Merry christmas from me to me.
Bara 18 dagar kvar att vänta nu..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen December, äntligen jul!


Tänkte dela med mig av lite nytt som både är hitt och miss. Har provat att ha mandelolja i badet de senaste veckorna, återfuktar utan att bli kladdigt som de annars blir om man smörjer in sig med olja efter dusch. Yankee Candle i en julig doft. Förstår inte alls hypen med Yankee Candle, luktar gott men doften sprider sig inte särskilt bra eller luktar särskilt mycket för den delen heller när det är tänt. Sist men inte minst en dagkräm och ögonkräm från de franska märket La Roche Posay. Har inte så mycket att säga om de eftersom jag inte hunnit använda de än men har tidigare använt mig av en dagkräm från märket som då funkade super för min väldigt torra hy.Likes

Comments

Gick officiellt in i tentadimman i onsdags. Gör inte något annat än pluggar, läser, pausar, pluggar, läser och pausar over and over tills tentan är inlämnad vilket förhoppningsvis blir tidigare än deadline. Har dock precis pluggat färdigt för idag, orkar helt enkelt inte mer. Så ångestladdat moment allt som rör tentan från att veta om den till att skriva den och vänta på resultatet. Ibland vill jag bara få skolan överstökad så fort som möjligt samtidigt som jag trivs med studierna och den varierande vardag det innebär. Tror det är den 12 Januari som vi har ny termin vilket innebär att vi då är halvvägs i utbildningen till socialpedagog. Har givetvis klickat hem en liten treat till mig själv men som jag tänker hålla mig till julafton att öppna. Har lite funderingar kring verksamheter att söka sommarjobb för att kanske prova något nytt eftersom de trotsallt är sista chansen innan vi sen är färdigutbildade.

Likes

Comments

I en vecka har han varit här och spenderat varje minut tillsammans som jag inte varit i skolan. Tills den dagen verkligheten hinner i kapp och han sitter på ett flyg hem och fortsätter sin vardag i ett annat land några timmar efter man sagt hejdå, så långt bort fast ändå så nära. Det är något märkligt med övergångarna från att vara ensamvarg till att spendera så mycket tid med någon till att bli ensamvarg igen. Sista helgen tog vi en Staycation i Helsingborg, checkade in på ett hotell mitt i smeten. Strosade, käkade fin middag, letade upp en bar för en drink för att sen hitta en cocktailbar och sen avsluta med en sista restaurang för att dela på en dessert. Dagen efter startade med den förmodligen bästa hotellbrunchen jag ätit för att sen leta upp ett nytt café för en kaffe innan de var dags för hemfärd. Lär definitivt bli fler staycation framöver, enkelt sätt att lyxa till de. Har för den delen heller aldrig provat varken cocktail eller drinkar förut eftersom jag inte dricker alkohol men de lär de bli mer av. Fanns bättre utbud av alkoholfria drinkar och cocktails än jag väntade mig.  

Likes

Comments

Pausade mitt spotify abonnemang för att istället köra en månad med ljudböcker. Inte ens två veckor och den ena ljudboken har redan flitigt avlöst den andra. Med tanke på all pendlingstid till och från skolan några timmar om dagen så finns de gott om tid att lyssna på ljudbok tillskillnad från att hinna läsa en bok. Framförallt gillar jag att utöka kunskapen och allmänbildningen om allt som intresserar mig eftersom jag bara läser böcker som är baserade på sann historia, självbiografi osv. Tänkte därför tipsa om några favoriter till er om ni vill läsa i vinter. Här är bara några bland massor av favoriter. Har en tendens att välja tragiska böcker. Framförallt dras jag till böcker som verkligen visar på hur upplevelser formar en som person där vi som inte känner människan bara dömer hens beteende men öppnar upp en hel värld när man förstår vad beteendet grundar sig på.


Aldrig ensam av Charlie Eriksson

Frågor jag får om förintelsen av Hédi Fried

Monster av Joakim Lundell

Skadad av Cathy Glass.

Medan han lever av Elaine Eksvärd

I kroppen min av Kristian Gidlund

Rövardotter av Jackie Ferm.

När jag blir stor av Jeanette Eriksson

Armlös, benlös men inte hopplös av Mikael Andersson

Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren

Likes

Comments

Jag dömer aldrig dig som individ när jag ökar takten drastiskt i takt med att pulsen ökar när jag går där i mörkret. Jag har helt enkelt inte råd att chansa, jag har inte råd att chansa om de skulle skada mig eller inte att sakta ner takten. Som kvinna är jag tyvärr i underläge och har redan bevittnat min maktlöshet upprepade gånger. Omedvetet ligger de konstanta tänkandet på vad jag har på mig, om min pepparspray och överfallslarm är med mig i väskan, likaså id-kortet ifall något skulle hända. Jag väljer vilka vägar jag ska gå och vilka tidpunkter, försöker ordna skjuts och tränar på att gå oberörd förbi när män ropar sexistiskt efter mig. Egentligen är de en normal respons på den utsatthet kvinnor konstant är med om så när du som man upplever dig dömd är de inte du som är utsatt utan bara en normal respons på ett så stort kulturellt problem. Så snälla du som man sluta tyck synd om dig själv, sluta med alla sexistiska skämt, sluta påpeka "men inte alla män", sluta tänka att problemet ligger hos någon annan. De är vi som är samhället som har möjlighet att förändra något vi inte längre vill ha, varje enskild individ bör granska sig själv och sitt agerande eller ingripande när andra män beter sig illa.

Likes

Comments

En liten vardagsfavorit som princip är utbrunnet nu är detta fina Wood Wick ljus som gör att hela ovanvåningen luktar gott och sprakar sådär mysigt när man pluggar eller bara chillar. Tipsa gärna om ni har någon favorit att brinna nu i höst innan julen startar, kanske ett annat märke?

Likes

Comments

För någon vecka sedan diskuterade vi MI, motivationsarbete i syfte till förändring och vad som har varit eller är ett förändringsarbete i våra liv. Mitt förändringsarbetet startade definitivt i samband med operationen men sen efter tre år när jag kunde arbeta heltid stannade förändringsprocessen av lite. Jag hade landat i mitt mående, min kropp och mådde bra fysiskt som psykiskt. Fram tills att jag inser att jag är inne i en ny förändringsprocess. En process som startade i samband och på grund av skolan. För mig handlar egentligen utbildningen om väldigt basala mänskliga rättigheter. Tänker man efter så är syftet alla människors lika värde och rättigheter vilket vi arbetar för att även personer med någon form av funktionsnedsättning ska ha. Detta har gjort att även om mitt kärnämne fortfarande är personer med funktionsnedsättning så har ett intresse väckts för även andra människor som är utsatta i samhället. Ett ämne som jag inser att man aldrig kan luta sig tillbaka och ta för givet utan något vi konstant måste kämpa för att behålla och jobba för jämlikhet. Ett ämne jag definitivt tog för givet innan och inte förens nu på riktigt ser strukturella skillnader i samhället som skapar klyftor mellan människor. Jag har ett annat driv att ta reda på saker, vilja veta, se dokumentärer, diskutera och försöka hålla mig uppdaterad. Detta har också gjort att jag inspireras av människor som passionerat arbetar för en förändring i samhället inom deras ämne som fyller mitt flöde på instagram. Jag är definitivt säker på att jag vill arbeta mot en samhällsförändring och inte bara hålla mig till min arbetsplats i framtiden men hur återstår att se.


Likes

Comments

Kom hem till ett paket i brevlådan efter en sväng i skogen. Hade nämligen beställt en inpackning som ska ge näring och lyster till håret från Aussie, ska bli spännande att prova. Tänkte även nämna lite andra hyfsat nya skönhetsprodukter som syns lite i bakgrunden. Började med D-vitamin så fort sommaren var slut, investerade även i en nattkräm och ögonkräm från Body shop särskilt nu när huden tenderar att bli extra torr. Ansiktsmask, pore stripes och avsminkningsservetter.


Likes

Comments

Ungefär såhär ser min inspirationsboard ut för hösten. Har börjat utforska konceptet capsule wardrobe. Konceptet går ut på att förenkla genom använda sig av basplagg, definiera sin stil och ändamål, hålla sig till en vald färgskala, göra genomtänkta köp och att alla plagg ska gå att matcha med varandra. Har därför använt Pinterest för att lättare definiera vad jag saknar men även försöka välja plagg som är mångsidiga och inte begränsar. För mig ska mode vara enkelt men roligt. Gillar att mixa med olika material och passform men inte så mycket färg.Likes

Comments