Klitorissex

sex och relationer, klitorissex

Klitoris är olika känslig från person till person och känsligheten varierar under olika faser av upphetsningen. Smeksätten får varieras därefter för att det ska kännas skönt. Klitoris ollon kan vara så känsligt att det kan vara smärtsamt att beröra det direkt, men en del tycker det är skönt.

Hur kan klitoris stimuleras?

Det går att stimulera klitoris på många olika sätt. Till exempel slicka, pussa, nafsa, daska, smeka, massera med tungspetsen, använda ett eller flera fingrar eller hela handflatan. Det går att hålla klitoris ollon mellan fingrarna och klämma och rulla, eller med små försiktiga rörelser föra huden upp och ner. Det går att gnida sig mot någonting eller gnida något mot klitoris.

Många tycker det är skönt med vibrationer av olika slag eller ett ”trummande” med fingrarna mot klitoris och könet. Testa dej fram till vad som passar dej!

Om du eller din partner börjar sexet med att direkt smeka ollonet, utan att svullnad och våthet från slidan har kommit igång, kan det kännas lite torrt och känsligt. Saliv, olja eller glidmedel kan då göra det skönare.

Tekniktips:

Det kan vara skönt att man närma sig klitoris stegvis. Till exempel med smekningar som långsamt närmar sig könet, eller att någon slickar på insidan av låren och rör sig allt närmare könet. Smekandet kan övergå till venusberget och blygdläpparna – upp och ner så att de yttre blygdläpparna till slut öppnar upp sig och blottar de inre läpparna. Detta kan även en partners tunga göra.

Genom att omväxlande spänna och slappna av i bäckenbottenmusklerna går det framkalla sköna sensationer i klitoris och hela underlivet. Vissa muskler, till exempel runt klitoris, i slidan, runt urinröret och analöppningen, kan kännas på lite på annat sätt och sätter fokus på olika delar.

Olika kroppsställningar kan fylla olika funktioner. Sexet känns annorlunda beroende på om du sitter, ligger eller står. En del kan bara få orgasm om benen böjs på ett speciellt sätt när personen ligger på rygg andra vill absolut ligga på mage.

Många tycker det är skönt när flera ställen stimuleras samtidigt, till exempel stimulering av klitoris samtidigt som massage av bröst, venusberg eller skinkor.

Tipsen kan varieras i oändlighet, testa och känn efter själv vad som känns skönast!

Torrhet och irritation är ett vanligt problem kring inre blygdläppar, klitoris och i slidan. Undvik tvål och smörj in torra områden med olja och balansen brukar återställas snabbt.

Obehag i slidan kan bero på exempelvis svampinfektioner, platta ”osynliga” kondylom eller andra könssjukdomar som är viktiga att upptäcka och behandla.

Irritation och smärta på eller runt klitoris och slidöppningen kan bero på tidigare sex och att små skavsår uppstått. Då behöver området vila tills det känns bra igen.

En del läkemedel kan påverka slemhinnorna och förmågan att bli våt, även känslan kring orgasm kan förändras. Har du frågor kring detta prata med din gynekolog.

 

Gillar

Kommentarer