röven

sex och relationer, röven

Många gillar att bli slickade och smekta i och runt analöppningen. Området är mycket känsligt och består av tunn hud som ofta är lite mörkare än vad huden är på många andra ställen på kroppen. Färgen beror på att man har mer pigment i området. Området på utsidan mellan röven och pungen/fittan kallas mellangården och är ofta även det skönt att smeka, massera eller trycka på.

Ytterst i röven finns två ringmuskler; en yttre och en inre. Ringmusklerna omsluter analöppningen och har förmåga att slappna av eller dra ihop sig. Om man vill ta emot någonting i röven vid analsex är det viktigt att båda ringmusklerna är avslappnade för att man ska kunna ha det så skönt som möjligt och undvika skador. Den yttre ringmuskeln är viljestyrd, vilket innebär att man själv kan kontrollera hur man vill använda den. Den inre ringmuskeln är däremot inte viljestyrd utan reagerar istället på tryck, oavsett om det är något som trycker på inifrån eller utifrån. När man trycker exempelvis ett finger, en kuk eller dildo försiktigt mot den inre ringmuskeln drar den till att börja med ihop sig, men efter en stund (ungefär 15 sekunder) slappnar den av.

Närmast innanför analöppningen finns ändtarmen, som böjer sig lite bakåt mot ryggen ungefär 15 centimeter innan tjocktarmen tar vid. Mellan ändtarmen och tjocktarmen finns ytterligare en ringmuskel som hjälper till att hålla ändtarmen fri från bajs fram till dess att man är bajsnödig. Insidan av röven är täckt av en slemhinna som är tunn och känslig, mycket mer känslig än till exempel slemhinnan i fittan. Röven har en sorts slemhinna som suger åt sig vätska, vilket gör röven extra mottaglig för hiv och könssjukdomar. Rövens slemhinna producerar inte någon egen lubrikation (glidmedel), så om man har penetrerande analsex är det viktigt att använda rikligt med glidmedel för att både ha det skönare och undvika skador på slemhinnorna.

Många tycker att det är skönt att tänja ut musklerna i och runt analen genom att stoppa in något i röven. Områdena i och runt analen är dessutom mycket känsliga för beröring, särskilt när man är kåt. Via röven kan man också stimulera p-punkten (prostatan) eller g-punkten. En del personer kan få orgasm enbart genom enbart anal stimulering och många upplever starkare orgasmer när man blir penetrerad analt samtidigt som man till exempel runkar/pullar eller har oralsex.

 

 

Gillar