ska jag försöka hinna med att göra klart uppgifterna för denna Modul. Kanske inte helt igenom tänkt att boka NP en dag innan jag ska lämna in uppgifter. Men sån är jag!!

Detta i kombination med att jag arbetar heltid.. Haha ja vad ska jag säga, inte direkt förvånad. Men snart är de sommarlov för plugget och en månad kvar av mitt vikariat på skolan. För två veckor sedan var jag helt i upplösningstillstånd och trodde att jag skulle bli arbetslös nu.

Men jag har nämligen hittat ett arbete, dock inte det exakta jag önskat. Men samtidigt sitter jag inte i en sådan position att jag kan tacka nej... Just nu känns de lite motigt, men som min älskade sambo sade "är det någon som ska göra det jobbet är du väl en helt rätt person för det."
Har jag sagt att jag älskar min sambo och är helt sjukt tacksam för allt stöd han ger mig på sitt eget lilla vis? Haha.

Ja jag ska återkomma till dom idag om det och innan jag tackar ja ska jag försöka få lite klarhet i vad som ingår i den tjänsten. Det är en helt ny utmaning och självklart ett plus på CV. Samtidigt ställer det nog till det för min tänkta start på Högskolan till våren. Samtidigt som jag ännu inte känner mig helt säker på vad jag ska läsa där ännu. Så kanske blir detta en bra lösning.


Elli är hemma efter att ha fått valpar och Märta är på tjocken. Här odlas det och föds för fulla muggar på alla (DJUREN). Ännu inga tänkta människobebisar vilket känns skönt med tanke på vart jaag är i livet nu! haha Så till mina vänner, NEJ! De blir inge tant roller för er än på ett tag. Trotts tjatet!

Nu ska jag ta och packa ihop och CYKLA till jobbet eftersom att bilen står där den står och inte rullar efter att vi fick en hel del tvåor på besiktningen och Emil försöker laga! Jo han är helt underbar den där sambon jag har!//Det nya landet vi byggde i helgen!

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss

"Just idag så längtar jag till våren.Så att jag kan börja om på nytt. Jag vill inte gå och slicka såren. Frysa fast i tiden som har flytt" -Nordman

Nordmans Vår igen
beskriver liksom mig just nu. Vi åkte till Västerås igår och träffade Elli och hennes valpar som är hela fyra veckor gammal 😍

Jag behövde verkligen det, Elli var dock inge pigg så de var jobbigt att åka från henne när hon bara vill sitta i mattes knä. Men jag vet att hon har det så sjukt bra hos sin uppfödare och att hon snart får komma hem, så det gör det hela mycket lättare.

Påskhelgen är snart slut och det har gått fort. Vi var till farmor och farfar i fredags och i lördags byggde vi kompost på gården och krattade löv innan vi åkte till svärmor och svärfar. Igår gick hela dagen i Västerås och jag försökte meningslöst plugga lite på kvällen... På torsdag ska jag göra min slut examination i svenska 2 och jag är så stressad då jag har två uppgifter som båda är skit svår och jag kommer liksom ingen vart. Mamma kommer en sväng i eftermiddag och ska försöka hjälpa mig. Så jag hoppas vi kommer en bit då! Blir ju liksom tuffare nu sista dagarna när jag börjar jobba igen och bara har kvällarna efter jobbet..
Men de får gå som det går.

Nu ska jag dricka en kopp te och försöka få upp karln för att kunna komna ut och köra ett ryck i trädgården innan mamma kommer

Likes

Comments

Postad i: Ballyvary Lad & hästlivet

Den 4 april blev jag officiellt den här prinsens ägare. En krokig väg har vi vandrat och upplevt sorg och glädje. Allt jag fått lära av dig min älskling. Du fick ingen lätt uppgift att fylla ett trasigt hjärta men med facit i hand lyckades du utmärkt. Det fanns en sådan gnista i dina ögon, en livsglädje. Du har gjort allt för mig och den 4 april 2017 fick jag ta beslutet som var bäst för dig. För när gnistan slocknat för en tid sedan och livsglädjen inte längre finns kvar vet jag att du visar att du är klar. Min fina kille tack för att jag fick vara din och du var bara min, min alldeles egna vita prins. 


Jag väljer att berätta detta för att jag vet att han inte bara fångat mitt hjärta utan många andras. Att han varit en del i flera ryttares utveckling och liv. Och att detta är en sorg för flera. Men just nu är det min sorg och jag ber därför att få ha den.

Men också vill jag tacka alla som på något sätt varit delaktig i mitt och Valles team under åren. Vi har haft den bästa tiden tillsammans med hjälp av otroliga tränare, fodervärd, medryttare mm. Ett stort tack till familjen Vestblom som har gjort de sista året helt perfekt för min kille. Med super stor hjälp i vardagen och med skötseln och välmåendet för honom. Tack för att Valle fick hamna i ett ett stall med människor som han och jag varit trygg med. Och till mina fina vänner som förstår och finns till, till fina kollegor som hört av sig under dagen, till Rose-Marie för all hjälp inför och under denna dag. till min familj och till min otroliga sambo som tagit hand om allt kring denna dag.

Vi ses igen min vackra prins på en plats där kroppen inte gör ont, där det inte finns någon tid och livgnistan är förevigt. Där ska vi hoppa höga hinder och galoppera på oändliga ängar. Tills dess kommer du för alltid fattas mig min fina Ballyvary Lad

Likes

Comments

Postad i: Ballyvary Lad & hästlivet, Hemma hos oss, Tankar, känslor

Tiden flyet på och om en månad och två dagar ska jag vara klar med Svenska 2 kursen på distans. Ja, de har varit och är tufft, Hermods är inte vad jag hade hoppats. När man inte har pluggat på två år är man rätt grön och ibehov av att få någon att bolla med. Detta är inget man kan förvänta sig via dom. Men snart så är en kurs avklarad. Jag ska påbörja min essä och har noll inspiration för den.
och så flyter dagarna på, jag jobar och pluggar spenderar tid i stallet och försöker samtidigt att vara mitt bästa jag. Det går däremot sådär. Jag är så tacksam för att jag har en sambo som står ut med mig. För den senaste månaden har varit väldigt tuff och är fortfarande. Jag förundras över hur Emil gång på gång ställer uppoch tar hand om saker för att jag ska kunna försöka stå på benen! Han är min stora hjälte och livboj.

Tisdagen den 14 mars fick vår Elli 4 små valpar och allt gick bra! Längtar tills dom kommer hem och vi får valpmysa lite.


Jag har några tuffa veckor framför mig inte enbart med studier utan även privat. Saker som är oundvikliga därför försöker jag varje sekund att njuta av den tiden jag har och spara alla stunder av lycka i en alldeles speciell box för att kunna plocka fram senare när det är de enda jag har kvar. Men jag lever, jag är frisk, jag har en underbar familj och sambo. Jag har ett hem och ett jobb. Mycket mer än många andra har därför försöker jag endå se att allt har en mening och att besluten som ska tas är rätt beslut.

För några veckor sedan fick jag valle och mig fotograferade! Så nöjd och glad över de fina bilderna som är tagen av en tjej här i Årsunda. Sofia Säärelä rekommenderar henne starkt.Likes

Comments

Som rubriken lyder. Jag har gjort det igen!! Satt mig i en sådan där rolig situation med både studier och arbete. Denna gång svenska 2 men när jag skriver nu ser jag inte vad denna kurs hjälper mig med. Haha.
Det är lite kaos i livet just nu, som vanligt. Men tiden och orken är inte riktigt det samma med arbete och studier. Därför blir det mycket mer ansträngande för psyket när saker och ting kommer i vägen.
Att jag är kaos som människa har man nog räknat ut vid de här laget. MEN även så mitt sätt att studera. Önskar att mitt icke existerande skrivbord såg ut så här


Istället ser soffan ut som ett bombnedslag med kaos i lappar, anteckningsblock, litteratur, romaner, PostIt och pennor.

Likes

Comments

Postad i: Mode, kläder, smink

Då var det snart dags igen för lite hobbyarbete. Den 18 feb ska jag få äran att ännu en gång arbeta med en otroligt talangfull fotograf och sminka och styla två modeller. Det är tidskrävande allt förarbete, planering konsultation och förberedelser. Men ack så roligt, jag har nyss fått svar från ena modellen och sitter nu och söker inspiration till hennes makeup. Igår gick kvällen till att sortera på pinterest. För av någon anledning har jag två konton. Tänkte därför att jag skulle använda det ena till enbart makeup och styling. Och det andra kontot är mitt egna privata.

Har sedan sist när vi fotograferade jobbat med att få en Facebook sida redo för just detta. Har ju endå haft några makup och hår jobb under 2016.

Just nu sitter jag med spänning och hoppas på att grejerna jag beställde från Usa kommer i tid. Just som det står som info nu kommer det komma två dagar efter fotograferingen och då blir de lite jobbigt...

Likes

Comments