Jag har varit så himla trött de senaste dagarna, mer trött än vanligt och har inte haft speciellt stor lust till att göra det jag borde göra.

Exempelvis, har inte fortsatt med albumet, vilket jag vill bli färdig med. Har varit dålig på att komma ut på promenad, vilket jag också vill ändra på. Och jag skulle ha lagt ut fler grejer att sälja på min bloppis (@minifynda på instagram), också vidare. Men jag är så trött. Jag antar att jag inte är ensam och att det är okej att få känna sig såhär, men det är utmattande även det.

Vi brukar natta Lindi vid halv nio, och i vanliga fall brukar jag ta min egentid då tills klockan blir två, ibland tre. Så jag har frivilligt tagit mindre sömn. Men nu ikväll kände jag att jag måste sova när Lindi ska sova, det gick inte så bra. Bestämde mig för att sova för drygt en timme sen, vad händer när jag precis håller på att somna? Lindi bestämmer sig för att vakna. Men det är så tacksamt att inte vara ensamstående, cred till alla mammor som fixar det. Snart kommer jag vara ensamstående i lite mer än två veckor, berättar mer om det en annan dag.

Till er som är utan barn - passa på att sova innan de kommer! Haha.

Blessings /S

Min diamant

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är så taggad på två saker de kommande veckorna! Ena grejen kan jag inte riktigt avslöja ännu, men inom en vecka får ni veta.

Till det andra, Lindi ska börja på babysim den 15e mars! Den femte ska vi på informationsträff och den 15e börjar det, det blir en gång i veckan och totalt åtta gånger. Så himla mysigt och roligt. Lindi älskar vatten så jag ser så framemot att vi ska göra detta med honom. Så det som står på inköpslistan är en baddräkt till mig, Lindi kommer få badbyxor av simskolan.

Likes

Comments

Äntligen söndag, min favoritdag på hela veckan. Lindi gjorde morgon redan vid halv nio, somnade om lite för att vakna vid tio. Minns innan när han var mindre och man inte hade fått in rutinerna ännu, så kunde han sova till klockan ett (!).

Idag ska vi starta dagen med ett bad för Lindi, jag la i skorvmedel över natten så det ska kammas ur och tvättas bort. Äntligen börjar det försvinna, Lindi har bokstavligen haft riven parmesan på huvudet, haha. Har era barn också haft skorv?

Jag tänkte städa lite, läsa och förhoppningsvis fortsätta med albumet. Får se om vi även kommer ut på en promenad trots det himla tråkiga vädret.

Hoppas ni får en fin söndag!

Blessings /S

Bita i hans tuttar

Ursäkta för den dåliga bildkvalitén och upplägget av vissa inlägg! Om jag inte har nämnt det innan så fotar jag endast med min iPhone 6S, och bloggar bara från mobilen då jag inte äger en dator.

Och nu har han bestämt sig för att sova igen, väckt mamman tidigt och här sitter jag med svidande ögon, haha.

Likes

Comments

Amning - en stor fråga för en mamma. Under min graviditet så var jag helt hundra på att jag ville helamma Lindi, upp till ett år om det så skulle gå. Jag ville absolut inte ge ersättning och jag tyckte nästan att det var dåligt av mammor som valde att inte amma utan att ens ha försökt göra det. (Ja, jag erkänner!).

När jag fick upp Lindi på bröstet, så var det jätteviktigt för mig att han skulle söka sig till min bröstvårta på en gång. Första dygnet så åt han ingenting men därefter så började vi amma, jag hade läst på otroligt mycket om amning och visste vilken fight det kunde vara. Första natten på bb höll jag på att bli tokig, han skrek och var så missnöjd och jag förstod ingenting. Frågade om hjälp på bb och de tyckte att han tog bröstet bra, ”okej” tänkte jag. Vi åkte hem efter en dag med återbesök om fyra dagar.

Nu i ärlighetens namn, första nätterna hemma var ett helvete. Varför? Lindi skrek konstant, med kanske några minuters mellanrum. Vi ammade men han var ändå inte nöjd. Jag minns att jag sa till R ”ska det vara såhär kommer jag gå in i väggen”. Tror jag sov totalt fem timmar på tre-fyra dygn. Jag var helt förstörd. Jag förstod inte varför han var så frustrerad!

Den fjärde november 2017 hade vi inbokat återbesök, läkaren undersökte Lindi på samma sätt som dagen efter han föddes, så kom hon till oss och sa ”han har gått ner ganska mycket i vikt, det är vanligt att de går ner från födelsevikten men inte så mycket, och han har även fått gulsot”. Jag minns att jag bara ville bryta ihop på plats men R fick mig att hålla ihop.

Vi blev inlagda i två dagar, Lindi fick sola i ett helt dygn och de vände på allt med matningen. När de såg hur Lindi ammade så såg det bra ut, problemet var bara att han sög på sin egna tunga. Vad innebar detta då? Jo, att när vi var hemma, nyblivna första gångsföräldrar, inte hade en aning. Jag trodde att Lindi fick i sig mat fastän han inte hade fått det. Det var anledningen till varför han hade skrikit ihjäl sig de första dagarna hemma.

När vi fick ett rum på bb så bröt jag ihop totalt, kände mig som världens sämsta mamma. Hur som helst så vände de på allt och koppmatade Lindi, samt så fick jag pumpa ut mjölk (hade överflöd). Vi ammade och tilläggsmatade var tredje timme. Och så fortsatte det även på hemmaplan. Men för mig kändes det aldrig riktigt bra. Jag hade för lite näring i mjölken pga att jag själv åt dåligt och jag kunde bara inte följa tallriksmodellen.

Stod hela tiden med frågan ”ska jag sluta eller inte?” Jag som tänkte amma till vilket pris som helst. Men jag började må dåligt psykiskt av detta, kände mig bunden av att amma, och jag kunde ändå inte riktigt mätta min son, inte heller kunde jag få någon avlastning när det kom till matandet. Nätterna var värst. Jag var så trött och skulle samtidigt krångla med att få Lindi att suga rätt, och sedan sitta rakt upp och ned för att amma.

Sedan den dagen jag tog beslutet att sluta amma, har jag mått så himla mycket bättre som mamma. Kände ingen stress eller press. Jag trivdes helt enkelt inte med det och det fick vara så. Jag tänkte ofta på att min mjölk är bäst för honom, men vad är bäst, att han får min mjölk med en mamma som inte mår bra? Eller få bra ersättning med en mamma som mår bra och har energi? Beslutet blev rätt lätt.

Amning är helt enkelt inte för alla och människor måste sluta ta för givet att alla mammor vill amma. Amning är till 100% endast mammans beslut, och ingen annan har rätt att säga vad hon ska göra. Tack Gud för att det finns ersättning, så även de som inte ammar kan få mätta sina magar!

Blessings /S

Likes

Comments

Tänkte avslöja våra fem mest -och minst, använda inköp till Lindi! (Utan inbördes ordning). Barnvagn plus babyskydd är en självklarhet, så det kommer inte med på listan här. Kommer även att lista fem saker som vi saknar idag.

De bästa vs mest använda;

1. Helt klart babysittern! När Lindi är okej med att inte vara i famnen är han oftast tillfreds med att sitta i babysittern, han tittar på när vi lagar mat, sitter vid oss när vi äter, när han kollar babblarna. Ja, you name it. Väldigt bra avlastningsställe.

2. Bärselen! Vi har ergobaby original, helt underbar sele som är så bekväm både för bebis och bärande. Lindi älskar den och somnar alltid i den, bärselen är perfekt när han vill vara nära men man själv inte orkar bära. Så skönt med fria händer också. Ångrar lite att vi inte köpte 360, så man kan ha honom på magen men att han kan titta ut, men men! Bättre något än inget!

3. Badbaljan! Att bada bebis i diskho är absolut ett alternativ, och det har hänt när vi har varit hos andra. Men personligen så tycker jag att det är ganska ofräscht (hur mycket man än rengör diskhon). Och det funkar bara ett tag, nu passar inte Lindi i en diskho. Vi brukar även duscha med honom men känns inte som att han blir lika ren.

4. Babynestet! Vi försökte söva Lindi i vaggan från början, men det var mestadels jobbigt när vi skulle mata honom på natten och han kom aldrig in i lika bra djupsömn. Så vi samsover och babynestet är perfekt för att inte klämma ihjäl bebis eller liknande. På dagen funkar vaggan bra dock.

5. BOZZ åkpåse till babyskyddet, så himla bra nu på vintern för man är säker på att Lindi inte fryser. Men det bästa är att babyskyddet ger 100% skydd, för med tjocka kläder under bältet så ger det inte 100% skydd. Nu är bältet mot Lindis kropp och ändå hålls han varm!

(En extra punkt)

6. Nappar! Behövs kanske inte en förklaring här, men den funkar som tröst, trygghet och är även bra mot ptsd. Så glad att vi började med napp tidigt och att Lindi tagit emot den bra från första stund.


De sämsta vs minst använda;

1. Skötbord/skötbädd! I början använde vi skötbädden mer men inte längre, har som ett underlag vi använder istället och vi byter på honom överallt.

2. Bröstpumpen! Ammade bara ca en månad och den har jag endast använt ca 5 gånger.

3. Gosedjur! Jättebra att ha till sen men i början finns det ingen nytta av det.

4. Babygym! Ett väldigt bra inköp att ha till senare men inget som är aktuellt i början.

5. Dyra kläder! De växer som ogräs. Även en blöjhink är onödigt. Väldigt bra att det inte luktar men man får plats med typ, tre blöjor. (Oups, sex punkter).


Det vi saknar;

1. Ett ställ till badbaljan, man får otroligt ont i ryggen och benen av att bada honom utan det.

2. Babybrezza ersättningsmaskin, man trycker på en knapp och ut kommer färdig mängd och omskakad ersättning i flaskan!

3. Spjälsäng, inget vi saknade i början men som snart är dags att införskaffa när Lindi är några månader äldre.

4. Babyvakt, en kamera till föräldern och en hos bebis, så man kan förflytta sig och ändå ha koll på honom.

5. Flera nappflaskor, vi har just nu tre stycken och de används flera gånger per dag, och man måste diska dem efter varje användning. Så fler ska införskaffas.

Likes

Comments

Alltså WOW vad tiden flyger förbi, och inte mer för att man har barn utan den har alltid gått så snabbt. Kan inte minnas att det gick såhär fort när man var lite yngre, helt galet. Kändes som att det var igår jag skrev ”äntligen helg” härinne.

Hur som helst, igår fick jag äntligen hem bilderna som jag hade beställt. Så kul! Satte mig ned på en gång och började med Lindis fotoalbum, och insåg ganska snabbt att detta kommer att ta lång tid, hehe. Men så mysigt och roligt. 83 matta bilder blev det av jättefin kvalité.

Igår ringde vi Sindy på FaceTime, så himla mysigt. Lindi är lite mer än tre månader och satt själv en liten stund, helt galet. Känns som om han alltid har varit såhär liten, och glömmer att han har varit ännu mindre. Ska tiden gå såhär fort lär han vara ute ur huset snart.....

Nu ligger min lilla groda och sover, jag kan aldrig titta mig mätt på honom, älskar honom sååå!

Likes

Comments

Som de flesta har sett som följer mig på instagram och Snapchat, har jag sedan jag köpte boken ”En enda Gud - Allah eller Jesus?” publicerat utdrag från boken på mina stories. Detta har jag gjort helt enkelt, för att det är ett väldigt viktigt ämne att uppmärksamma.

Om jag har blivit attackerad för detta? Mmh, minst sagt. Hade jag förväntat mig något annat? Nej. Här är mitt svar på det som många nog tänker. Jag har försökt att få ihop det så utförligt som möjligt.

Hur kan jag förneka en ”profet” som representerar en annan religion?
- Självklart ska jag förneka en profet som jag inte tror på. Allt annat vore konstigt om jag erkände honom som profet.

”Islam är den största växande religionen”, innan vi går vidare, låt oss gå till botten till varför islam är den största växande religionen:

1. De som föder flest barn är muslimer
2. Kvinnor som gifter sig med muslimer
3. De som får höra om den ”fredliga” delen och blir intresserade
4. Tvång, bara att kolla på hur många kristna som blir halshuggna världen över, för sin TRO på Jesus och för att de vägrar att förneka Honom.

Frälsning hos både Jesus och Allah?
- Ingen har någonsin blivit kallad av Allah genom uppenbarelser, för hos Allah finns ingen frälsning. Inom islam blir man ”räddad” genom laggärningar - vilket är omöjligt för människan. Därför finns inte frälsningen hos Allah. Hos Jesus finns frälsningen pga Hans nåd. Se för hur många som Jesus uppenbarar sig för, muslimer konverterar inte pga en människa, utan pga Jesus har uppenbarat Sig för dem, i en dröm eller liknande, och att de helt enkelt inte kan förneka den enda Sanne Guden.

Borde jag skämmas för att jag är så radikal och öppen med mina åsikter?
- Nej, jag skäms faktiskt inte alls. Så länge jag kritiserar en religion, och inte människan så är det inget jag behöver skämmas för. Innan jag blev frälst var jag en av de som trodde att islam var en fredlig religion, jag själv är halvindones och har alltid trott mig tillhöra islam, därför var det den religionen jag började gräva lite i när jag var sökande. Tro det eller ej, min instagram bestod av verser från Koranen. Men Jesus hade en annan plan för mig.

Istället för att lyssna på andra så tog jag tag i saken själv (vilket fler bör göra). Det är skillnad på att kritisera en lära och en människa.

Tvingar jag andra att tro på Jesus genom att vara öppen?
- Människor är fria till att tro på vad de vill. Jag har aldrig på något sätt uttryckt på annat vis.

”Håll din tro för dig själv och sluta lägg fokus på vad andra tror på”
- typiskt värdsligt argument. Jag som frälst bör inte ”tro ifred”. Vi är kallade att predika Ordet överallt och inte hålla vår tro mellan fyra väggar. Genom att predika Ordet ingår också att avslöja falska läror. Om någon känner sig provocerad så är det faktiskt inte mitt fel, då kanske man ska rannsaka vad man egentligen tror på - EXAKT som broder Nabeel har gjort i sin bok, han har gått till botten med både kristendomen och islam, han var muslim längre än vad de flesta som attackerar mig har levt, och han älskade islam - men grundproblemet i islam var för stort. När han blev frälst så fick han bland annat offra hela sin familj för Jesus, tror ni på riktigt att han hade gjort det om det inte vore för Sanningen? Hela hans familj vände honom ryggen. Till de som säger att vi inte borde bry oss om andra religioner, då menar ni det alltså riktat åt Nabeel också - att han aldrig borde ha skrivit sina böcker, för han avslöjar vad islam faktiskt egentligen lär ut på ett väldigt respektfullt sätt. Han gör det baserat på ren fakta utifrån historia, koranen och haditherna.

”Det finns kristna som inte tror på Jesus som Gud, det finns kristna som säger att muslimer och kristna tror på samma Gud, det finns kristna som tycker att Jesus inom islam och kristendomen är detsamma, finns kyrkor som har koranstudier.”

Till er säger jag;
”Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.”
‭‭- Matteusevangeliet‬ ‭7:14‬ ‭

Det betyder att det är många som kallar sig kristna men som inte är frälsta, detta återkommer Bibeln till många gånger. Bär trädet god eller dålig frukt? Vill personen följa Jesus eller världen?

Versen betyder alltså att de som är frälsta är radikala för att vi tror på ALLT som står och vi är emot det som Jesus är emot (inte för att vi inte får ha egna åsikter eller tänka själv, utan för att genom Andens plats inom oss förvandlar våra hjärtan mer likt Herrens, vilket gör att man blir känslig mot synd), ingenstans i bibeln finner man att vi ska respektera andra läror eller villovägar. Däremot ska vi respektera alla människor och älska dem. Det är stor skillnad.

Säg såhär, jag som kristen är emot homosexualitet (synden) men jag är inte emot den homosexuelle (syndaren). Om man kallar sig muslim bör man då också vara emot homosexualitet inte sant? Eftersom att koranen säger så. Exakt likadant är det med muslimer och islam, jag är emot islam, men inte muslimer.

”Respektera alla religioner”
- Hur kan man kräva att jag ska respektera en religion som uppmanar att förbanna judar, kristna och kuffar (otrogna), och döda dem, och mycket mycket mer? Nej tack!

Jesus är kärleksfull och det bör Hans efterföljare också vara, men Jesus är även hård. Vilket många har glömt.

Här är några verser där Bibeln är tydlig med detta.

”Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många
FALSKA profeter har gått ut i världen. Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud, och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen. Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen. De är av världen och därför talar de vad som är av världen, och världen lyssnar till dem. Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss, den som inte är av Gud lyssnar inte till oss. Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande.”
‭‭- Johannes första brev‬ ‭4:1-6‬

”Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet. Kära barn, var på er vakt mot avgudarna.”
‭‭- Johannes första brev‬ ‭5:20-21‬

”Ty många BEDRAGARE har gått ut i världen, och de bekänner inte att Jesus är Kristus, som har kommit i köttet. En sådan är Bedragaren, Antikrist.”
‭‭- Johannes andra brev‬ ‭1:7‬ ‭

”Förvänta dig att bli hatad och attackerad”
- Har full förståelse för att jag blir attackerad, men jag har inga problem med det. Hatad är något jag inte heller förvånas över, Jesus har redan sagt att det ska hända. Precis som Nabeel skrev i sin bok, så hamnade han ofta i gräl med sin gode vän David (som ledde honom till tro) när det kom till Muhammed, men sanningen är att Muhammed är inte så fantastisk som alla tror. De flesta ”moderna” muslimerna vet inte i grund och botten vem Muhammed var och vad han faktiskt gjort, vilket Nabeel nämner väldigt bra i sin bok. Det är inte upp till mig om man vill rannsaka sin religion, bara Jesus kan vägleda er. Jag har inte lagt ut något för att provocera, utan det är snarare för att jag bryr mig om människors själar. Vad gör det egentligen mig om någon dör som muslim? Ingenting, för jag är frälst. Men jag bryr mig om era själar, so it’s all about love. Man får gärna tro att Muhammed var fredlig, men blunda inte för faktan som är historiskt bevisad. Om man är så säker på sin sak, läs Nabeels tre böcker. Han har inte hämtat informationen från luften. ”Jag har studerat islam”, säger de flesta. Kanske med glasögon som matchar med den islamiska uppfattningen man redan har, men testa med objektiva glasögon istället.

Och för att vara tydlig, jag har några i min närhet som står mig väldigt nära som är muslimer, och även några som är tex homosexuella. Och jag älskar dem från djupet av mitt hjärta, men inte synden.

Som sagt det inte är min mening att provocera någon, men det finns bara en enda Sanning och en enda Gud, och den vägen, Sanningen och livet är Jesus själv. Han är enda vägen. Gud förändras inte, Han är densamme igår, idag och för evigt.

”Men om det än vore vi själva eller en ängel från himlen som predikade evangelium för er i strid med vad vi har predikat, så skall han vara under förbannelse.”
‭‭- Galaterbrevet‬ ‭1:8

Här kommer utdrag ur boken (tyvärr i oordning), hemskt ledsen för den dåliga bildkvalitén och allt kladd.

Fråga, kommentera eller något annat - gärna!

Blessings /S

Likes

Comments

Fick äntligen hem min nya, efterlängtade bibel igår - reformationsbibeln. Den är så fin, enkel och bra. Och det allra bästa med den är att den är översatt från King James Version. Längtar tills de kommer ut med det gamla förbundet också.

Likes

Comments