Hej! Det har gått ett tag sedan jag sist skrev... men det har verkligen behövts. Jag behövde till exempel under denna "paus", få det klart varför jag gör detta och vart jag egentligen vill komma med allt jag gör just nu. Har alltså kommit fram till något jag kallar för plan ;), jag ska välja natur och fortsätta med en utbildning inom vård, jobba extra och senare i mitt liv flytta. Jag ska även satsa allt på skådespelarkarriären och ta det lite som det går mellan dessa tider i mitt liv. Jag ska även lägga upp vad fan jag vill på denna blogg... lite bilder o så men mer vet jag inte riktigt. Jag har även planerat mina dagar framöver så att jag har en gnutta mer kontroll över mitt liv haha. Jag ska vara 100% jag och skita i vad fan alla andra säger (som jag då inte glädjer mig över).

Ska nu fortsätta skriva massa inlägg som kommer komma upp för eller senare (har inte bestämt datum på när jag vill att mina inlägg ska publiceras).

Ses!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det dagen (... eller det var det igår egentligen men vi kan låtsas att det är idag)! Mina vänner jag ska ändra min livsstil, japp. Hur jag lever och vad jag gör ska jag vända upp och ned på då jag inte är nöjd med vad jag gör nu. Det känns nästan som om all tid jag har nu springer iväg från mig då jag aldrig använt den till godo. Jag ska numera träna, äta bättre och skita i vad fan alla andra tycker och tänker. Jag bryr mig inte längre! Varför ska jag behöva skämmas över vart jag vill komma i livet bara för att någon annan inte tror att jag vågar eller kommer klara det. Jag kan, kommer och ska göra vad som får mig att bli glad. Och om någon försöker hindra mig till att göra så kommer jag fullständigt skita i personens åsikter för det är ju mitt liv eller?

Först och främst vill jag tacka de som läser just nu då du faktiskt just nu läser mina klagomål. Men nu vrider jag på det lite till och tar upp lite positiva saker som jag inte nämnt i min blogg. Jag har t.ex. börjat gymma igen och det känns fantastiskt att börja utmana min styrka och kropp lite hit och dit som jag verkligen tycker om. Detta gör mig glad. jag har även börjat få lite information om vad min kropp klarar av att få i sig när det gäller kost och vad som är bäst för mig. detta gör mig glad. Jag har börjat klä mig hur jag vill utan att behöva tänka ´vilken stil har jag?´ för det borde inte spela någon roll så länge jag har på mig det jag vill. jag har min egen stil. Och detta gör mig glad. Att jag får lägga ut nästan vad jag vill på sociala medier och dela med mig av mig själv genom att blogga, lägga upp bilder och numera videos gör mig så lycklig att jag nästan kan börja gråta av lycka. Jag ska strunta i alla som ifrågasätter min "förvandling" till en starkare variant av mig själv. För de som försöker trycka ner mig genom att visa att de tvekar på det jag gör försöker väl bara vara bättre än mig? Vi alla är jämlika och gör det vi mår bäst av som också kan e andra glädje.

Likes

Comments

Hej!

OBS! detta är inget hat utan raka motsatsen jag vill lyfta ALLA men speciellt de som aldrig fått en hand utsträckt till dem, vi kvinnor. Jag rekommenderar att lyssna på låten river av Bishop Briggs.

Om du är en kvinna, läs detta! Du har ALL makt i världen, du kan göra allt bara du använder dina verktyg. Du är intelligent och klarar av allt på egen hand men om du kör fast. Blinka lätt dina ögon mot en "lättfången pöjk", gör honom numera beroende än tidigare oberoende. Lura in honom i din fälla och.... släpp fan taget. Ta varandras händer och stå enade. Denna värld är fuckad, tror alla håller med. Skriv, skrik & spela in. Ta ställning, ta makt. Inte all makt men den makt du en gång skulle haft långt tillbaka i tiden när den inte blev tagen ifrån oss, från oss kvinnor.

Läs fakta sen är det dags.

Skriv på alla sociala medier sanningen om hur vi tryckts ned, fått våra röster tystade och förolämpats. Få människor att förstå att det vi skulle fått blev stulet ifrån oss och vi vill ha det tillbaka! Vi har fått nog av att känna oss underlägsna. Lyft varandra, lyft kvinnorna! Om du inte är feminist är du sexist, en människa som vill förlora. Männen förlorar kunskap som vi kvinnor kan ge. Vi kvinnor förlorar makt, ställs i skuggan. Blir varelser som endast ger barn och matar dessa barn tills de ska fortsätta föda en eländig värld.

Skrik, protestera, gör dig själv döv med dina ord ekandes i ditt huvud. " MY BODY, MY CHOICE, MY COUNTRY, MY VOICE". Gör dig hörd, få folk att lyssna för utan en röst som inte hörs kommer ingen att fatta. Du måste få de att lyssna!

Spela in allt du säger, skriver, gör. Spara och spela om. Hela tiden om och om igen. Skriv mer för varje gång du skrivit, skrik mer än du skrikit, spela in mer mer mer tills all din kunskap riktas åt vad som är viktigt. VI.

Jag vill bli kirurg till exempel. men inte BARA det, jag vill bli bäst. Kämpa mig till toppens topp stå där och se ner över alla. Men när jag gör det ska jag se till att sträcka ut min hand och dra med varenda människa upp till mig. FÖR du ensam kan inte göra en förändring, därför ska du få med människor att kämpa.MED DOM ELLER UTAN SKA DU KÄMPA TILLS DU FÅTT DET DU VILL, SLUTA ALDRIG VID ETT "KANSKE" SOM EN LÖSNING TILL SVAR. - Selma Rostam


Likes

Comments

Hello mina fina! Idag tänkte jag ha en liten pamper day men innan det så tänkte jag berätta en sak. Jag är introvert, de som känner mig lite sådär tänker nog "haha roligt skämt Selma men det är du inte". Fast jo det är jag. jag hatar att vara i stora grupper, kan endast fokusera på en person och jag tappar min talförmåga helt när jag ska säga något till en stor grupp om jag inte är 100% förberedd på. En sak med mig som inte alltid märks är att jag älskar att sitta hemma, ensam, med mig själv (och dator). Att vara hemma hos någon vän eller att någon vän är hemma hos mig är något jag är bekväm med men allt annat kan jag endast göra 2 gånger per månad.


Jag är en skit pratsam, irriterande och högljudd person när jag är med människor jag känt i flera år, så om jag inte känt dig i minst två år kommer jag säkert vara pratsam och delvis irriterande men jag kommer tänka mer än vad jag pratar. Ganska komplicerat men jag kommer att tänka saker jag vill säga till dig utan att faktiskt säga det. För jag känner mig faktiskt inte så bekväm i att prata. Jag sitter hellre i soffan med en skål popcorn och tittar på någon romantisk actionfilm än att hänga med ett gäng extroverta som ska ut och festa. det är bara sån jag är.

Aja även om detta är sådan jag är så älskar jag fortfarande att vara med mina vänner och göra galna saker. Men kanske inte så ofta.

Likes

Comments

Godmorgon godmorgon alla fina! Idag tänkte jag dela med mig av min fredag då jag och Kajsa kände för att shoppa + äta var en amazing kombo. Så vi drog till kungsmässan och shoppade lite samt väntade tills vi blev lite hungrigare för att verkligen njuta av vår goda thaimat (vi är ganska skumma). Nu känner jag verkligen att jag börjar få igång min egna lilla stil som är en blandning av minimalistiskt och street style som jag verkligen gillar. Även vart jag spenderar mina pengar har jag fått mer kontroll över (typ) och asså allt bara känns great ! Nu ska jag sätta mig ner i soffan och kolla på någon mysig serie med min favvis green tea och ha en god söndag. <3

Likes

Comments

Idag är en ny dag då jag ska försöka att inte spendera mina pengar på onödiga saker som jag faktiskt gör dagligen. Men igår kväll så fick jag en briljant idé! Jag ska testa en budget app i en hel vecka och se om den är värd (tänkte skriva pengarna men appen är ju gratis) "tiden". Jag börjar från 5 torsdagen (dagen då jag skriver detta) till 12 torsdagen. Den app jag valt att använda heter Kaching och är lite extra bra enligt mig eftersom att den inte ber om några kontouppgifter som jag inte skulle känna mig trygg med att dela ut. 

Dag 1

Idag så köpte jag en energi dricka och lite snacks för 24 kr som jag direkt skrev in i appen. En grej jag tycker är väldigt bra är att man kan sätta en påminnelse i appen om att påminna en att skriva in vad man spenderat sina pengar på den dagen.

Dag 2

Idag så har jag inte köpt något men påminnelserna har kommit när det ska och det känns ganska bra att ha koll på när man spenderar för mycket eller inget alls.

Dag 3

Idag åt jag på restaurang (pizza hut), märkvärdigt nog så kommer jag inte ihåg att jag fått någon påminnelse, men som tur var kommer jag nu ihåg att skriva in i Kaching.

Dag 4

Idag sitter jag hemma och chillar så något spenderande blir det nog inte.

Dag 5

Idag var jag på Subway och spenderade totalt 56 kr som jag helt och hållet glömt att sätta in i appen även om jag fick en påminnelsen, jag behöver nog få fler påminnelser men tyvärr kan man endast ha en påminnelse per dag.

Dag 6

Pluggdag för mig utan något spenderande men påminnelserna fortsätter att komma dagligen och i sin rättan tid som är skit bra.

Dag 7

Idag är det sista dagen och allt jag egentligen köpt idag var mjölk ( väldigt skoj va? haha ), aja men jag skrev in det i appen och det gick galant då man skriver in den summan man spenderat eller sparat och sedan finns det massor av olika kategorier på saker och ting man spenderade/sparade pengarna på.

Nu har en hel vecka gått då jag använt appen Kaching. Det gick väldigt smidigt då jag inte fick några problem med att använda appen men om det vore en sak jag skulle önska att det infördes i appen är nog att man skulle få möjligheten att välja hur många gånger man skulle vilja få en påminnelse per dag.

Likes

Comments

Detta är då en liten del av hur min Pinterest brukar se ut. Relativt mycket konst men även en liten del av "plugginspiration" och fashion. Jag brukar hålla min Pinterest lite för mig själv eftersom att det antingen handlar om något personligt eller att det helt enkelt inte är mycket av "typical swedish girl" material.

Men idag får du iallafall en inblick av vad jag har sparat på mina anslagstavlor. Jag har fem olika anslagstavlor, en för citat som jag påverkas av eller att det är ett typ av citat som bara får mig att känna "that hit me right in the heart". Citaten i sig själv brukar varierar ganska mycket, vissa är om skolan, om livet, om drömmar, om inspiration och annat. Och vissa sparar jag bara för att de ser coola ut.

Den andra anslagstavlan jag har är kläder som du kan se ovan. Jag brukar bli inspirerad av vad jag ska ha på mig bara av att kolla på dessa bilder. Det får mig att färre gånger uppleva känslan av att jag inte har något att ha på mig. Men även påminna mig om vad jag känner mig bekväm i och gillar, så att jag inte kommer till skolan med emo-kläder och känner mig 100% obekväm för att det inte är min stil eller jag. Jag rekommenderar starkt att ha en anslagstavla dedikerad till kläder och din stil för att få fler idéer om hur du kan använda flera helt olika klädesplagg till att skapa en helt ny outfit och känna dig grym i den.

Tredje anslagstavlan handlar skolinspiration som får mig att bli motiverad till att resa mig upp ur soffan och lägga ner min tid på något som kommer att komma till min fördel i framtiden. Utan dessa bilder som finns med på min anslagstavla hade jag spenderat min tid efter skolan med att bara kolla på filmer och serier. Som inte skulle göra det lättare för mig att ta mig igenom skolåren.

Nu kommer vi till fjärde anslagstavlan som handlar om konst. Denna anslagstavla är ganska viktig för mig eftersom att jag själv älskar alla sorters konst. Lite skumt sagt nu men bilderna där i kan lätt påverka mitt humör och tack vare dessa bilder har jag nästan någonting att säga om allting, som kan komma till sin nackdel men brukar oftast vara något som leder till någonting glatt. Varje bild där i betyder något speciellt för mig eftersom att vi alla kan uppfatta olika bilder på helt lika sätt är varje bild där lite extra speciell för mig.

Sista anslagstavlan jag har handlar helt enkelt om saker. Saker jag vill ha, redan har, inte vill ha. Vad fan vet jag bara helt och hållet allmänt saker som jag bara har där. Det är den mest varierade anslagstavlan någonsin. Från bilder på resor och väder till hår, naglar och tips på hur man får bra flätor. Alla dessa enligt mig passar inte så bra i de andra kategorierna så de får helt enkelt få sitt hem i min kaotiska anslagstavla med bara saker.

Detta var allt för mig och vad mina anslagstavlor har att erbjuda. Ses snart!

Likes

Comments

DET KAN FINNAS SPOILERS I DETTA BLOGGINLÄGG ( oroa dig inte ja spoilar inte allt ;) )

Idag läste jag klart ännu en av de ofattbara böckerna av genrerna sci-fi/äventyr/romantik a.k.a dystopier. Dessa typer av böcker kommer antingen få mig gråta av lycka eller sorg men även kasta boken i väggen av ilska.

DIABOLIC

Den senaste boken jag läst är "Diabolic" som handlar om Nemesis som är en diabol: en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA, men manipulerad och programmerad till att bara bry sig om sin ägares välmående. Tekniskt sett är hon menad till att döda vem som helst som skulle på något vis skada den riktiga människan bunden till henne.

Diaboler är även känslokalla men denna myt framstår i slutet vara felaktig. När galaxens brutale kejsare beordrar Nemesis ägare att resa till det kejserliga palatset och bli en politisk gisslan. Genom att ta hennes plats och låtsas vara hennes högfärdige ägare blir hon omgiven av korrupta politiker och bortskämda rikemansbarn (detta innefattar även en enligt mig skit snygg kille som råkar vara kejsarens arvtagare). Nemesis kämpar hårt för att dölja sin sanna natur, men när rymdimperiet hotar att falla upptäcker hon att det finns mer inom henne än våld.

Denna bok får 3,5 av 5 eftersom att den hade en grymt bra story till sig och inte var lik andra böcker jag läst tidigare (en av anledningarna till att jag gillar sci-fi extra mycket). Dock fanns det nackdelar med denna bok t.ex. att relationerna kunde ha utvecklats mer, att författaren kunde ha byggt upp Nemesis relationer med omgivningen bättre.

En annan nackdel är att vissa delar var ganska förutsägbara som kunde antingen leda till en fördel men även en nackdel. Jag brukar föredra att man lätt skulle kunna förutse hur relationer mellan karaktärer kommer att bli men avsky när författaren försöker förvirra läsaren men misslyckas totalt och man vet nästan hur slutet kommer se ut.

Enligt de källor jag funnit så ska det skrivas ytterligare två böcker till denna berättelse som i slutändan kommer göra denna skrivna saga till en trilogi som jag ser fram emot. :)


SHATTER ME ( RÖR MIG INTE)

Är en bok jag lästa för ett tag sedan men som jag fortfarande minns i detalj. Detta är absolut min favorit bok eftersom att författaren gång på gång kunde lura läsaren men ändå i slutändan uppfylla de önskningar man hoppats på. Rör mig inte trilogin (det är en trilogi med ytterligare ett par extra noveller) är en dystopisk ungdomsroman skriven av Tahereh Mafi (bästa författaren någonsin).

Juliette, är en sjuttonåriga flicka som inte kan vidröra någon annan människa och har satts i fängelse på grund av hennes farliga förmåga. Efter 264 dagar i en isoleringscell kommer en person, Adam, en av hennes gamla skolkamrater för att dela hennes cell för första gången sedan hon blev inlåst. Han sänds dit på uppdrag av Warner, son till ledaren av återetablissemanget, för att spionera på Juliette (detta vet inte Juliette).

Warner har länge studerat Juliette och hennes mystiska förmåga och planerar att använda henne som ett vapen. Dock har Adam helt andra planer och tillsammans med Juliette rymmer de för att istället gå med i motståndsrörelsen. Motståndsrörelsen består av en grupp människor. På deras bas får Juliette tämja sin förmåga, men det visar sig svårare än någon någonsin trott.

Denna bok får 5 av 5 eftersom att man blir bortblåst av handlingen. Författarens sätt att beskriva känslor och annat är mycket imponerande eftersom att hon finner en perfekt balans mellan att gestalta och beskriva saker med verb.

Som sagt fann jag endast en nackdel och det var ordningen på alla dessa böcker är förvirrande. Vissa böcker behövde egentligen inte ens skrivas t.ex. när man fick andra karaktärers perspektiv under böckernas gång som blev extra noveller rörde det till för läsarna. T.ex finns det nu 1.5, 2.5 och en blandningsbok mellan dessa. Enligt mig bara onödigt, jag är dock lycklig över att det kommer ytterligare tre till böcker även om det egentligen inte är nödvändigt.


Dessa två böcker har samma generar men får helt olika betyg. Berättelserna liknar även varandra då tjejen finner killen och de tillsammans vill förändra den värld de befinner sig i, och alla innefattar ett hinder som de måste ta sig över. Detaljerna är nog det som skiljer böckerna mest åt. Diabolics detaljer kan utvecklas mycket mer och göra spänningen mycket mer beundransvärd. Shatter me har en mycket bra balans när det kommer till detaljer men berättelsen börjar röra till sig när extra noveller skrivs.

Detta var allt för mig och som ni nog redan insett så älskar jag bara böcker, funderar även på att göra bokrecensioner i slutet av varje månad.


Likes

Comments

Hej. idag så har MYCKET hänt, inte fysiskt utan mycket psykiskt... mina tankar har varit dubbelmoral hela (jag gissar på) 6 timmar i skolan och jag vet inte längre vad jag vill. Vad vill jag i livet? Vad vill jag åstadkomma? Varför vill jag det? Hur gör jag så att jag får som jag vill? Sista frågan slog mig rakt i ansiktet när rena motsatsen hände idag. Jag hade greppet hårt runt om hoppet och så kändes det som att någon drog det ifrån mig och krossade mina drömmar. Jag måste sluta tro saker och ting som inte är verkliga, jag måste sluta hoppas på hopplösa saker.


Aja jag satt på bussen med Elin i en stund och jag hade så mycket att fråga om hennes 100x mer intressanta liv men hade ont om tid. Jag måste sluta fascinera mig i andras liv och fokusera på mitt eget, något jag inte gjort de senaste åren. Har varit fullt upp med att avunda hur mitt liv skulle vara om.... tänk om.

Nej för fan, från och med nu får jag sluta! Sluta intressera mig i andras liv och ta tag i mina drömmar och förändra dem till verklighet. Så nu kommer sanningen ut om saker jag höll mig fast vid men tänker släppa taget om för att använda alla dessa hårda grepp till att göra mina drömmar till verklighet. Jag gillade en kille i ca 3 veckor... inte längre för det var hopplöst, jag försökte få all info jag kunde om hur mina 20 stycken äldre kusiner lyckats i livet... gick inte heller bra.

Jag försökte även vara någon jag inte är... någon alla gillade mer men det är inte jag. Jag är en tjej som vill satsa allt för att göra hennes drömmar till verklighet men det känns som att jag är på en ö i stilla havet och mina drömmar är på fastlandet flera mil bort.

Men ja nu kanske ni undrar vad fan är dina drömmar då Selma tror du vi ska fatta eller?

Mina drömmar är att bli dermatolog, sedan starta en youtube där jag visar mina 2 miljoner prenumeranter hur bra mitt skincare märke Rostam är. Jag bodde i en lyxig lägenhet i Stockholm men har numera flyttat till New York eller London för att leva mitt framgångsrika liv där istället. Jag är även en känd skådespelerska. Jag reser mer än vad jag shoppar och shoppar mer än vad jag jobbar.

Detta är en dröm jag vill göra till verklighet men jag får dagligen en bitchslap av verkligheten som säger att jag kommer bli en 28-årig tråkig tandläkare som bor hos hennes föräldrar och allt hon gör är att plugga till något bättre men kommer aldrig lyckas. Sad life hah.


Sanningen skrämmer mig lite. Det är inte det jag vill och det värsta av allt är att jag troligen kommer vara missnöjd med mitt liv tills jag äntligen dör och kan fortsätta drömma om det liv som aldrig blev min verklighet.

Likes

Comments

Idag tänkte jag rekommendera flertal serier som jag helt enkelt älskar (eller gillar), dock har jag en tendens av att kolla två säsonger av någon serie och sedan tröttna eller inte hinna med att kolla på avsnitten och så börjar jag på en ny serie och startar om från ruta ett igen. Nu försöker jag alltid starta på en serie och kolla ut den men... redan denna vecka har jag börjat kolla på två nya serier och jag kan säga er att jag redan tröttnat på båda. Men, men idag ska jag skriva ner de serier jag fortfarande kollar på eller faktiskt kollat klart som jag tycker är binge-watch värdiga.

SERIE                                                SÄSONGER

Teen Wolf 2011                                  6 säsonger

Game Of Thrones 2011                      7 säsonger

The Vampire Diaries 2009                8 säsonger

Orange Is The New Black 2013         5 säsonger

Suits 2011                                         7 säsonger

New Girl 2011                                   6 säsonger

The 100 2014                                   4 säsonger

The Bold Type 2017                          1 säsong

Reign 2013                                       4 säsonger

Jamestown 2016                              1 säsong

Harlots 2017                                     1 säsong
Likes

Comments