Bienvenue!

Olen Selina, 16-vuotias tyttö Tuusulasta. Suoritin juuri lukion ensimmäisen vuoden Helsingissä ja nyt seuraavaksi olen lähdössä syksyllä vuodeksi vaihtoon Ranskaan. Blogin päätin tehdä, jotta kavereilla, perheellä, sukulaisilla, tutuilla ja miksei muillakin vuosivaihdosta kiinnostuneilla olisi mahdollisuus seurata mun tulevaa vuotta ja fiiliksiä sen ajalta!


Vaihtoon lähden RYE:n eli Rotary Youth Exchange:n kautta. Rotary eroaa järjestönä hyvin paljon muista vaihtojärjestöistä, sillä se ei ole mitenkään kaupallinen ja perustuu vapaaehtoistyöhön. Rotary on luotettavin ja ehdottomasti paras järjestö, jonka kautta voi päästä vaihtoon, mutta hakuprosessi on astetta vaativampi ja yleensä vain yksi hakija valitaan tietyn klubin hakijoista.

Rotareiden kautta vaihtoon valituksi tulleet sitoutuvat lähtemään johonkin neljästä valitusta maasta, joista kahden pitää olla ei-englanninkielisiä. Mun vaihtoehdot olivat 1. Sveitsi 2. Saksa 3. Itävalta ja 4. Ranska. Monta vuotta saksaa lukeneena halusinkin pitkään johonkin saksankieliseen maahan, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna en haluaisi lähteä minnekään muualle kuin just sinne Ranskaan! <3


Rotary- vaihto-oppilailla on kohdemaassa 2-4 perhettä, mikä on mun mielestä tosi hyvä juttu! Jokaisella perheellä on erilaiset tavat, kaverit, harrastukset ja ammatit, jonka takia saa nähdä paljon enemmän ja saman maan eri näkökulmista. Perheet ovat kuitenkin samalta alueelta, etteivät koulu ja kaveripiirit vaihdu. Mulla tulee olemaan 3 perhettä vaihdon aikana!

Mun 1. perheeseen kuuluu äiti, isä, 14-v sisko ja 16-v veli, joka lähtee Meksikoon vaihtoon. Mun host-perhe vaikuttaa todella ihanalta ja erittäin ranskalaiselta! Ne ei esim. puhu englantia ja mä en oikeestaan puhu vielä ranskaa, että alusta tulee varmasti todella mielenkiintoista, haha!

Ensimmäisenä asun Pers-Jussy- nimisessä 2700 asukkaan kylässä Alppien juuressa, Rhône-Alpes -nimisellä hallintoalueella, Itä-Ranskassa. Se sijaitsee 10km Sveitsin Genevestä ja 20 km Annecysta, missä itsekin kävin muutama vuosi sitten! Toi alue on todella upea ja täynnä laskettelukeskuksia, can't wait!

Oon viimeiset 4 vuotta haaveillut vaihto-oppilasvuodesta ja nyt se on vihdoin käymässä toteen! Tällä hetkellä on enää 54 päivää lähtöön ja päivä päivältä nekin vähenevät, mutta odotus sekä innostus vain kasvavat! Nämä pari vikaa kuukautta vietetään vielä ihanassa Suomessa ja 26.8 pakkaankin jo laukut ja lähden kohti varmasti unohtumatonta seikkailua Ranskan Alpeille<3

bisous,

Selina

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments