web och mobilflirt

sex och relationer, kärlek

Qruiser, GayRomeo, Dudesnude, Grindr och Scruff är bara några exempel på communities och mobilappar som ger killar som gillar killar möjlighet att kolla in varandra och få kontakt. Gemensamt för de flesta är att du som användare kan skapa din egen profil med bild, personlig info och presentation av dej själv, för att sen kunna kolla runt och chatta med andra användare. Ofta finns en platsfunktion som hjälper dej att hitta andra användare i närheten av dej själv eller i ett visst geografiskt område. Med hjälp av sökfunktioner, urvalskriterier och klubbar kan du hitta användare som matchar dej själv och det du söker.

Vissa användare är ute efter ragg och sex, medan andra söker vänskap, flört och romantik. Du väljer så klart själv vad du vill dela med dej av när det kommer till personlig info, bilder, filmer, vad du söker med mera. En del väljer att ha en öppen profil där det klart och tydligt framgår vem man är, andra föredrar en mer anonym profil med möjlighet att själv bestämma vem som ska få ta del av personliga grejer. Nätet erbjuder möjlighet att uttrycka valda delar av sig själv, även delar som ligger närmare fantasi än verklighet. Samtidigt upplever många att det är lättare att vara öppen på nätet än vad man annars brukar vara när det gäller t.ex. relationsstatus, hivstatus eller vad man gillar i sexväg. Om du bestämmer dej för att träffa någon IRL tjänar du på att ha presenterat dig själv på ett sätt som du faktiskt kan leva upp till när ni ses. Fejkad ålder, extra kukcentimetrar och bilder som är retuscherade till oigenkännlighet ger sällan någon andra dejt.

Vad vill du själv veta om den du ska träffa? Många communities och mobilappar har flörtfunktioner som gör det enkelt att låta någon annan användare förstå att du är intresserad. Självklart går det också bra att skriva fritt till varandra - alltifrån kukbeskrivning till poesi kan ju faktiskt funka om du träffar rätt. Samtidigt som nätet ibland kan kännas anonymt och väldigt rakt-på-sak så kan det vara värt att komma ihåg att många av våra vardagliga sociala koder funkar även digitalt. Vanlig hyfs uppskattas nästan alltid, t.ex. är det oftast trevligt att ge något vänligt svar på meddelanden och flörtar även när du inte är intresserad av fortsatt kontakt, eller att försöka hålla en god ton även om du får nobben. På samma sätt är det oftast lönlöst att tjata och skicka meddelanden gång på gång till någon som inte är intresserad, eller att surfa in dagligen på någons sida i förhoppning om att du ska bli upptäckt.

WEBB-  OCH MOBILFLÖRTA SÄKRARE

Bilder, filmer och webcam-sessioner kan sparas och spridas av andra. Tänk gärna en extra gång innan du delar med dig av kuk och ansikte i samma bild eller publicerar din röv med syrrans bröllopsbild väl synlig i bakgrunden.
Var försiktig med att lämna ut fullständigt namn, adress och telefonnummer till andra användare, uppgifterna kan användas på fel sätt utom din kontroll. Detsamma gäller lösenord, kontouppgifter och andra privata uppgifter som du bäst håller för dej själv.
Verkar personen du chattar med märklig? Finns det frågetecken som liksom inte rätas ut trots att du försöker? Följ din magkänsla och våga bryta kontakten om det känns fel, ofta finns det en blockeringsfunktion för oönskade användare på communities och mobilappar. Tveka inte att kontakta admin/abuse om du tycker att någon gått över gränsen för vad som är ok.

Gillar