Handlingen utspelar sig på en liten ö utanför den amerikanska östkusten. På ön cirkulerar det en märklig historia som de flesta ignorerar, fram till att en stor storm bryter ut. I denna storm bryter en jordbävning ut som gör att en mystisk mörk gas sipprar ut ur sprickor i berggrunden. Gasen sprider sig genom vinden över det lilla samhället på ön. De ända två människorna som har klarat sig från att andas in gasen är omringad av vad som förut var människor, men som nu är någonting helt annat och har utvecklat en stark hunger för människokött.

Handlingen byggs sakta upp och allt verkar frid och fröjd, men det vilar alltid en ständig oro i den dunkla perferin. Galningar på ön pratar om gamla legender som kanske är mer sanna än var de först tycks vara. Sedan går allt väldigt snabbt, hela ön täcks av ett openetrerbart mörker. Vad som var en fridfullgata har förvandlats till en galen slaktares bakgård.

I varenda vrå väntar en förmultnad zombie som törstar efter människokött. Det är där spänningen kommer in, man vet aldrig vad som lurar runt nästa hörn. Det är en oerhörd panik som utspelar sig på grund av detta. Att vara isolerad på en liten ön mitt i ingenstans där hotet är överallt och sprider sig bara mer och mer. Ingen stans kan man känna sig säker, inte ens i sitt barndomshem.

All köttslig slakt är illustrerad i enorm detalj. Man kan se varenda tarmficka på de utrivna tarmarna. Det är en riktig äckekkänsla närvarande som jag suger in som att ett tarmpaket vore spaghetti bolongese, och jag älskar gorefesten!!!

Handling 75 | Illustration 82 | Atmosfär 85 | Spänning 87

Betyg 82

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det hela börjar med att besättningen på skeppet Electra upptäcker ett övergivet kinesiskt radarskepp på drift i stilla havet. Detta fynd verkar vara ett riktigt lyckokast då havslagen säger att de kan ta vad de vill ha från skeppet som potensiellt kan innehålla hemlig elektronik till ett värde av flera miljoner dollar. Det visar sig dock att inkassera dom där pengarna är lättare sagt än gjort. Skeppet må vara övergivet men det är långt ifrån tomt. Någonting lever ombord skeppets datorer. Och det bygger bisarra kroppar av av maskiner och kropparna av den kinesiska besättningen.

Handlingen är rysligt spännande och det byggs upp sakta men säkert på ett kusligt sätt som ger en kalla kårar längs ryggraden. Isolation dessa karaktärer är utsatta för är extremt påtaglig. Jag vill själv bara skrika ut i desperation medan jag läser om dessa artificiellt intelligenta varelser släpar sina rostiga maskindelar längs de klaustrofobiska korridorena.

Det är en otrolig detaljrikedom i de morbida robotarna skapade av mänsklig vävnad och hydrauliska pumpar. Tecknaren lyckas få med deras monotont maskinella rörelser på ett kusligt vis. Man kan nästan höra ekon av hur hydraulisk pumpar och och människokött släpas i korridorena. Det hela är en fasansfull upplevelse som ger mig kalla kårar och jag kan bara inte sluta läsa.

Handling 80 | Illustration 82 | Atmosfär 95 | Spänning 91

Betyg 87

Likes

Comments

Handlingen utspelar sig några år efter WTC attacken. En grupp mindre fungerande superhjältar som kallar sig The Seven Guns hamnar i en knivig situation när en av deras medlemmar, John Horus mördar USAs president för att få stopp på all korruption. Det hela leder till en intensiv jakt efter The Seven Guns. Medlemmarna måste skynda sig att få tag i John Horus innan han hinner begå fler brott samtidigt som tankarna går om hans handling ändå var motiverad.

Handlingen är smått rörig till en början då man kastas rakt in i den utan någon bakgrund. Det hela eskalerar sedan i Micheal Bay manér med mycket av allt. En jävla massa explosioner, inälvor och spektakulära superkrafter. Karaktärerna känns ganska tvådimensionella och mer som tuffa action hjältar än som några med olika moraliska dilemman som serien strävar efter.

Är berättelsen lite svag är Illustrationerna bra mycket starkare. Allt är tecknat med en hög detaljnivå samtidigt som allt har en extremt skitigt utseende. Tänk dig om någon dricker en flaska avloppsrensare och sedan spyr upp innehållet på en HD-tv målning så är ni nära, och det är en bra sak. Varje pennsträck har en otrolig detalj i sig. Tarmar och liknande känns verkligen slemmiga och illaluktande.

Atmosfären är apokalyptisk, det är förstörelse, korruption och mänskligt förfall överallt. Allt känns totalt hopplöst och ingen känns direkt värd att lita på. Det är en smått obehaglig och misstänksam stämning som vilar runt hela miljön

Dessvärre flödar det inte direkt med spänning. Mycket tack vare att karaktärerna är ganska platta av sig bryr jag mig inte avskyvärt mycket om dessa överlever eller dör. Det som dock fortfarande håller det intressant är att få veta John Horus motiv till mordet och vad han planerar härnäst för att stoppa korruptionen. En handling som är lika aktuell i vårat dagliga liv som i serien

Handling 67 | Illustration 92 | Atmosfär 70 | Spänning 72

Betyg 75/100

Likes

Comments

Handlingen utspelar sig i den kusliga staden Hallam där vår favorit häxjägare Sir Edward Grey har begett sig för att utreda ett mystiskt mord. Väl där får han höra om det förskräckliga Unland, sumpmarken som ligger runt staden, och de fasansfulla varelser som bor där. Greys tvivel om hur dödsfallet har gått till försvinner när han råkar ut för monstrerna från Unland, och det visar sig att Hallam bär på en hel del hemligheter.

Handlingen är otroligt välskriven med en bra takt i den som låter mysteriumet sakta men säkert flyta till ytan. Dialogerna känns väldigt naturliga och tidsenliga med när och var det utspelar sig.

Illustrationerna är väldigt stilrena men ändå med en personlig charm som det alltid är när Tyler Crook har hållit i pennan. Det är en väldigt mörk ton i alla bilder, och på något magiskt vis lyckas dessa ibilder framkalla avskyvärda lukter av sump och rutten fisk.

Det är en riktigt obehaglig atmosfär som vilar över Hallam, alla invånare känns som hjärntvättade eller under trans. Och ute i Unland ska vi inte ens tala om. Det är mörkt, dimmigt och illaluktande. Man vet aldrig vad som döljer sig i dess dunkla dimmor.

Jag sitter på helspänn när jag bläddrar från sida till sida. Varje sida är en pusselbit som läggs för att lösa gåtan i Hallam. Och för varje ledtråd man får ju mer bisarrt och spännande blir det.

Handling 92 | Illustration 87 | Atmosfär 95 | Spänning 89

Betyg 91/100

Likes

Comments