sköna ställen på kroppen

sex och relationer

Det finns sköna ställen på kroppen som ofta är känsliga på ett sexuellt sätt. Med ett lite krångligt ord brukar de ibland kallas erogena zoner.

Vart finns erogena zoner?

När man är kåt kan det givetvis vara skönt på hela kroppen, men vissa ställen brukar ge mer njutning än andra, och det är ställen som de flesta gillar att bli smekta på. Det är öronsnibbar, halsen, kuken, brösten och bröstkorgen, bröstvårtor, händer, fittan, fötter, området mellan könet och anus, runt och i anusöppningen.

Fingertoppar, tunga och läppar är känsliga i sig. Det kan vara skönt att smeka, pussa och smaka på händer och fingrar. Häck, lår och speciellt insidan på låren är områden där smekningar, pussar, kyssar, eller slickningar ofta känns på ett extra skönt sätt. Bröst och bröstvårtor är för många en erogen zon och ställen som personer kan bli upphetsade om man smeker, suger eller slickar på. Men alla upplever det inte på samma sätt. Det är ett tydligt exempel på olikheter. Andra känner istället obehag och tycker att det kittlas eller gör ont. För en del kan vissa ställen vara väldigt kittliga, nästan så att det inte går att smeka där, till exempel vid midjan eller på insidan av låren.

Klitorisollonet och ollonet på kuken är båda känsliga ställen. Smeksex på och kring dem är något som många gillar. En del tycker att klitorisollonet är för känsligt och tycker att det är skönare om man smeker ovan eller runt om. Både kukar och fittor har en sträng som går från ollonet som är känslig. Den sitter under förhuden, om man har någon, på penis - och under förhuden till klitorisollonet. Anus är ett område som många tycker att det är skönt att bli smekt kring, andra gillar att bli slickade där. En del gillar när man för in ett finger i analöppningen. Mellangården, som är området mellan könet och anus, är också känslig för beröring.

Ett bra tips är att titta på den andra personen för att försöka se om den verkar gilla vad som händer. Gör lite olika. Lyssna och titta på reaktionerna. Testa olika tempon och olika punkter.

Gillar

Kommentarer