Header

Set, Allmänt, Träning

Hej!
Idag hade jag första träningen gör George. Han pratar bara Engelska och tyska men jag är typ lika dålig på båda hehe. Nedå förstod det mesta, men vissa ord var lite svåra. Shoulder in. -eh? Axel in?
Visade sig vara en sluta.
Vi jobbade med att få honom att släppa och gå stadigt. Till en början kände jag mig bara allmänt hopplös, men i slutet av passet kändes det som om allt gick bättre då Set lyssnade mer på mig☺️
Vi gjorde så att vi gick på en volt i en sluta i skritt och när dom släppte släppte vi efter på tygeln och gick fram i trav. Sedan gjorde vi samma sak i traven och när dom släppte saktade vi av till skritt osv.
I slutet red vi över bommar för att höja ryggen på dom men vi fick inte gå över bommarna förens dom släppt efter.

Det var iallafall kul när jag började förstå. Kommer ha orden Release! Release! Och More legs! På hjärnan när jag ska sova.😴
Hejdå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Set, Träning

Hej!
Äntligen är det helg! Börjar den med att ta med Frida och Set (och mamma) och dra ner till Charlottenberg (Eda RF). Där kommer träningen för George äga rum imorgon och på Söndag. Ska bli sjukt kul! Vi lastade och packade ur det mesta (mat och sånt) och ställde utanför hörnboxen där han stog. Tog sedan ut honom oh red lite i paddocken så att han skulle få röra på sig. Han var riktigt fin! Lösgjorde honom i skritten och traven och tog en lugn galopp i låg form. Riktigt mysigt att rida i mörkret (det fanns strålkastare) i paddocken då ridhuset inte var ledigt.
Sedan när vi lagt in mer spån i boxen och skulle gå upp till Cafeterian (där vi skulle sova...) sa dom att någon hade ringt så båda hörnboxarna är upptagna. Så vi fick flytta på Set och ställa honom i boxen bredvid. Men det gick det med. Fick hämta mer spån igen bara hehe😌
Sedan åt vi middag på en liten pizzeria i Åmotsfors. Nu sover både mamma och Frida men jag kan inte sova (är jättenervös för imorgon och så har jag svårt att somna när jag är borta.). Det är även något med ridhusbelysningen så den tänds ibland och det gör det inte direkt lättare att somna... Nu gick en av dom andra upp och frågade hur man stängde av belysningen (jag bara: eh vet inte..), rätt så glad att det inte bara är jag som stör mig sjukt mycket på den.😶

Aja ska försöka somna med ljuset på haha. Kommer inte funka...
Godnatt!

Likes

Comments

Allmänt, Set

Hej!
Idag var det min tur att bli klippt. Klippte bara topparna (frisören klippte bara topparna), ca 5 cm men det känns ändå jättekort nu! Aja. Bort med det slitna😉
Åkte direkt till stallet sedan. Jag klippte mig i Grums så st var nära.
Red i paddocken. Det gick inte bra. Han gick (som igår) och koncentrerade sig på annat. Inte blev det bättre av att vi gick publik av några som haft lektion. Skrittade ut och tog en lite galopp för att få bort irritationen på min lilla häst som idag inte lyssnade. Bara för att vi båda skulle få ett roligt avslut på detta dåligs ridpass och dra ett streck över det.
Tog sedan hand om honom och gav dom mat (Set och Farha).
Imorgon bär det av till Charlottenberg på träning för George (kommer inte ihåg efternamnet). Ska bli kul! Set har varit där förut men inte jag.

Godnatt!

Likes

Comments

Allmänt, Set, Träning

Hej!
Idag red jag lektion för Emelie.
Vi började med att gå på volt och få honom lösgjord genom att gå i en sluta längst voltspåret. Han koncentrerade sig på allt annat än vad vi ville att han skulle göra. Tåg, bilar, människor och hästar. Allt!
Tillslut fick vi honom att släppa efter i båda varven (mycket svårare i höger). Började sedan i trav med att leda med innertygeln, hålla om med innerskänkeln och hålla mot med yttertygeln och skänkel. Inner skänkel upp till ytter tygel.
Han var så ovillig och svår och allt kändes bara dåligt, men tillslut efter många om och men gick han i form några steg och fick ett schvung i gången. Fortsatte med galopp och då släppte han lite mer men var sjukt seg. Fick verkligen rida!
Sedan körde han upp huvudet och det var bara att börja om igen. Vi aktade av till skritt oh fortsatte med slutan på volten och när han släppte efter gjorde vi samma sak i trav.
På slutet gick det väldigt bra och några gånger under ridpasset☺️
Är ändå nöjd. Trots att min gamla gubbe är en riktig latmask!😂

Godnatt!
PS anledningen till att det blev så sent skrivet både idag och igår var för att jag satt uppe och kollade på Indiana Jones😉

Lite hur han är klippt. Inte så bra bild eftersom Set inte ville stå still

Likes

Comments

Allmänt

Hej!
Nu är halva transporten klar. Har gjort allt förutom ena halvan av taket. Gjorde bara halva taket idag då det var kallare än igår och mina händer var som isbitar. Kom dock ihåg att ta före och efterbild☺️

Före

Efter

Likes

Comments

Hej!
Idag tvättade jag ca en fjärdedel av transporten. Den började bli lite mossig. Han inte mer än en fjärdedel pga att jag behövde skrubba med svamp också. Trodde att jag kanske skulle slippa det om jag hade högtryckstvätten. Men nejdå.
Åkte sedan till stallet med Mamma. Gjorde iordning Set och gick ut i paddocken. Kl var ca 17:30 men det var ändå kolsvart. Tur att ytterbelysningen var tänd☺️
Vi började med att värma upp i trav och galopp över en bom på volten.
Travade sedan cavaletti och hoppade studs. Byggde ihop det till en bana. På slutet hoppade vi banan med en kombination (oxer-ett galoppsprång-räcke). Första gången vi hoppade den tänkte han hoppa fast vi kom helt fel och var typ 1-2 meter från hindret, han ångrade sig och stannade men fick med sig frambommen på oxern. Andra försöket gick det bättre.
Sedan som avslut skulle vi hoppa hela banan igen. Allt gick bra men samma sak hände vid kombinationen igen. Den här gången fick han med sig en av hinderstöden också... Men min duktiga lilla kämpe hoppade ändå när jag red mot det igen. Fegade inte ur, utan hoppade fint❤️
Är väldigt nöjd med passet om man bortser från missarna vid kombinationen . Men han var framme och bjöd mot hindren😊

Godnatt

Månen frän paddocken👆✌

  • 26 Readers

Likes

Comments

Allmänt, Set

Hej!
Igår klippte vi Set. Eller Camilla klippte honom och jag & mamma lärde oss rättare sagt. Jag tror han tyckte det var väldigt tråkigt, det såg så ut, men han stog still under tiden iallafall.☺️ Fick ingen bild pga att jag kom på det i bilden hem + att mobilen var full så det hade ändå inte funkat.
Red sedan ut barbacka och klättrade. Var nära på att åka av flera gånger då han kastade sig upp för backen. Det är liksom som en 30-40 cm brant innan backen planar ut sig och blir bra att klättra på, och det är den han kastar sig upp för. Galopperade även lite. Han kändes mer som en tidsbomb än en häst. Som tur var flög han inte i luften mer än 1 gång (bockade alltså).
Det blev mörkt väldigt snabbt så red inte speciellt länge pga att våra pannlampor ligger hemma...🔦

Likes

Comments

Allmänt

Cowboy Magic. Vad vore livet utan Cowboy Magic? Du kommer till stallet, din häst har fullt med tovor i manen/svansen, där kommer Cowboy magic in i bilden. Det är ett "balsam" som reder ut knutar m.m och ger glansig man. Dock inte sådär bra att använde innan man flätar då manen/svansen blir väldigt "hal". Jag använder Cowboy Magics´´"detangler and shine" väldigt ofta och tycker det funkar otroligt bra och är enkelt att använda. Det går inte åt mycket per gång så en flaska räcker länge. Det kostar lite (kommer inte ihåg exakt pris..) men är defenitift värt det! Dom har även mer produkter men har ej prövat dom men antar att det är lika bar resultat med dom.

(känner mig som en reklam hehe).

Likes

Comments

Allmänt, Bilder

Hej!

Som ni redan vet är jag 50% amerikan (mamma är från USA). Så därför har jag min mormor & morfar, mina 2 morbröder och kusiner där. Så för prick ett år sedan (och en dag..) flög jag och mamma från Oslo (Norge) till New York (USA). I Brooklyn (New York) bor min ena morbror. Vi spenderade ca 3 dagar där, och dom var verkligen fullspäckade! Vi var vid Frihetsgudinnan, var uppe i Empire State building (Perfect för en höjdrädd person liksom...), var i Central Park, gick över Brooklyn bridge m.m. Allt på 3 dagar!

East River

Frihetsgudinnan

Brooklyn Bridge

Utsikt från Brooklyn Bridge

Manhattan Bridge

"man" som gör stora såpbubblor i Central Park

Utsikt från Empire State Building

Sedan efter att ha varit i New York i ca 3 dagar hyrde vi en bil och åkte till mormor och morfar i Canada. På vägen dit (ca 2 dagars bilresa...) stannade vi vid Niagarafallen. Vi kom dit sent på kvällen så vi såg på dom dagen därpå. Vi sov på ett hotell precis bredvid.

Först gick vi ner på en gångbro nedanför för att se det strömmande vattnet och anledningen till att det är "blått" är (om jag kommer ihåg rätt) att det är så mycket mineraler i det.

Sedan åkte jag och min morbror med på en båt som åkte närmare fallen. Vi fick regnrockar som skydd:) Vi kollade sedan från kanten (kanten och kanten, men uppifrån sidan liksom). Sjukt vackert alltså!!

Från sidan

Har inga från båten (jo jag har men vet ej vart..)

Längre upp vid "kanten" (staket runt såklart!)

Senare på kvällen kom vi fram till mormor och morfar i Windsor (Canada) som är förort till Detroit (USA).

Har inga bilder därifrån. Vi stannade ett tag (vet ej exakt hur länge..). Min morbror åkte efter ca 3-4 dagar. I vilket fall red vi, handlade, gick på långa promenader m.m. Det var väl där vi gjorde minst men det var skönt att träffa mormor och morfar och att bara få va liksom.

Bilade sedan ner till mina kusiner i Georgia (Atlanta, USA) och på vägen stannade vi i Kentucky. Jag och mamma fick faktiskt se ett lopp! På Churchill Downs. Inget stort men ett lopp liksom! Vi var även på Creation Museum i Kentucky. Har inga bilder därifrån mer än en bild på 2 korsningar. Kommer inte ihåg vilka korsningar det var men tror det var typ åsna och zebra eller nåt.

Söta korsningar<3

Väl i Georgia var jag väldigt nervös för att träffa mina kusiner. 4 år sen sist. Förut bodde dom i Indiana (nära Kentucky). Det var kul att träffa dom igen och huset var väldigt fint! Vi var i "parker" och lekte (freezetag, som fryskull om det finns något sånt?), var och "vandrade" (inte långt) i skogar, åkte till affärer (både häst och "vanliga" affärer), red en gång och mycket mer! Vi hade en otroligt roliga tid där! Och jag lärde mig spela "Risk". YAY! Det var väldigt jobbigt att säga hejdå när vi skulle ta ett natttåg tillbaka till New York (17 timmar!). Tåget var 3 timmar försenat när vi åkte och när vi kom fram var det bara 1... Flög dagen efter till Oslo och tog tåget hem (somnade).


Det här var min resa till USA förra året tillsammans med mamma. Vi var borta 4 veckor (höstlovet inräknat). Set var i otroligt dålig form pga att han bara blivit longerad 1 gång under tiden...

PS: jag har 6 kusiner i USA.

Likes

Comments

Set, Träning, Allmänt

Hej!
Idag tränade jag dressyr för Lotta igen. Hon som jag skulle rida med var sjuk så det blev som En privatlektion☺️
Vi hade samma upplägg som förra gången. Att få honom låg, rund och avslappnad. Han var superduktig på slutet! Då började han verkligen lyssna✌🏻️ Han var helt genomsvettig efter passet i sin tjocka vinterpäls. Men det gjorde att vi fick skjuta fram klippningen tills imorgon. Han kan ju inte vara blöt när vi klippet honom!
Godnatt😴

Likes

Comments