Header

Varje år har vi kusinträff i Grebbestad, en ort vid kusten i norra Bohuslän.

Vi är inte så många kusiner kvar i livet men vi är ändå 5 tjejer. Det är lika roligt varje år att träffas men vädret var inte på vår sida detta år. Det blåste och var kallt. Brrr...men vi hade väldigt roligt och mysigt ändå.

Intressant är också att prata om våra olika upplevelser av våra gemensamma släktingar. Rätt ofta kom vi fram till att tiden är en avgörande faktor till hur människor agerar. Inte den enda faktorn men vi är väldigt påverkade av vår samtid vilket ju inte är konstigt. Helt normalt.

Här är lite bilder från Grebbestad.

Vår släkts hus i centrala Grebbestad. Byggt av Börje Larsson, far till Berta Karlsson som är vår gemensamma mor/farmor. Huset byggdes nån gång i slutet av 1870-talet. Årtalet står ristat på husväggen men syns inte på bilden och jag kommer inte heller ihåg vad det stod. Får reda ut det nästa gång. 

Här ser man huset mellan, till vänster där det förr fanns en fiskaffär i källarvåningen och i huset längst till höger huserade Fru Åhlund med sin skobutik på andra sidan huset, ner mot Nedre Långgatan.

Tyvärr är huset skamfilat som synes. Väldigt tråkigt.

Det var en av de blåsigaste dagarna under sommaren som vi lyckades pricka in. Haha

Vi åt också god mat. Viktigt!

Och inte att förglömma, den trevliga fikastunden hos kusin Kristina (med ryggen åt) i hennes familjs mysiga torp.

Tack Kristina!!

​Mer inlägg kommer om den här resan när tillfälle ges att skriva.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments