Teatergodis

Du behöver:

❤ 1,5 dl mjölk/grädde
❤ 50 g smör
❤ 1,5 dl vetemjöl (90g)
❤ 300 g mandelmjöl
❤ 700 g florsocker
½ ❤ 1/2 tsk bittermandelolja
½❤ 1/2-1 tsk vaniljpulver
❤ pastafärger, karamellfärger eller pulverfärger

Gör såhär:

1. Lägg mjölk, smör och vetemjöl i en kastrull , sjud under kraftig omrörning tills det släpper från kanterna (tar några minuter bara). Låt svalna.
2. Mät upp mandelmjöl och florsocker i en skål, gärna till en köksassistent. Rör ner den svala mjölmassan, tillsammans med bittermandelolja och vaniljpulver. Blanda/knåda till en deg (ca 5-10 min). Kan vara svårt att få det till en deg, men när du sedan häller på färgen blir degen smidigare och mer degaktig. 3. Dela degen i tre lika stora delar. Färga varje del, knåda in färgen ordentligt. 4. Kavla ut de olika färgerna i lika stora bitar och lägg på varandra, kavla lätt på dem så att de "fäster ihop".
5. Skär i bitar och låt torka i rumstemperatur i några timmar, förvara svalt.

receptet kommer härifrån

Likes

Comments

Livet efter dig – Jojo Moyes

Fakta : Livet efter dig är skriven utav Jojo Moyes och är en roman.

Handling : Livet efter dig är en vacker berättelse om Will och hans assistent Lou. De är två personer som till en början verkar helt olika varandra, som knappt ens står ut med varandra. Men så småningom växer diskussionerna fram, de finner böckerna som inspirerar dem båda. De finner ämnen de brinner för att prata med varandra om. Dag efter dag umgås de, de tar med varandra på en resa fylld utav lärdom, visdom och glädje. Vänskap, Kärlek. Men något är så fel som det bara kan bli...

Personlig åsikt: Detta var verkligen en bok som träffade rätt punkt. Rakt i hjärtat. Från första sidan fångade den mitt intresse och höll det kvar till den sista. Moyes har verkligen lyckats, med allt från miljöbeskrivningar och känsla till språket. Jag kan säga direkt att det var svårt att lägga ifrån mig den. Något jag älskar lite sådär extra mycket med just den här boken är dess slut. Ni vet de där romantiska "...och så levde de lyckliga i alla sina dar..." sluten? Det existerar inte här och det gör mig så glad. Jag är bokstavligt talat less på dessa orealistiska fantastiskt underbara slut. De finns inte i verkligheten vi lever i. Men den här bokens slut, slår andra romaners. Inom en växer en sådan hemsk sorg, samtidigt som man känner hur kinderna hettar och hjärtat bultar hårt innanför bröstet.

Betyg : 9 ❤ av 10

Likes

Comments

Fakta : Saeculum är en thriller skriven utav Ursula Poznanski.

Handling : Boken handlar om en kille vid namn Bastian. Han följer med på ett så kallat lajv, ett 1400- tals rollspel. Inga telefoner, inga onödiga saker får tas med. De lever ute i skogen, vid en plats som påstås vara förbannad. Det sägs att en död adelsman och dennes oäkte döde bror finns där och att ingen kan ta sig levande därifrån. Snart försvinner några av spelarna och fler mystiska saker kommer att ske.        

Personlig åsikt : Jag tycker att den här boken var helt fantastisk! Jag kommer ihåg när jag såg den på bokhandeln och jag stannade upp, tog den i mina händer och bara stirrade på den. Jag älskar dess omslag. Den är vacker. Jag köpte den innan jag hann läsa vad den handlade om, och nu i efterhand, kan jag säga att handlingen inte svek mina förhoppningar. Den är spännande, romantisk, sorglig och fin. Kan det bli så mycket bättre? 

Betyg : 10🌹av 10🌹

Likes

Comments