Vinteren har virkelig rast avgårde. I forrige uke var jeg noen dager i Alanya for å klargjøre huset til utleie for sesongen. Det var ikke mer enn rundt 7 grader på morgenen før sola tittet frem, men midt på dagen var det behagelig temperatur på rundt 20 grader. Fikk en forespørsel om å være med ut å prøve SUP surfboard for over 1 år siden, men har aldri funnet tid for det før denne gangen. Prøvde først med soloppgang. Det var iskaldt før sola tittet frem og heldigvis klarte jeg raskt å finne balansen slik at jeg slapp å falle i vannet!! Det var en utrolig fin opplevelse å padle ut mot skipsverftet til de flotte fargene på himmelen. Denne aktiviteten passer like godt til barn som til voksne og med et litt bredere brett, er det ikke så utrolig vanskelig å finne balansen (så lenge det er rolig sjø, vel og merke!!)


Tur 2 tok jeg i solnedgangen. Da var det godt og varmt og det hadde ikke hatt noe å si om jeg skulle falle i vannet. Det var litt rufsete sjø den ettermiddagen, men jeg klarte meg fint i de 2 timene vi var ute. Utrolig god trening er det også!! Vil virkelig anbefale å prøve dette om du skal til Alanya i sommer. Ta kontakt med meg så kan jeg formidle kontakt til han som driver på med dette!

Rakk ikke så mye annet denne gangen. Ble bare 1 løpetur i fjellet. Hadde nesten glemt hvor tungt det er! Nye Herbalifekunder ble det også og selvsagt noen vakre solnedganger.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Det er rart å tenke på at det nesten har gått 3 måneder uten at jeg har skrevet noe her inne. Jeg har vært veldig i tvil om jeg skal fortsette og i såfall i hvilken retning jeg skal gå med bloggen. Denne bloggen ble jo i utgangspunktet opprettet for venner og familie hjemme i Norge for at de kunne ta del i vår hverdag i Alanya. Men nå bor vi jo i Norge og da er ikke behovet for min del like stort. Selv om jeg også har brukt bloggen som en slags dagbok hvor det har vært fint å gå tilbake og se hva vi har gjort. Jeg tar jo utrolig mye bilder og det er jo gøy å kunne kategorisere dem og gå tilbake og se på gode minner i stedet for at de bare blir liggende på Mac´en eller mobilen.

Det har tatt tid å "lande" etter at vi flyttet tilbake i fjor. Hverdagen her i Norge er noe annerledes enn det vi har vært vant med i Alanya. I starten gikk mye av tiden med til å savne omgivelsene der nede. Sola, temperaturen, lyset, de herlige løpeturene i fjellet, det å kunne gå ut og spise på kvelden samt se ungene kose seg på stranda mens vi beskuet de vakre solnedgangene. Og jeg savner kontakten med kundene. Være ute på kundebesøk samt yte service. Når det er sagt, føler jeg vi har det bedre enn noen gang nå. Det å endelig være tilbake til bydelen hvor vi bodde før vi flyttet, føles godt. Ungene er godt integrert og trives. Å endelig kunne ta mer del i hverdagen til ungene igjen hvor jeg også forstår språket, er selvsagt herlig! Å slippe å prute eller tenke at noen forsøker å lure deg til stadighet er også deilig! Og når man i tillegg møter drømmemannen, så kan ikke livet bli stort bedre! Nå mangler jeg bare en meningsfylt jobb å gå til. Så om noen kjenner noen som trenger min kompetanse, så si fra!! ;-)

Jeg poster litt bilder på Instagram og deler noen glimt på Snap, så følg meg gjerne der! Og tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på at jeg burde ha blogget mer - setter stor pris på det!

Likes

Comments

Like sikkert som at jula kommer like brått på hvert eneste år, så hører også influensaen med til førjulstia. I allefall her hjemme i kalde nord. Da vi bodde i Alanya var vi så og si aldri syke, mens her har jeg på følelsen av at det ene avløser det andre stadig vekk. De to siste ukene har vært preget av høy feber og kraftig forkjølelse hos alle mann. Vi får håpe vi alle drar oss til før jula ringer inn!

Snøen har som vanlig kommet og forsvunnet like fort. I de siste dagene har til og med sola tittet frem.

Hyggelig førjulskos. Pakking av gaver

Tåka lå tett på Solsiden før i dag

Det klarnet opp på ettermiddagen. Så vakkert!

Rockheim nede ved Pirterminalen

Likes

Comments

Når jeg trener er jeg avhengig av å ha høy musikk med fart i. Kommer det en sang på spillista med ekstra trøkk i, øker jeg tempoet umiddelbart eller jeg tar i litt ekstra på vektene! Når jeg er på gymmet, er det ofte andre tilstede og om noen allerede er der når jeg kommer, spilles det helt annen musikk enn det jeg liker å høre på når jeg trener. Jeg blir ikke akkurat motivert til å løpe fort på mølla til Rob Bailey & The Hustle Standard! Hvem får lyst til å gi full gass til sånn demotiverende musikk?! De liker nok ikke min musikk heller, så jeg venter til de har forlatt rommet før jeg kobler til min mobil til anlegget. Men når det er sagt så er jeg litt lei av den samme lista jeg har brukt i alt for lang tid nå, så om noen har gode forslag til knallbra musikk å løpe til eller å trene vekter til, så legg gjerne igjen en kommentar!

Du blir hva du spiser, er det noe som heter! Og det er noe i det altså. Det å fylle rett drivstoff på tanken, har alt å si for utbyttet av treningen. Det hjelper lite å trene flere ganger i uka, om du ikke spiser riktig. Det være seg Herbalifeprodukter eller annen type mat. 80% ernæring og 20% trening samt 100% tilstedeværelse. Det er det som skal til for å få gode resultater.

Likes

Comments

Selv om det er bitende kaldt, så er det fantastisk å bare gå seg en tur på Ladestien. Ble en 2-timers tur i ettermiddag. Har virkelig savna Lade og de fine områdene rundt, så håper det blir flere turer i nær fremtid!

Talerøret

Rockheim i julestemning

Likes

Comments

For en måned!! Den første snøen kom i begynnelsen av måneden og ungene var i ekstase. Den forsvant vel like fort og slik har det vel vært hele måneden. Snø, regn, snø... Jeg og minstemann fikk lagt inn en tur til Alanya denne måneden og det merkes at vinteren er i anmarsj der også. Det er god temperatur på dagtid (rundt 23), men det blir fort kjølig på kveldstid. Når det kryper ned mot 13 grader er det iskaldt, synes jeg. Husene der har jo null isolasjon så det blir fort huskaldt! Jeg gikk fra å bli utnevn som Wellness Coach tidlig i måneden til å bli Supervisor i slutten av måneden, så her går det unna! Artig å hjelpe folk med resultater!! Herlig å få sett igjen tantebarnet mitt igjen og mellom handballkamper og mye trening, har vi feiret Thanksgiving og eldstejentas 11-års dag. Hvor ble årene av?! Hun vokser meg snart over hodet! Ellers har det vært så mye positivt denne måneden at jeg må klype meg i arma. 2016 kan vel ikke akkurat stå som det beste året på mange måter, men jeg kjenner på meg at 2017 kommer til å bli magisk. <3

Likes

Comments

Er det rart jeg lengter tilbake?! Det er ikke bare varmen og sola jeg savner i disse dager, men huset og området der jeg har bodd fast de siste årene. Atmosfæren. Lyset. Duftene. Råvarene. Det å våkne opp til en fantastisk utsikt. Det å beskue solnedgangen fra balkongen eller nede på stranda. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått oppleve dette. Jeg setter pris på hvert et sekund jeg oppholder meg i Alanya. Vinteren er i anmarsj og det blir nok dessverre færre turer de kommende månedene. Da er det godt å ha mobilen full av stemningsfulle bilder slik at man kan drømme seg tilbake til paradis for en stakkars stund! Har lagt ved noen bilder som gir et lite innblikk i hvordan vi har det!

Hva er vel bedre enn å kunne nyte ferskpresset appelsinjuice (fra egen hage) en søndagsmorgen?!

Huset vi er så heldige å ha, har 2 etasjer. 3 soverom hvorav 1 med et lite walk in closet, 2 nye bad med varme i gulv, stue og kjøkken, vaskerom/depotrom og 2 balkonger. Møblene har jeg kjøpt litt her og der. Noe på Evzen, noe på Mudo, noe på Ikea, noe på antikvitetsbutikker og det meste av pynteting er tatt med fra Norge, kjøpt i England eller funnet rundt omkring i Tyrkia. Jeg føler det er en god blanding som gir en behagelig atmosfære.

Komplekset består av 48 selvstendige villaer fordelt på 24 villaer på hver side av en vei. Begge sidene har eget fellesbasseng. Det er både villaer med 2 og 3 soverom. Det er også en egen tennisbane, lekeområde for barna, treningsrom og et stort fellesområde ved bassenget som kan benyttes til hyggelige sammenkomster. Vi har en egen gartner som jobber hver eneste dag for at det skal se bra ut, sommer som vinter. Vaktmesterfamilien er veldig hyggelig og de har bodd der siden komplekset ble satt opp for ca 10 år siden. Det er også vakthold på nattes tid uten at jeg føler at det er nødvendig. Det er et meget stille område, men likevel kun en kort kjøretur til sentrum. Bussen stopper rett utenfor hver time eller man kan trykke på taxiknappen og få en taxi til å komme. Det er heller ikke lange biten å sykle. Like i nærheten har de anlagt et av byens flotteste parker med treningsapparater, basketbane, bordtenninsområdet, masse lekeapparater, kafe og flotte sitteområder.

Jeg fikk en lokal møbelsnekker til å lage en sofagruppe som både kan brukes til å samle familien for å spise, men også et lite koselig sted hvor barna kunne sitte (les ligge) og spille på ipad. Under er det laget praktiske skuffer for oppbevaring.

Terrassen utenfor kjøkkenet. Svalt og godt når man trenger en pause fra sola!

Det har blitt satt inn nytt kjøkken med nye hvitevarer av samme møbelsnekker. Granitt benkeplate, induksjontopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Kjøkkenet er ikke spesielt stort, men er praktisk og fungerer fint.

Elsker lampa fra Scandinavian Interiør. Den er fra Cane Line. Denne butikken har blitt drevet av mine danske venner og de har skandinaviske kvalitetsprodukter. Her får du også det siste fra Weber om du ønsker å investere i rettlig grillutstyr!

Litt puter og pledd fra Missoni, duftelys fra min favoritt Voluspa og ellers en god del pynteting kjøpt på nett fra Vakre Rom og Lykkelig på Haver, gir et lunt inntrykk.

Det jeg kanskje liker aller best er at jeg bare kan knyte på meg løpeskoene og løpe i disse omgivelsene rett utenfor døra. Det er så herlig å oppleve alle årstidene og hver årstid har sin sjarm. Elsker våren når disse blomstrer. Duftene og sjarmen ved å løpe på landsbygda med de duftene det noen ganger medfører!

Dette er tatt rett bakom komplekset. Området heter Tepe. Litt lenger opp finner du restauranten Zirve. Elsker å spise brunch der. Nydelig mat og fantastisk utsikt.

Huset har 2 bad. Det i første etasje er veldig stort (har ikke bilder her). Begge badene ble totalrenovert i fjor og fikk lagt inn varmekabler. Det er digg på kalde dager - for tro meg det blir fort huskaldt på vinterstid. Innredningene er kjøpt på Koctas og fliser ble kjøpt på en flisbutikk ikke langt fra der vi bor. Husker ikke navnet nå! Man kan få kjøpt utrolig billig flis i Tyrkia. Jeg valgte likevel noen av den dyrere sorten da jeg falt for disse lekre mosaikkmarmorflisene og litt større fliser på gulvene (ser ut som parkett).

Har fått plass til et hjemmekontor på hovedsoverommet. Her er det også blitt plass til en liten walkin closet. Badet i 2 etasje var tidligere mye større da det også rommet et stort boblebadekar. Dette ble fjernet og badet ble delt av slik at det ble en dusjløsning i stedet og dermed ble det mulig å få til en garderobeløsning. Den ble spesialbygget av samme mann som ordnet kjøkkenløsningen og kjøkkeninnredningen. Veldig fornøyd med den!

Gangen slik den så ut da vi tok over. Nå er det garderobeskap hele veien her. Dørene er i speil og de bygger kun 40 cm så gangen føles fortsatt ganske romslig. Elsker den store lysekrona som henger i taket. Vises ikke så godt her, men den er utrolig lekker!

Kidsa elsker selvsagt å bade og sommerstid er de vel mer under vann enn over!

Minstemann sitt soverom. Her har det også blitt plass til en sovesofa som er praktisk når man får gjester på besøk.

Utenfor soverommet er det satt opp en stor speilgarderobe fra Ikea. Der er det plass til alt fra sko, klær, sengetøy, mm.

Elsker at hovedsoverommet er så luftig. Jeg må ha litt luft rundt meg så her sover jeg meget godt.

Direkte utgang til den store balkongen fra begge soverommene i 2. etasje. Det tredje soverommet ligger i 1. etasje og har plass til 2 senger med praktisk oppbevaring under, et skrivebord, kommoder og en reol for oppbevaring.

Praktisk oppbevaringsplass under dobbeltsenga. Man må nesten klive oppi senga. Har ikke mindre enn 2 tempur overmadrasser. Den ene benyttes til sovesofaen ved bruk av den. Savner senga mi!!

Dette var slik soverommet til jentene så ut før vi tok over. Nå er sofaen flyttet opp i 2. etasje og det er satt inn 2 enkeltsenger der i stedet. Men om man kun trenger 2 soverom er det jo en god ide å innrede en separat tv-stue.

Praktisk vaskerom/depotrom under trappa!

Det blir laget mye smoothie når jeg er der. Tilgangen på herlig frukt og bær er jo stort på markedene. Ahh. savner dette alt for mye nå!

Upåklagelig utsikt fra nærområdet. Her med utsikt over borgen og Kleopatrastranda!

Vår og blomstring. Disse er sååå fine!

Har hatt mange slike ettermiddager! Får aldri nok av slik vakker skue!

Praktisk kjøkken. Det benyttes ofte gass på det tyrkiske kjøkken. Jeg var snar med å bytte ut til induksjonstopp da jeg flyttet inn og er mer komfortabel med det. Gass er til grilling etter min mening!

Kveldsstemning

Det finnes mye billig, god vin i Tyrkia og det er godt å sette seg ned etter en lang dag med noe godt i glasset!

Restaurantene, butikkene og strendene er bare en liten kjøretur unna. Liker at man kan trekke seg tilbake og ha det stille og rolig rundt seg og heller oppsøke tilbudene som finnes om man skulle ønske det en kveld.

Likes

Comments

Det er enda vel 1 måned igjen til jul, men fikk nesten litt julestemning i ettermiddag. Selv med duskregn var det stemningsfullt.

Vår Frue Kirke

Rockheim i julefarge

Spent gutt som skal på tantebesøk 💙 Ikke hver dag han tar båt, tog OG fly på samme dag. Blir nok stor stas å sitte i cokpit

Likes

Comments

Sesongen er over. Det er mer eller mindre tomt i gatene i Side. Mange restauranter har vinterstengt og de fleste butikker stenger tidligere på kvelden. Nede ved marinaen er det likevel litt aktivitet. Sola er i ferd med å gå ned og mange foreviger de flotte fargene på himmelen.

Temperaturen kryper nedover. Herlig temperatur på dagtid, men kjølig når sola forsvinner.

Sikkert noen verdensproblemer som blir løst!

Å bare sitte på en fortausrestaurant og nyte ferskpresset appelsinjuice og granateple...

Det er populært å ta bryllupsbilder nede ved Apollon Temple. Denne ettermiddagen var det 3 par som ble foreviget.

Likes

Comments

Herlig med lunsj og venninneprat. Juice & Friends kan virkelig anbefales. God mat, nydelige juicer og god atmosfære. Ligger rett bak Starbucks ved Atatürkgata. Fikk tatt en etterlengtet lunsj med ei venninne der og vi ble sittende i flere timer å prate. Gleder meg allerede til neste gang vi sees!

Likes

Comments