Sebastien på Söder.

Semmeltoppen

Igår eftermiddag tog jag, Titti & Janina en skön promenad upp till Medis och Söderhallarna.

Målet var en lördagsfika på Sebastien på Söder.

Vi fick oss ett bord inne i den mysiga saluhallen och slog oss ner med våra semlor.

Sebastien är ju en välkänd bagare för de flesta här i landet.
Den charmiga fransmannen vi alla sett i TV eller kanske har du besökt hans tidigare café på Kungsholmen, Petite France.

Men nu är det alltså i Söderhallarna man hittar Sebastien på Söder.

Semlan hade en lite annorlunda design är de andra jag testat.
Men hur skulle den smaka?!

Well, låt oss säga att sockret har det inte snålats med på Söder.

Precis allt på semlan var sött, för sött, tyckte vi.

Bullen är fluffig och härlig med en väldigt tydlig kardemummasmak.
Men alldeles för söt.

Grädden är till en början täckt av en hinna som inte såg så trevlig ut.
Där under väntade en grädde som var perfekt i konsistens men alldeles för söt.

Sen kommer vi till mandelmassan som faktiskt mer liknade en kolakräm med knastrande socker i.

Och vet ni vad?! Den är också jättesöt.

Lägg sedan till att hela semlan är pudrad med rejält med florsocker........,

Så här har vi en semla med goda förutsättningar men som blir alldeles för söt.
Vi talade med några bordsgrannar som tyckte precis som vi.
För mycket socker.

* Sebastien på Söder, Söderhallarna

* Pris 45 kr

* Betyg 3


Hela listan på semlor hittar ni här Semmeltoppen 2019

Gillar

Kommentarer

A
,
Testat Fru Marias Bak i Älvsjö/Långbro? De har inga färdiga semlor utan monterar på beställning, tyckte den var luftig och god..
semmelmamman
semmelmamman,
Hej. Nej den har jag missat. Tack för tipset. 👍
nouw.com/semmelmamman