cruisingens vett och etikett

sex och relationer, CRUISING

Att cruisa betyder bland annat att hänga på en plats för att ragga eller hitta sexpartners. Cruisa kan man göra på olika ställen, som i parker, videoklubbar, bastuklubbar, badhus eller anonymt på toaletter, eller glory holes (hål i väggen i bås, till exempel på toaletter, menade för att en person ska sticka in kuken i och en annan suga). Här kommer några handfasta tips som hjälper dig att hitta rätt i cruisingdjungeln!

TALA ÄR SILVER

Prata inte i onödan, en sexklubb är inte ett kafferep. Normen är att man inte pratar mer än nödvändigt – känn av situationen. Vill du använda kondom är det bara att plocka fram den och trä på den vid lämpligt tillfälle. Kondomer och glidmedel hittar du i kassan men kan också vara utplacerat i lokalen (om du befinner dej på en videoklubb i Stockholm). Ta gärna ett par extra, vem vet hur många heta män det finns just idag? Kondomer på videoklubbarna är alltid gratis.

ATT BÄRA KONDOM NÄR MAN INTE BÄR NÅGRA KLÄDER

Du kan alltid ha en kondom och glid mellan kroppen och ett armbandsur. Är du på en bastuklubb är det bra om klockan är vattentät. Har du en handduk runt midjan kan du stoppa ned den i linningen.

DRICK MED MÅTTA

Efter ett par glas vin kanske man vågar vara lite mer framåt i en flörtsituation men tar man ett par glas för mycket minskar ofta chansen för ragg eftersom man helt enkelt är för full. Alkohol gör även att lusten ökar men att fömågan att ha sex minskar. Har du varit ute och festat innan du går på en videoklubb så se till att äta en bit mat och drick vatten eller läsk.

LÄMNA BÅSET PÅ GLÄNT

Har någon lämnat dörren till båset på glänt så kan det betyda att personen vill ha besök. Ignorerar han dej när du kikar in så får du gå vidare. Får du en sugande blick som vandrar från ögonen ned till ditt skrev så kanske du fått napp. Kom ihåg att inte ödsla tid på folk som inte är intresserade!

DET ÄR ALLTID OKEJ ATT ÄNDRA SIG

Vill du inte längre göra det du tyckte att du ville för en stund sedan, eller som ni pratat om på chatten så gör inte det. Du behöver inte förklara dej om inte du vill. Det spelar ingen roll om personen har bjudit dej på drinkar, öl eller annat. Säger magkänslan nej så är det så. Säger magkänslan ja så kör så det ryker.

RAGGA SNYGGT

Få ögonkontakt och kanske till och med ett leende innan du blir fysisk med ditt span. Det minskar risken för att bli nobbad med byxorna nere. Respektera andras gränser – tackar någon nej till en sexuell invit med ord eller kroppsspråk så är det det som gäller. Glöm inte: Bara för att du är på en sexklubb betyder det inte att du behöver ha sex med alla.

TACKA NEJ SNYGGT

Det finns ingen anledning att bli sur eller bitchig över att någon raggar på dig. Ta det som en komplimang istället, även om du inte själv blir attraherad av personen. Blir personen påträngande får du markera tydligt att det inte är okej. Självklart ska du inte acceptera närmanden som är eller liknar sexuella trakasserier! Kom ihåg att det är du själv som avgör vad som är sexuella trakasserier, eftersom det som är okej för en person kan vara kränkande för en annan. Blir personen otrevlig, kontakta personalen på klubben för råd och hjälp.

AVSLÖJA INTE NÅGON

Alla vill kanske inte är öppna med att man vill ha det skönt med andra män och på videoklubbar finns det flera anledningar till att vara lite diskret. Ser du någon du känner som verkar undvika din blick bör du respektera detta och personens privatliv.

VILLIG, MEN VILLIG FÖR VEM?

Bara för att en person står på alla fyra betyder det inte nödvändigtvis att personen vill ha sex med vem som helst. Får du en uppmuntrande blick eller inte? Kollar han in ditt skrev? Sunt förnuft är användbart, även när kuken står...

 

 

 

 

 

Gillar