​Da har det blitt leilighet. Så på den på tirsdag, fikk telefon om at jeg fikk den på onsdag, skrev kontrakt på torsdag. I dag har jeg vært der å skrudd opp en panelovn. Vel, broren min skrudde opp ovnen, mens jeg målte noen vegger. Den er hvertfall oppe, så nå blir det forhåpentligvis varme oppi der. I morgen får jeg lufte ut ordentlig, for den har stått tom i mange måneder, og da lukter det jo ganske innestengt. 

Men nå er det igång. Jeg kan begynne å flytte! Jeg får låne sofaen til broren min, da han ikke trenger den for øyeblikket. Teppe har jeg. Jeg trenger å kjøpe noen kommoder, både til gangen og til stua. Må vel kreve tilbake TVen min, som faren min har lånt i... er det 3 år nå? Kanskje jeg skal se meg om etter en større TV. Den er litt liten. 

Så ja. Jeg sitter å planlegger leiligheten i hodet mitt. Hvor ting skal stå, hvordan jeg skal innrede. Jeg vet jo ikke om det blir slik jeg planlegger nå, for leiligheten er ikke så veldig stor. Vi får se. En ting er sikkert, og det er at i morgen må jeg ut å shoppe noe møbler. 

Det blir dette her!

Det blir så bra!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

​I går så jeg på en ny leilighet. Denne var ikke akkurat i moderne stand, men den lå ypperlig til, og den var i passe størrelse. Stor gang, lite bad, stue, kjøkken, soverom, og bod med mye hylleplass. Det var en sokkelleilighet, noe som kan bety edderkopper... men jeg må vel lære meg å takle å ta de på egenhånd når jeg skal bo for meg selv. Jeg har ikke akkurat planer om å bo med noen med det første igjen. Så ja. 

I dag fikk jeg telefonen om at jeg kunne få leiligheten hvis jeg fremdeles var interessert. Og det var jeg! Så i morgen skal jeg dra dit og skrive kontrakt. Vet ikke når jeg flytter inn, men den står tom, så regner med det kommer til å skje ganske straks. 

Det skal bli deilig å endelig bo for meg selv igjen! 

Likes

Comments

​I dag var jeg å så på en leilighet. Leiligheta var grei, den. Beliggenheten... not so much. Jeg hadde store håπ for den. Jeg tenkte at jeg kunne se meg selv bo der. Men med beliggenheten... Utgangsdøra leder rett ut på hovedvei. Det funker ikke for min del. Ikke med hunden som er vant med å springe løs ut døra. Det var ikke engang et ordentlig fortau der! 

Så nei. Det ble ikke den leilighet. Heller ikke den forrige jeg så på. Jeg ahr jo bare sett på disse to, men jeg føler at jeg aldri kommer til å finne noe. Det er ikke mange leiligheter til leie her, ikke i min prisklasse. Og er de faktisk det, så er det ikke lov med dyr. 

Hva har folk imot dyr? 

Helst vil jeg kjøpe meg noe. Men med en 55% stilling får jeg ikke noe lån. Så da må det bli leiemarkedet. En ting er sikkert, og det er at jeg ikke makter å bo hjemme lenger. Jeg er halvveis (over halvveis!) i tjueåra, og bor med min mor. Det funker ikke. Jeg vil ikke. 

Jeg vil ha mitt eget sted. Jeg trenger mitt eget sted. 

Men jeg finner ikke noe. 

Likes

Comments

​Jeg har hatt mange forskjellige blogger, men har aldri holdt opp med dem. Livet har forandret seg, og blogg har ikke blitt prioritert. Men nå har livet roet seg ned. Jeg er ferdig med studier. Ikke flere oppgaver og eksamener å bekymre seg om. Ikke busse hjemover hver helg, eller flytte hit og dit. Ting er rolige nå. Kanskje for rolig? 

Det er på tide å komme en vei her i livet. Noe jeg ikke føler jeg har gjort. jeg har gjort mye, men det har ikke blitt noe ut av det. Jeg gikk tre år allmenn, noe jeg fikk generell studiekompetanse ut av, men... Jeg skulle ønske jeg gikk yrkesrettet utdanning. Kanskje jeg hadde holdt på med noe jeg likte og kunne se meg selv gjøre i fremtiden. Jeg gikk ett år på NTNU, hvor det eneste faget jeg var interessert i var norrønt (det var da også det eneste faget jeg besto. Jeg var så utrolig skolelei). 

Jeg gikk et halvt år på Norsk Frisørskole. Allerede første dag visste jeg at det ikke var riktig, men en måtte uansett betale skolepenger, så... jeg fortsatte. Big mistake. Så gikk jeg ett og et halvt år lærling. En ny mistake. Jeg hatet det. Det var forferdelig. Når jeg endelig fikk påvist allergi (tenkt at det er så jævlig at en blir glad for å være allergisk!), kunne jeg endelig slutte uten å miste inntekten min. 

Før pengene fra NAV gikk ut, fikk jeg ny jobb. Denne gangen på matbutikk. Absolutt ikke noe jeg ville forsette med senere i livet, men det funket der og da. Etter åtte måneder begynte jeg på skole igjen. Høgskulen i Volda, bachelor i engelsk språk og litteratur. De tre siste årene var ikke enkle (jeg var på nippet til å slutte flere ganger), men jeg klarte det. Jeg klarte det! Jeg fikk en bachelorgrad. Endelig

Men hva skal jeg bruke den til? Jeg vil ikke bli lærer. 

Så hva?

Ja, det er det jeg prøver å finne ut av.

Likes

Comments

Jeg har nok nevnt det tidligere, men ikke gått i detalj, da jeg ikke visste om det kom til å gå gjennom eller ikke. Men nå vet jeg det - og det blir hund! Jeg adopterer enn hund fra Spania, nærmere sagt fra en organisasjon som heter International Animal Rescue Alliance - ellers også kjent med initialene IARA. Mange er skeptisk til adopsjon fra utlandet, at det er scam, yadda yadda yadda, men denne organisasjon er faktisk legit. Jeg er medlem av en hemmelig gruppe på Facebook, for alle de som har adoptert hunder fra IARA, og det er ganske mange fra Norge!

I går fikk jeg vite at alle blodprøvene til min hund var i orden, så jeg hivde meg rundt og betalte adopsjons gebyret. Hun kunne kanskje komme i begynnelsen av februar, men da jeg trenger at hun kommer til Norge som privat import (altså at jeg kan ta henne med hjem med en gang, at hun slipper 2 dager i et hjem ved kommersiell import, altså at Mattilsynet ,å sjekke henne ut), så kan det ta lengre tid. De trenger nemlig 30 dagers varsel om at hunden kommer til Norge. Så da blir det vel ikke før slutten av februar.

Men uansett, det blir hund, og jeg kunne ikke vært mer ekstatisk enn det jeg er nå! Bare sjekk ut dette bildet av henne, som jeg har lånt fra IARAs Facebook side:

Ivana

Likes

Comments