dejta säkrare

sex och relationer, dejtasäkrare

Har du fått till en skön dejt med någon du chattat med eller precis träffat så kommer här lite tips du kan tänka på. Det kan vara bra att du berättar för till exempel en kompis att du ska träffa någon och var ni ska träffas. Är du osäker på hur det kommer att bli kan det vara praktiskt att be din kompis att ringa efter 20 minuter så att du har en chans att dra dig ur om det av någon anledning inte skulle kännas rätt. Eftersom man inte har träffats personligen kan det vara att det inte klickar och känns stelt.

Se till att första träffen sker på ett fik eller där det finns folk – på en galleria, ett torg eller annan allmän plats. Om det inte känns rätt kan du hitta på en ursäkt och gå. Tänk på att om personen ljugit om sin ålder, till exempel sagt att den är mycket yngre än vad den är så kanske fler saker inte stämmer. Om det känns konstigt, lita på den känslan!

Se alltid till att ha pengar med dig för att ta dig hem. Och glöm inte att ladda mobiltelefonens batteri och ett eventuellt kontantkort innan du träffar personen. Om det klickar mellan er och ni bestämmer er för att ha sex är det bra att komma ihåg att sex bygger på ömsesidighet – det ska vara skönt och kännas bra för alla inblandade. Gör därför inget som du inte känner dej bekväm eller okej med.

Se alltid till att ha kondom med dej eller köp kondomer om det är en dejt som du tror kan leda till att ni har sex på ett sätt då kondom kan behövas. Genom att använda kondom behöver du inte oroa dej senare. Och du, kom ihåg att du alltid har rätt till säkrare sex – om du vill använda kondom ska ni göra det.

Bara för att ni pratat om sex eller fantiserat ihop så innebär det inte att fantasin måste bli verklighet. Alla har rätt att ändra sig. Bara för att någon gett dig en present eller drinkar så betyder det inte att ni måste ha sex. För sex krävs samtycke, det vill säga att ni bägge två vill. Om du inte vill ha sex ska du inte ha det.

 

Gillar