Uppfräschning av min lägenhet

Min lägenhet är byggd nån gång slutet av 1950 början på 1960-talet. Innan mig bodde här en äldre kvinna. Först med sin familj och sen när barnen flyttat ut bodde hon här ensam. Det syntes när jag flyttade in 2012 att det hade bott en kvinna här som tagit hand om lägenheten på ett bra sätt. Klart det var slitet här och var men det gick ändå att ha överseende med. Några uppgraderingar hade ändå gjorts men jag gissar att det var på 1980-talet och det är ju några år nu...även om jag ibland kan tycka att det faktiskt var igår....kanske inte riktigt, men nästan.

Nåväl. När jag kom hit såg jag till att jag fick en ny spis för den gamla var verkligen sliten och ful. Spisen fick jag utan nåt "straff" såsom höjd hyra till exempel. Sen skaffade jag diskmaskin för jag hatar verkligen att diska. Hata är kanske att ta i men jag tycker att det är något av det tråkigaste som finns att göra på denna jord. Men det måste ju göras och jag ångrar inte en dag att jag skaffade diskmaskinen. Nu har jag en chans att hålla rent i mitt minimala kök, för litet är detta rum. Ibland kan jag vara lite trött på det eftersom matlagningen blir lite krångligare och att baka har jag nästan slutat med. Det finns ingen plats helt enkelt.

Och nu! Äntligen! Jag har fått nya golv. Fast hyran höjs permanent. Men det är värt det (även om jag har åsikter om hur hyran sätts) för jag har även hatat golven i alla år jag bott här. Jisses vad jag hatar....får lugna ner mig lite.

Nu har jag fina laminatgolv som ser ut som trä och det har blivit en helt annan feeling här i lägenheten. Älskar det!

Bara för det så har jag börjat fundera över tapetsering också för även tapeterna är relativt slitna på sina ställen. Men jag har ju tyvärr en katt som älskar att krafsa på väggarna....morr...får se hur jag gör.

Visst borde jag tapetsera om?! Ser inte vackert ut alls. Även om man inte tänker så där jättemycket på det faktiskt eftersom det är i ett hörn men det blir vackrare om det inte är såna där revor.

Min Amaryllis jag fick av en fin vän har blommat helt vidunderligt! Den är så vacker och jag njuter av den varenda dag. Som mest hade den 6 blommor. Tack igen Kristina!

Må väl

/Margita


???????????????????????????????????????????????????

Gillar

Kommentarer

Millans värld
Millans värld,
Så roligt att du fått nya golv, det blir ju så fräscht med nytt. Själv bor jag i en gammal och sliten lägenhet som egentligen skulle behöva renoveras upp men jag är himla nöjd med min hyra som den är så jag plågar inte min hyresvärd med egentliga önskningar för då lär hyran gå i taket och jag kan inte bo kvar. Ha en toppendag! Krammillansvarld67.blogspot.com/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229