Här ser ni mig. Clara. Som idag är 21 år. Här var jag inte gammal...

Så liten och helt ovetandes om vad som livet har att erbjuda mig.

En glad ,liten Clara, nyfiken på livet,inga bekymmer, problem, eller riktiga utmaningar.. Än.

Här vad jag helt ovetandes om att jag tidigt skulle bli mobbad i skolan, att skolan överlag hela livet skulle vara ett rent helvete för mig.. Jag visste inte om att jag skulle börja skada mig själv, att jag många gånger skulle gråta mig till sömns.

Den lilla Clara på bilden hade ingen aning om att hon en dag skulle få äta tabletter för att må bra och få vardagen fungera. . Inte visste hon då att hon inte skulle klara av att gå ut bland folk en dag.. Och hur många gånger hennes hjärta skulle bli krossat av pojkar och killar hon fallit så hårt för. Hon hade inte en tanke på då att dem skulle utnyttja henne och sedan lämna henne.

Den lilla Clara trodde då att hon var bra precis som hon var...

Tänk om jag bara kunde få vara den lilla Clara igen...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så givetvis undrar ni vad jag nu ska dra upp pga rubrikens text? Jo, något som heter Psykisk Ohälsa. Och vad är då Psykisk ohälsa för något? 

För att sammanfatta kort och gott valde jag att klistra in en text från www.nsph.se som förkortat sammanfattar Psykisk Ohälsa.

   " Alla har en psykisk hälsa, något som de flesta av    oss inte direkt tänker på. Psykisk ohälsa innefattar allt från psykisk sjukdom till psykiska besvär som stör välbefinnandet och påverkar våra dagliga liv. 

Det finns många olika psykiska sjukdomar: till exempel schizofreni, bipolär sjukdom, depression, olika ångesttillstånd, tvångssyndrom, ätstörningar samt beroendeproblematik."

Något jag nu ska berätta för er,är något som för mig är väldigt stort. Och det kan ni säkert redan gissa vad det handlar om. Det är inte så många som vet om det än mina närmsta personer men jag lever också med Psykisk Ohälsa. Jag lider av Panikångest & Depression. Ja,jag skrev LIDER för det är verkligen det man gör. Utifrån mitt perspektiv är detta något som verkligen är BOTTEN. Psykisk ohälsa SUGER. 

Jag tar tabletter för att kunna må som personer utan psykisk ohälsa gör. Tabletter som måste vänja sig vid. Tack vare dem kan jag kanske den där morgonen komma upp ur sängen,eller ta mig utanför dörren. 

Det jobbigaste måste ändå vara att man vill vara så mycket mer än vad man är. Jag saknar mitt gamla,glada ,spontana jag. . Jag klarar inte alla dagar att träffa folk,inte ens mina fina vänner! Många har svårt att förstå sig på hur man mår och hur skiten påverkar en. Hur mycket man än vill så tar något emot. Och att inte veta hur man ska göra för att få bort det och tankarna är också en börda. Jag har förlorat mycket vänner för att jag har något jag inte själv bestämt att få. 

En minsta lilla sak som går snett i vardagen kan rasera hela min dag. Jag kan börja gråta utan att ens veta varför. Och få Panikattacker från det undermedvetna när,var och hur som helst. Och ja, dem som fått Panikattacker vet vad jag pratar om. Att kallsvettas,må illa,bli yr och ett hjärta som slår som att det försöker ta sig ut ur bröstkorgen på en. Och samtidigt tror man att man ska sluta andas då man får kippa efter den. 

Jag försöker bara att få flera att försöka förstå vad detta är och hur det påverkar en. Att säga till en person med Psykisk ohälsa att "rycka upp sig" är korkat. TRO MIG. Hade lösningen varit så enkel hade ingen lidit av detta. Alla hade mått bra och då hade inte ens Psykisk ohälsa funnits. 

Tillslut vill jag bara be er om att innan du slänger ur dig något dumt till någon med detta, tänk dig för! Det syns inte på utsidan men på insidan finns det folk som är söndertrasade. Vem som helst kan ha det. Var en förstående och god person. Tack ❤

Jag heter Clara, jag är 20år och lider av Psykisk ohälsa. ;

Likes

Comments