Dejtingtips – Tips för en lyckad första dejt

sex och relationer, kärlek
Att gå på dejt kan vara en spännande upplevelse på många sätt.här kommer ett inlägg med blandade dejtingtips för dej som ska gå på en första dejt med en ny intressant person.De dejtingtips som jag delar med mej av i detta inlägg är mina egna tips som jag själv tycker underlättar för att dämpa nervositeten inför en dejt, eller för den delen göra ett bättre intryck på personen du tycker om.Vart ska man träffas för en första dejt?
Det finns såklart bättre och sämre platser för en första dejt. Jag skulle säga att en bra plats för en dejt är ett allmänt ställe där ni både känner er bekväma och avslappnade tillsammans. Jag skulle personligen inte bjuda hem en person till mej som en första dejt, jag skulle inte vilja gå hem till någon annan heller. Det är väldigt intimt att komma hem till någon annan eller att släppa in en främling i ens eget hem och det kan skapa en obekväm och stel känsla mellan er. Det är också en väldigt stor säkerhetsrisk att gå hem till någon annan och befinna sig ensam med en främling bakom låsta dörrar. Att det finns lite liv på dejtingplatsen är ett stort plus. Om ni bestämmer träff på ett fik, museum eller djurpark finns det alltid något att prata om och även om det uppstår en tyst stund gör det inget eftersom det finns annat att rikta uppmärksamheten mot.

Frågor att ställa på första dejten
Den stela och pinsamma tystnaden är förmodligen den största orosfaktorn för ett par som ska gå på sin första dejt tillsammans, men tystnad behöver inte vara något dåligt. Att kunna dela tystnad med någon utan att det känns jobbigt är en av de starkaste signalerna på en bra och nära relation tycker jag. En tyst stund tillsammans kan också ge er en chans att känna efter hur dejten faktiskt känns innan den är över.
När man lär känna en ny person är det lätt att träffen förvandlas till ett förhör med frågor på löpande band. Frågor som man inte nödvändigtvis vill veta svaret på, men ställer ändå bara för att undvika tystnad. Istället för att ställa de klassiska frågorna som ”vart jobbar du?”, ”hur gammal är du?” eller ”vad gillar du för musik?” så kan du själv berätta om hur din dag eller vecka har varit. Genom att själv öppna med en liten berättelse om ditt liv ger du ett avslappnat och öppet intryck samtidigt som du ger den andra personen en chans att ställa lite frågor om dej
Kort eller lång dejt?
Visst är det svårt att skiljas åt om man har mycket att prata om, men jag skulle välja en kortare dejt framför en lång dejt alla gånger. Om det finns saker kvar att prata om efter den första träffen innebär det att ni har en anledning till att träffas ännu en gång. Personligen känner jag att jag får väldigt många intryck efter bara några minuter med en ny person, lite tid ensam innan en ny träff ger mej tid att sortera intrycken och avgöra om jag tycker om personen eller inte. Om jag går och tänker positiva tankar om personen hemma innebär det oftast att det finns något där att bygga vidare på. Jag har aldrig sex på första dejten, oavsett hur trevligt det har varit. Självklart beror det på vad man är ute efter, men om du är ute efter något mer seriöst som ett långvarit förhållande tycker jag att personkemi kommer före sex. Jag vill känna att det finns något speciellt mellan oss innan vi har sex.
Var dej själv på dejten

Glöm inte att det viktigaste och bästa tipset som jag har att erbjuda dej är att vara dej själv. Ingen är så bra på att vara dej själv som du är, det är din absolut största styrka när det kommer till att göra ett gott intryck på andra människor oavsett om det gäller en arbetsintervju eller en dejt.

Gillar