Då är vecka två på praktiken avklarad. Mycket nytt även denna vecka, ett par akuta fall har det blivit men också en hel del positiva och glädjande! Allt är så lärorikt.

Och jag ska säga er att det var tur att jag inte visste något om denna dag i förväg... Imorse på överrapporteringen så tyckte min handledare att jag kunde följa med en ssk ut och ta prover..! Sagt och gjort. Idag har jag alltså tagit mitt första venprov på en av mina patienter!! Hur galet är inte det då? Av patienten fick jag mycket väl godkänt, "det kändes knappt". 😁 🙏 💉

Nu ska det bli skönt med ledig helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alltså det går så fort, vi är redan en bit in i februari..!

Jag tänkte berätta en nyhet för er! Jag har sagt upp mig från mitt jobb som jag haft i snart 5 år.. Jag fick ett erbjudande om en tjänst på en ortopedi-, kirurgi- och geriatrik-avdelning på sjukhuset och jag kände att det här är min chans! Det är det här jag har velat och drömt om - att få jobba på sjukhuset och hjälpa människor! Att det sen är en avdelning med op. patienter är ju ett plus för jag kommer lära mig såå mycket!

Jag har just nu praktik där (då det ingår i kursen jag läser). Är inne på andra veckan nu och jag känner mer o mer att det känns rätt! Hade blandade känslor i början men det var för att allt var nytt och jag inte kunde ett skit (typ). Nya tider, jobbar dagar/kvällar/helger och jag har ju fått nya kollegor! Saknar mina gamla kollegor något enormt, men jag tänker att de inte blir av med mig så lätt inte! 😉 Kommer att våldgästa dem när de minst anar det är min plan!

Likes

Comments

Pjuh, det känns verkligen att jag, på 4 veckor, har arbetat 3 helger... Lite miss i planeringen, hehe... Men nu kan jag glatt säga att jag är ledig hela 6 helger framöver!! Hur underbart är inte det?!

Jag har börjat plugga nu igen. Akutsjukvård står på schemat nu några veckor framöver, och om några veckor ska jag ut på praktik också! Åh vad jag längtar!!

Framöver väntar en hotellövernattning i storstaden, där det kommer bjudas på musikal, god mat och eventuellt lite shopping..! 😄
Sen är det även inplanerat en massa jobb..

Likes

Comments


God jul på er!
Det har hänt en del sen jag skrev senast.. Den 19/12 var dagen då jag äntligen avslutade undersköterskeutbildningen, så nu är jag undersköterska på riktigt! Dock har dem gjort en tabbe så vi behöver läsa till två kurser för att bli helt behöriga att vara i landstinget.. Så jag ska läsa till dem nu under våren, med start den 8 januari. Går tillbaks till mitt gamla jobb under tiden för att sen förhoppningsvis börja där jag vill vara! Går det som jag vill så börjar jag på en stroke/medicin-avdelning på sjukhuset till sommaren!

Igår firade vi jul med familjen. Jag hade egentligen jobbhelg, men bytte julafton mot nyårsafton så jag jobbade bara i lördags.. Idag åkte jag och A iväg och kollade mellandagsrea på b.la elgiganten där jag faktiskt köpte en TV! Tänkte att det blir en rejäl examenspresent/julklapp till mig själv. 

Försöker intala mig om att det ska bli kul att börja jobba igen men nää fy vad träligt det känns! Det enda som är kul är att jag nu, efter 1,5 år, kommer börja tjäna pengar "på riktigt" igen.. Det ser jag fram emot.. Haha

Likes

Comments

"Du låg i sängen, och det var som att du hade "kommit tillbaka", du såg svag o liten ut men du var faktiskt här. När jag fick syn på dig började jag gråta, allt var bara en mardröm, du levde ju. Jag sprang emot dig och la mig bredvid dig, och du höll om mig. Jag grät lyckotårar, du med, äntligen fick jag krama om dig igen i din varma famn.."

Kort där efter vaknade jag upp av att jag grät och hade svårt att andas. Det var ännu en fin dröm som blev till en mardröm.

Mamma, jag saknar dig så mycket.
"en dag i himlen är tusen dagar på jorden"

Likes

Comments

Åh vad jag önskar att denna vecka vore slut.. Det har varit ganska tyst här inne ett tag. Sista veckan har bestått av två långa besök på akuten med min syster som varit dålig (men nu är på bättringsvägen tack o lov!). Jag har försökt lagt krut på skolan samtidigt som jag har jobbat hela veckan... Det har blivit för mycket för mig sista tiden. Jag har ett slutprov imorgon och jag fattar ingenting, koncentrationen har försvunnit totalt när jag försökt att plugga. Jag är så trött, inatt vaknade jag med ett ryck när klockan var 00.40 och trodde jag hade försovit mig, jag sprang upp o började göra mig i ordning o när jag stod o borstade tänderna slog det mig att det var mitt i natten..
Jag är så rädd att falla nu på målsnöret av skolan, men jag känner att min ork helt är försvunnen. Har en examinationsuppgift som ska vara inne nästa vecka och jag har bara gjort steg 1 av 3 på den..

Där fick ni en liten uppdate på mitt liv. Återkommer när det lugnat sig..

Likes

Comments

Egentligen skulle detta inlägg kommit upp igår men pga sjukdom så glömdes det helt bort..

Kortfattat så kan jag berätta att veckan har rullat på som den brukar. Under helgen blev det lite mer godsaker än i veckan. Brukar inte äta bröd så ofta längre men sista dagarna har jag faktiskt gjort det till frukost, såå gott!
Inga promenader har det blivit, men när jag piggnar till så ska jag försöka ut och röra på mig mer.

Denna vecka visade vågen -0.3kg, dvs lika mycket som jag gick upp förra veckan har jag nu gått ner - kanon! Känns som jag ligger och nöter på samma vikt hela tiden nu, tråkigt och omotiverande men snart släpper det förhoppningsvis..!

Likes

Comments

Det finns så mycket jag vill prata med dig om. Så mycket jag vill visa för dig! Ibland på nätterna så drömmer jag om dig, och ofta så slutar det med att det blir en mardröm. Tänk att något så fint kan bli så fel? Jag har haft en dröm där du var frisk och pigg. Annars har du varit dålig, och det lixom har spelats upp hur du mådde när du mådde som sämst.. Men i alla drömmar är du så nära, jag känner alltid din värme och jag gråter alltid när jag vaknar. För det är så verkligt. Lika så när jag ser en bild på dig, du ser så levande och verklig ut.

Hemma i huset är det Du som fattas. Din handduks-krok i badrummet hänger kvar. Dina små anteckningar som sitter på kylskåpet och lite runt om - dem hänger kvar. I köket hänger dem där gardinerna du så gärna ville ha, som jag sedan köpte åt dig och du blev så glad!

Vi har ändrat om lite här hemma också, det känns inte rätt att göra det men jag tror du hade gillat det. Att flytta om något där man vet att sist det rördes så var du här.. Det är jobbigt.

Här sitter jag i soffan, hemma hos pappa, i min ensamhet. Tårarna rinner - jag måste försöka plugga. Vi har ett stort prov på fredag och jag tror inte att det kommer gå vägen denna gång. Jag läser och läser men inget vill fastna.. För mycket andra tankar som snurrar.. Huvudvärk har jag också, haft det i flera dagar nu..

Är det nu, när jag börjar se slutet av skolan, som jag börjar släppa allt och slappna av? Och allt kommer tillbaka som var i höstas/våras? Jag vill inte må som jag gjorde då, jag är så rädd att hamna där igen. Jag orkar inte, Jag körde igång med skolan en månad efter mamma somnade in och nu när jag snart är klar med denna utbildning gör det så ont i mig att inte mamma får vara med o se att jag faktiskt har klarat det. Några har frågat hur/om jag tänker fira när jag blir klar där i december, men det här är inget jag vill fira.. Jag vill gärna slippa det, det är så nära jul och då har jag så mycket annat att tänka på och försöka ta mig igenom.. Och det räcker för mig känner jag..

Likes

Comments

Detta blev en lördagskväll som inte blev som den skulle. Jag var hemma hos pappa och hade klättrat upp för en stege (på ca 1 m höjd) och höll på att rensa kryddskåpet när det som inte borde hända händer.. Jag glömde för ett kort ögonblick bort att jag stod på en stege som bara har trappsteg på ena sidan... Jag kliver rakt ut i luften och faller handlöst ner baklänges på en "rullvagn" som står i bakom, för att sedan hamna på golvet och höra hur en glasskål faller till backen och går i tusen bitar. 

Vilken smäll det blev, jag blev så otroligt chockad att jag både skrattade och grät. Jag skratta nog för att jag insåg ganska fort att jag är klantig och grät av rädsla för vad jag slog sönder och att det värker lite här o där i kroppen.

Nu är jag ganska blåslagen på både armar och ben, tror även jag slog i huvudet när jag smacka in i vagnen.. Det kunde ha gått mycket värre, så jag är ändå tacksam att det gick som det gick!! Hoppas er lördag blev lite lugnare o skönare..! 😁

Likes

Comments

Nu har fyra veckor - dvs en månad gått. Summakardemumma av denna månaden är ju att det faktiskt har gått bra.

Under denna vecka har jag dock åkt på en redig släng av pms, sötsuget (och hunger rent allmänt) är riktigt på hugget nu. Jag har haft sån huvudvärk att jag tagit en chokladbit extra som tröst (ifall det har med blodsockret att göra, man vet ju inte lixom ;)).
Detta är verkligen något som sätter käppar i hjulen, jag vill köra på men det går inte.

Jag försöker ändå hålla mig till en bra grund. En nyttig och bra frukost och bara dricka vatten eller te samt ta något lättare att äta till kvällen.

Denna vecka kändes som ett litet misslyckande bara för att jag har gått ner varje vecka fram till nu. Denna gång visade vågen +0.3kg. Det beror främst på att pms-suget är här och kroppen får en höjd vätskebalans pga hormonförändringar.. Jaja, jag tar nya tag inför kommande vecka.

Här kan ni läsa om:

~ Vecka #1

~ Vecka #2

~ Vecka #3

Likes

Comments