Header

Goddagens. Herregud vad tiden går snabbt. Redan juli liksom?!

Hur som helst så skulle jag vilja ta upp något som jag varit så rädd för att göra, nämligen att resa ensam. Jag är ju kvinna och det gör också att jag är orolig för att något ska hända mig. Trist att tänka så, men med tanke på dagens värld så är det inte jätteförvånande att man som kvinna är rädd att vara ensam vart man än går. Men ändå så känner jag FUCK DET. Egentligen vill jag inte åka ensam men å andra sidan kanske det är bra för mig att utsätta mig själv och kanske utvecklas?

Mina krav är att jag isåfall väljer länder där jag vet kan vara säkert. Tänker främst på Cypern eller Grekland. Är väldigt sugen på Cypern eftersom att jag aldrig varit där. Andra krav är att det ska vara lugnt hotell där det finns pool + nära till havet. Allt annat struntar jag i för shoppa kan jag göra hemma. Vill bara ha en avkopplande semester med att läsa böcker, äta god mat, träna & bara vara🌴

Vad tror ni? Skulle jag våga det?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja det är precis det jag tänkte ta upp. Jag vet att många är eller har varit i min sits så därför vill jag skriva av mina tankar, hur jag gjorde för att få reda på min vuxenacne och hur man kan gå tillväga för att få hjälp.

Faktum är att det många inte vet om är att jag lider av vuxenacne. Nu tänker många när man ser denna bilden "men Selma, haha, du har ju hur bra hud som helst". Ja det ser bra ut men under det där sminket är det acneärr som har varit där i snart 1 års tid.

Har har ni en oretuscherad bild på mig ifrån i höstas. Det ser ungefär ut sådär på mig idag också. De röda prickarna som aldrig vill försvinna.

Jag var och träffade en privat hudläkare om detta och jag fick medicin utskrivet för "vuxenacne". Jag har aldrig haft någon sådant problem under min tonårstid så jag blev väldigt tagen av det han berättade. Men hudläkaren sa också att vem som helst kan få det under sin vuxna tid. Det som händer är att talgen blir överproducerat av bakterier eller så sker det en rubbning av hormoner. Så jag fick antibiotika utskrivet och åt det i tre månader. Själva acnen försvann, men istället kom det ännu fler acneärr vilket jag inte hade räknat med. Läkaren rekommenderade mig då att testa kemisk peeling och fortsätta med medicinen. Men ärligt talat så fick jag nog.

Jag har mått dåligt sedan jag har fått detta. Men jag mår hur bra som helst när mitt smink är på eftersom att det täcker så jädra bra. Men det är ju det som är problemet, jag vill kunna gå utan smink och känna mig lika fin som när jag har smink. Jag älskar smink, men jag vill inte ha det på mig hela tiden men känner att jag måste det för att jag skäms. Jag skäms för att jag har fått vuxenacne. Därför förstår jag hur det känns för alla ungdomar eller för andra som har vuxenacne att det tär verkligen på en självkänsla. Men det är ju också fel i sig eftersom att vi alla är OLIKA. Alla har inte perfekt hy. Allting kommer bara ifrån det idealet om att vi ska vara perfekta. Och tyvärr är jag den som vill ha perfekt hy. Jag är otroligt fåfäng om mitt utseende.

Jag beundrar er som har acneproblem som vågar visa er utan allt och kan acceptera för hur er hy ser ut. Däremot fattar jag inte över hur vissa kan klaga över att de har en liten finne eller två. Har ni skaffat er någon perspektiv på hur vi andra har det jämfört med er?

Det finns så himla mycket att skriva om detta och det finns mycket att säga till om. Men jag har ett hett tips till alla er som vill ha hjälp med er som har acneärr. Här i Karlstad finns det en kirurgklinik, vilket borde finnas i de flesta städer där man kan utföra något kirurgiskt som har med hud att göra. Där finns något som heter DERMAPEN som är då typ en penna med massa nålar vars syfte är att "göra sönder" huden för att huden ska kunna skapa nya celler. För mig lät det som en toppen idé så jag funderar på att göra något sånt ganska snart. Alla har rätt att må bra i sig själva och därför kan också vara värt att investera något i dig själv som gör att du mår bättre oavsett vad det än är💕

Likes

Comments

Idag skulle jag vilja upplysa något som hände mig idag på jobbet och som fick mig verkligen att inse hur det är att få utstå negativa kommentarer från män på grund av att jag är en kvinna.

Jag jobbar som säljare på ett företag som säljer all typ av elektronik. När jag sökte jobbet tänkte jag att det vore kul att testa på ett jobb där jag har noll erfarenhet överhuvudtaget för att få en utmaning. Fick komma på intervju, gick vidare, fick göra test på hur mycket jag kunde om elektronik. Där tänkte jag, nu är det kört. Men jag fick jobbet tillslut och fick börja med en gång. Det kändes skönt för nu ville jag verkligen visa vad jag gick för. Idag har jag jobbat i ca 11 månader och trivs hur bra som helst i min roll.

Jag är jätteglad & tacksam för att ha så omtänksamma och stöttande kollegor som hjälper mig i alla lägen och aldrig nedvärderar mig. Jag är stolt över att jag jobbar på ett företag som står för jämställdhet och för att både kvinnor och män är välkomna att jobba hos dom.

Men det finns jättesvåra situationer som uppstår när en kvinna jobbar med försäljning av elektronik och får utsättas för negativa kommentarer av speciellt manliga kunder. Som idag fick jag uppleva en kund som inte ville ha min hjälp på grund av att jag var kvinna. Kunden sa inte det direkt till mig detta men jag förstod att det egentligen var riktat så eftersom att "jag kunde ingenting så det är bäst att fråga någon av de manliga kollegorna istället". Jag visste vad kunden ville ha och visade upp produkten men kunden vägrade ha min hjälp.

Då blev jag ledsen. Jag sprang till personalrummet och grät. Jag kände mig som den mest okompetenta personen i världen. Först kände jag att jag var töntig som visade mina känslor för kollegorna men varför ska jag känna mig töntig i en sådan situation? Jag har all rätt att vara ledsen för det. Även om jag inte skulle tagit illa upp så gjorde jag det. Varför ska jag stå upp och visa mig tuff när jag inte är det? Jag tycker inte man ska vara så hård mot sig själv då som kvinna att bli utsatt så. Därför kan det vara skönt att släppa på det för att sedan gå vidare. Nästa gång har man lite mer skinn på näsan och kan "sätta på plats" & säga "Jag kan visst, kolla här!!".

Jag fick väldigt fin stöttning av mina kollegor och bara en sån grej hjälpte mig mycket. Att veta att någon backar dig är den bästa och skönaste känslan när man fått tagit emot något så hårt. Jag vill våga tro på mig själv och våga motbevisa alla åsikter om att tjejer inte kan något. Man kan faktiskt en hel JÄVLA del på 11 månader och faktum är att jag vill bara säga att jag tycker att jag är så jävla grym som vågar ta an en sån här utmaning inom arbetslivet. Det är inte alla som vågar det!!!

Tänkte att detta skulle vara som en stöttning till mig själv och till alla andra där ute som får ta emot negativa kommentarer av män som inte kan hantera att vi kvinnor kommer motbevisa deras fördomar. Feminist? JAVISST!!!!!!!!! Nu tänker jag gå vidare och det gör ni kvinnor där ute också. Nu kör vi!!👊🏼👊🏼👊🏼

Likes

Comments

AUSTRALIEN🌴

Jag och en nära vän till mig har planerat att försöka spara ihop våra slantar det här året och resa till Australien. Vi tänker oss att åka i slutet av december & vara där under ca 3 veckors tid.

Är det någon av er som har varit där som vill dela med sig av sina erfarenheter?

Vi tänker oss att vi köper biljetterna nu i sommar för att få de som billigast. Kollade upp redan nu vad det kostade och priserna ligger på en 8000 kr. När det gäller boende så har jag hört talas om Airbnb som väldigt många både bloggare och många i ens närhet har talat mycket gott om. Vad jag förstår så är det privatpersoner som hyr ut sina boenden. Gick in väldigt spontant och kollade på ett ungefär vad det skulle kosta att hyra & jag fick mig en chock när jag hittade många boenden för superbra priser.

Vi tänker oss att vi ska semestra mer i Sidney och kunna åka till de närmsta kringområden. Det här skulle ju vara en resa för livet! Dock gäller det ju att snåla och spara. Man läser ju så mycket om att inte äta så mycket ute tillexempel vilket jag måste ta till mig som gör det ändå relativt ofta. Tänker mig att jag ska försöka spara ca 2000 kr eller mer om jag kan per månad fram till sista december. Budgeten ska ligga runt 20.000 - 25.000.

Men det är ett tag kvar och det är frågan om man kan åka på resa i sommar med. Tänker mig superbilligt då. Men det är också en stor utgift så får se lite grann.

Nu måste jag sova för ska upp å jobba imorgon. Ett steg närmare till Australien, förhoppningsvis 😊

Likes

Comments

Hejsan!

Hade en väldigt bra lördag igår då det var personalfest med alla andra butiker från gallerian. Det var som ett awards också så det delades ut även priser till bästa butik, bästa säljaren osv...jag och boysen gick sen vidare till verket och festade. Mycket trevligt.

Nu idag är jag däremot väldigt trött och sliten. Ska försöka lägga mig i tid tänkte jag 😊

Godaaanaaatttaaaa

Likes

Comments

Hur lyxigt är det inte att få pannkakor på en vardag? Väldigt lyxigt!

Blev bjuden på detta gotte av min kära vän och nu före detta kollega Victoria i tisdags. Jo men så är det, ska börja på Kjell på heltid nästan så då kunde jag inte jobba mer på Accent. Väldigt tråkigt faktiskt men tror det ändå är ett bra val för mig. Kul och utmana sig mer inom teknikbranchen 😊

Idag är jag ledig och ska träffa en vän på en fika. Sen ska jag också ta bort mina gelénaglar så att naglarna får vila lite. Ett annat projekt är att också få tag på stora påsar för att jag och Eric har en stor jävla klädhög på golvet i vardagsrummet som ska slängas. Blir verkligen galen när allt bara ligger där!!!!

På lördag vankas det personalfest med jobbet och med resten av butikerna i gallerian. Köpte en klänning på Nelly som jag ska ha på mig så kan visa den lite senare. Dock är den sååå himla tight om mina biffarmar. Haha jobbigt att vara biffig ibland men så får det vara.

Det får vara allt för idag. Ha det fiiiiiiiiint🥂✨

Likes

Comments

Oj oj oj här var inte igår

Men Gud så skojsigt det ska bli att skriva av sig igen på en sida som bara typ jag läser Hahaha. Okej. Kanske min kille också. Nåja.

Alltså kan ni fatta. Jag är klar med allt. Jag klarade sista tentan i januari och nu i lördags var jag äntligen iväg och hämtade mitt glasäpple. Fin va? Var så himla nervös uppe på scenen och trodde jag skulle tappa äpplet men det gick fint. Inget tappades och jag ramlade inte. Allt var under kontroll.

Min mamma, lillebror, pojkvän och släkten var hos mig och överraskade med blommor och bjöd med på restaurangbesök. Eric överraskade även med en natt på hotell också för oss och för min mamma och lillebror. Fick även en weekendresa till Barcelona i examenspresent av honom. Alltså ärligt, jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna en sån fin och omtänksam pojkvän/sambo. Jag är så tacksam för att han finns och gör mina dagar till så mycket bättre. Det var med andra ord en väldigt underbar helg och våren är äntligen här. Så mycket sol nu☀️

Nu idag håller jag på att tvätta och ska vänta in min kära Emma så att vi kan springa ute i det härliga vädret. Det är cirkus 17 grader ute, nästan som svensk sommar. Helt galet.

Ha det fint i vårsolen 🌺

Likes

Comments

Jag läste i mitt horoskop 2017 (om ni inte visste det så är jag fucking besatt av det) och det stod att det skulle bli ett riktigt socialt år för mig. Man kan ju välja att inte tro på det men jag väljer att tro på det. Jag har verkligen längtat efter att socialisera mig ordentligt så nu kanske det visar sig genom detta år! Såhär stod det i Veckorevyns horoskop:

2017 överblick:

Du har ett strålande år framför dig, kära Våg, ett år som går över dina förväntningar och ger dig en rejäl push framåt i livet. Det är ett år av äventyr, nya människor, nya situationer och aktiviteter mest hela tiden. Årets stora utmaning är att inte trötta ut dig själv med att ha varje dag full av planer, eller hela tiden vilja göra mer. Det är ett otroligt socialt år, där mycket händer på vänskapsfronten. Sikta in dig på, eller fortsätt att jobba mot, en dröm som du har, och satsa allt på denna i år. Alla projekt du tar dig an med en personlig glöd resluterar i succé nu, och din övertygelse gör halva jobbet. Under hösten får dina inkomster en boost och du kan leva gott på ett nytt sätt. Ett socialt, aktivit och väldigt lyckosamt år.

Visst låter det bra för att vara sant? Jag hoppas det blir det också. Har lärt mig otroligt mycket om mig själv det senaste året att jag nu känner mig så mycket mer bekväm om vem jag är och vad jag tycker. Så nu kan allt annat bara flyta på liksom. Det blir intressant att se😊

Likes

Comments

Hade vääärldens goaste julafton. Jag var dock otroligt trött med tanke på hur jävla intensivt jag haft det på jobbet nu under jul. Men helt klart värt det nu när jag är ledig i några dagar. Jag är verkligen tacksam och glad för alla julklappar man fått trots att jag inte önskade mig något!

Jag fick även reda på att en tredje kusin är påväg. Min moster är liksom redan gravid och nu ska min morbror bli pappa??!!! Vad sjukt vad tiden går alltså!!! Jag blev så glad att jag började gråta, tycker verkligen att det är så fint. Och bättre än att få reda på det på julafton!!! Åååå

Äeee men nu ska sista dagarna i December månad i året 2016 skall bli det bästa. GOD JUL🎄❤️

Likes

Comments