Dem första sakerna jag ska jämföra är ett par gråa Jin Stirrups och ett par "Feeling" stigbyglar. Man kan inte se så mycket skillnad mellan dem men den första saken jag ser är att Jin Stirrups platta är både lite bredare och att själva fotfästets taggar slutar tidigare än motsatsen. Om jag skulle välja mellan 1 och 2 så väljer jag nog ändå Jin stigbyglarna. För att jag dels tror att man får bättre fotfäste/balans med dem, men också för att det var lite snyggare.

Nästa sak jag ska jämföra är en Charles Owen Wellington hjälm och en Jacson Welt hjälm. Faktiskt så har jag testat båda hjälmarna på mig själv och den ena satt bättre än den andra. På bilderna ser det nästan identiska ut men om du testar båda ser du en del skillnad. Jacsons skärm pekar med neråt och har lite kortare skärm vilket Charles Owen hjälmen inte har. Om man skulle kolla på hjälmarna bakifrån så skulle man inte se någon stor skillnad alls. Slutligen så väljer jag nog ändå Charles Owen hjälmen för att den passar bättre på mitt huvud, jag passar inte så bra i den andra. Motsatsen har lite för kort skärm tycker jag samt att jag inte tycker att det är så fint på mig själv när skärmen pekar lite nedåt.

Nu till ett par Equiline stigbyglar VS Freejumps Soft up lite stigbyglar. Om jag inte hade vetat vad det hade varit för märken på stigbyglarna hade det första jag hade tänkt va att Freejump stigbyglarna måste ha varit dyrare. För att dem från Equiline ser mycket mera klumpigare ut. Dock så tror jag att de från Equiline är lite mer säkrare för om man kollar på bilderna för hur dem ska utlösas om det kommer till en farlig situation, så verkar Equiline ha tänkt främst på vad som är säkrast och inte snyggast vilket är bra då vi inte direkt lever i en helt enkel och smärtfri sport . Men om jag ändå ska välja någon av stigbyglarna så måste jag nog ändå välja Freejump stigbyglarna för att jag använder dem själv och tycker man får jättebra fotfäste i dem och om man ramlar av så fastnar man inte (vilket man nog inte heller gör i dem andra stigbyglarna).

Ps of Sweden VS Hööks?! Faktiskt så har hööks ett väldigt likt träns som Ps of Sweden har. De modellerna på tränsen heter Pioneer och Overton. Lite skillnader finns det, som det klassiska breda nackstyckret från Ps och att det inte finns någon halsrem. Hööks träns är ett väldigt bra budgetalternativ då det både är snyggt och anatomiskt (vilket Ps of Sweden tränset också är). Jag gillar båda modellerna väldigt mycket men om jag måste säga ett så är det nog Ps tränset för att det är både snyggt och har nog lite bättre kvalite än Hööks tränset.


Kom ihåg att detta är mina åsikter och att om produkterna passar för dig är det jättebra, för vi alla har ju olika smak. Det är tur att vi alla har olika smak på olika saker för det hade inte varit kul om alla såg likadana ut:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Som jag skrev i förra inlägget så kanske jag hade en ny häst på gång och den kom faktiskt igår. Min nya ponny kallas för Scott och är en irländsk sportponny. Han är sju år och mörkbrun, samt så är han en maxad D-ponny. Jag hoppas att han kommer att trivas och att vi kommer funka bra ihop! Jag lägger in några bilder på honom senare på bloggen:)

Likes

Comments

Överraskningen som jag skulle berätta om idag kommer det ett längre inlägg om imorgon. Att vara "hästlös" har jag märkt inte är det roligaste, saknar verkligen alla timmarna i stallet nu och att bara pyssla och ta hand om sin häst. Men vem vet jag kanske har en ny stjärna "på väg in", imorgon kommer ett nytt roligt och intressant inlägg här. Det vill ni verkligen inte missa:)

​Saknar min prins sisådär jättemycket, men jag vet och hoppas att han har det jättebra hos sin nya ryttare!!

Likes

Comments

Efter totalt 1809 dagar har vi gått skilda vägar, jag är såå avis på hans nya ryttare om hur mycket de kommer få uppleva tillsammans. Han är och var världens finaste ponny och ingen annan kommer ta hans plats i mitt hjärta. En häst med så mycket power ovh kapacitet hittar man bara fåtal gånger i livet, han var en av dom. På dem här 1809 dagarna har vi upplevt mycket. Som att "sadla om" från hoppning till dressyr, gått från att styra runt en 60-bana till att hoppa en bana på 1m. Men framförallt utvecklingen vi har gjort i dressyren, vi tog steget från att rida LC-LB klasser till att börja rida det mer avancerade klasserna såsom LA-LA:P1. Om inte jag hade växt ur honom så tror jag säkert att vi hade kvalat SM nästa år med mera träning. Ardville Caddy. Schnaddy, C, Caddy "Kärt barn har många namn" jag älskar dig sen jag såg dig första gången i stallgången i Avesta (Dalarna) till föralltid. Du har lämnat ett stort avtryck efter dig och jag kommer föralltid sakna och älska dig. Världens finaste ponny och bästavän ha det så bra och jag kommer hälsa på dig i sommar hoppas jag (eller iaf 2018). Ardville Caddy due världsbäst!!


​Imorgon eller på torsdag kommer det komma en överraskning här, stay tuned:)

Likes

Comments

Måste bara säga vad skillnad det kan bli från en sadel till en annan! Då jag hade växt ur min andra så testade vi en Annan i stallets sadel och vilken skillnad det blev. Jag satt mkt bättre och red dessutom bättre. Jag har själv förut inte tyckt att det vart så roligt med dressyr, men i den nya sadeln blev det mkt roligare då allt gick lite lättare och jag inte behövde tänka på min sits lika mkt.
Imorgon är det tävling på öfrk, där startar vi La:1 La:P1, om jag gör allt rätt så kmr nog allt gå toppen!

Nya mål, jobbiga beslut, får se vad som blir...

Likes

Comments

Motivationen till bloggen har inte varit på topp på det senaste. Men nu har iaf skolan börjat och då blir det skola, fotbollsträningar och att rida C. Så jag vet inte om min dåliga uppdatering kommer att fortsätta eller inte.

Nu under 1 veckas tid har jag varit på Rhodos, vissa dagar har det varit runt 40grader. Till helgen blir det även 2 dagars träning för Ida, vilket blir superkul!

Blev även lite shopping på Rhodos, en Tommy Hilfiger tröja och ett par Adidas Superstar i nån modell (inte originalet).

Likes

Comments

Denna veckan har C varit jättefin (som vanligt), schemat som har/skall ha varit har vart så här:

Måndag: Skogstur i skogen, lite lättare joggning.

Tisdag: Skogstur igen, samma som ovan.

Onsdag: Jag hade match så Emelie red C i skogen då.

Torsdag: Då blev de bommar i ridhuset på både rakt och "böjtspår", han var jättefin!

Fredag: Longering i ridhuset.

Lördag: Antagligen ridning i ridhuset eller en skogstur.

Söndag: Vila.

Likes

Comments

I 1 vecka har caddy nu fått vila och från och med idag så har jag börjat med "igångsättningen". C har inte varit skadad eller så utan han har bara fått en kort sommarvila. Och dagens lugna ridpass var han jättefin på, enklare joggning i skogen. Imorgon så vet jag inte riktigt var det blir för typ av ridpass, men antagligen något lite lugnare så han får en lugn start efter vilan. Nu så är det ju ibland ganska varmt ute så då är det ju jättemysigt att ta en skogstur.

Måste bara också säga att min ponny är så himla snäll i alla lägen, liksom ställer upp för mig även om det blir fel ibland så försöker han alltid ändå!!


3 dagar (2dagars meeting) har jag varit med mamma på hennes första tävling med hennes "nya" häst Arezzo. Eller mamma har haft han i 3-4år (6år nu) men det var hans första tävling någonsin och han var jätteduktig. Inte ett dugg rädd för staket eller någonting utan allt bara flöt på inne på banan.


Likes

Comments

Tävlingen i Ånge gick bra och debuten gick överförväntan.

I LA:1 så var Caddy jättefin och han gjorde allt jag sa även om jag gjorde lite fel ibland.

I LA:P1 debuten så var det bara två startande. Debuten gick bra men vi fick några missar pgr av mig. Men i debuten räckte ändå mina procent till vinst, vilket jag inte trodde? Liksom vinst i debuten?!?!Men superkul var det iaf och jag är så glad att jag får äga denna fantastiska ponny

Likes

Comments

Just nu så sitter vi i bilen Påväg till tävlingen i Ånge. Jag håller på att plugga in det sista i programmet (var lite osäker på LA:P1) och jag hoppas att jag kommer komma ihåg det. Outfiten idag består av marinblått, vitt och silvrigt. Skriver nog lite mer imorgon om resultaten efter tävling osv...

Likes

Comments