Tjäna.

Vad är egentligen livets mening? Varför finns vi? Vad händer efter döden? 

Jag kommer ihåg min första gång då jag började analysera livets mening. Jag var 9 år gammal och satt i badkaret och plötsligt började jag analysera livets mening. Efter ett antal minuter av grubblande så kom jag fram till att det inte finns någon mening med livet och min existens, som så fint kallas; ''existentiell ångest''. Kommer ihåg än idag hur ångesten och mörkret kröp sig in i skinnet på mig. 

Varför får man existentiell ångest? Har inte riktigt kommit fram till varför man får det, men det jag själv tror är att vissa människor helt enkelt är överintelligenta och har förmågan att ifrågasätta saker och analysera i molekyler. Tex. Varför är lagarna som dem är? Varför kan andra lyckas? Vart i från kommer den här ölen? Hur är den gjord? Vilket är företaget som ligger bakom den här produkten? När startades företaget? Vem grundade företaget? Osv.. Osv....

Än idag så har jag återkommande perioder av ''existentiell ångest''. Vissa gånger kan jag hantera dem och andra inte. Så fort dem tankarna kommer så brukar jag motargumentera mot dem och ivrigt försöka överbevisa tankarna att livet har en mening och andra gånger så försöker jag fnysa bort dem. Det är som en kamp mellan mig och dem. Om vem som har rätt.. Det är sjukt hur komplicerad hjärnan är.

Det som fungerar för mig är att inte gå in i tankarna, inte argumentera emot dem, hånflina emot dem, då brukar det så småningom släppa. Men det är lättare sagt än gjort.

Så vad är meningen med livet utifrån mitt perspektiv. Jo, det är att ta vara på dem käraste omkring mig, njuta av mitt liv till fullo och forma mitt liv utefter hur jag vill leva, hur jag vill ha det, vad jag mår bra av och inte dö utan att ha provat på det man vill. Det värsta som finns är att ha höga mål men att inte nå dem, att inte komma dit, utan att bara drömt sig igenom livet för att sedan ligga med ångest på dödsbädden och undra varför man inte gjorde något av sitt liv. Dem flesta kan forma sitt eget liv, men med olika förutsättningar.

Jag tänker nå mina mål, min dröm och forma mitt liv utefter hur jag vill leva det. Jag är nästan helt övertygad om att jag kommer kunna det. Jag är en grymt envis och viljestark person, så det ska inte vara några problem. Jag kommer att lyckas.

Slutligen; ''livet är till för att levas och njutas till fullo. Sluta gräva ner dig i frågor som du inte kan lösa. Ta vara på alla nära och kära omkring dig och känn kärlek''. 

Det är meningslöst att tänka att livet är meningslöst. Det är klockrena slutsatsen av allt funderande och grubblande.

På återseende!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjäna.

Sitter framför datorn med en kopp brunt och följer börsen. Lite tråkbörs i allmänhet måste jag säga men tradingportföljen och den långsiktiga portföljen ser stadiga ut.

Snart dags för middag och jag måste säga att det där lilla pirret inför resan börjar infinna sig. Ska bli så skönt att bara chilla på playan och dricka drinkar.

Bjuder på en liten stekig sommar bild.

På återseende!


Likes

Comments

Tjäna!

Förra veckan kastade jag in handuken och vart diagnoserad med diskbråck och ishias. Man är bara 27 år men kroppen känns som 80. Så just nu är jag sjukskriven och väntar på rehab och röntgen som äger rum om 2 veckor. Ska bli skönt att få hjälp med detta då jag gått så här i två år.

Men ska inte slänga fram offerkoftan... Hade kunnat varit värre.

Om bara 3 dagar bär det av till Grekland, närmare sagt Kissamos som är ett underbart ställe på Kretas nordväst kust. Massor av sagolika stränder och gemytlig omgivning. Känns verkligen som gamla Grekland.

På återseende!

Likes

Comments