Header

Nu har konfettin lagt sig i Malmö och vi blickar mot Östersund men vi stannar i Malmö ett tag för att snacka lite.

Denna skulle ju vara ladies night där Dotter, Jessica Andersson eller Barbi Escobar skulle gå till final, i denna trio var det mest förhoppningar på Dotter som var förhandstippad att vinna allt.
De som gick vidare till final var Martin Almgren och Jessica Andersson...vänta nu...vart tog Dotter vägen? Jo hon kom 6a! kan bero på den låga tittarsiffran också men hur tänker folk? Inte på Eurovision iallafall! Jessica var iallafall kvinnan som tog sig till final med en låt som är inom schlagergenren fast uppdaterat!
Till andra chansen gick Mendez och Moncho! Nu kom det iallafall lite killar till andra chansen. Mendez har en låt som skulle passa i Eurovision med en partyrefräng och vers på spanska! Moncho har gjort en remake av Havet är djupt!

Denna veckas bidrag är:
1. Emmi Christensson med Icarus
2. Elias Abbas med Mitt Paradis
3. Felicia Olsson med Break That Chain
4. Rolandz med Fuldans
5. Olivia Eliasson med Never Learn
6. FELIX SANDMAN med Every Single Day
7. Mariette med For You

I detta startfält tror jag att Mariette och Felix går vidare till Final
Till andra chansen går Rolandz och Elias Abbas eller Emmi.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är melodifestivalen inne på sin tredje vecka och alla har nog glömt att skriva här så kanske dags att damma av den lite!

Första veckan 3 februari i Karlstad:
Alla låtar var mer eller mindre bra förutom Edward Bloms "Livet på en pinne" enligt mig (Joel)!
De som gick vidare till final var:
Benjamin Ingrosso med "Dance you off" och John Lundvik med "My turn"!
Båda låtarna var extremt bra särskilt live! Benjamins låt var klubbig och mycket bas så man fick lust att ställa sig upp och fuldansa när han sjöng! Johns fick man gåshud av mestadels hela låten men främst i tonartshöjningen
Till andra chansen gick
Sigrid Bernson med "Patrick Swayze" och Renaida med "All the feels"!
Även dessa låtar var hyfsat bra!

Andra veckan 10 Februari i Göteborg
Vad hände denna vecka? Från 6 bra låtar till typ 2 bra låtar och 1 som man kan skicka till Eurovision utan att skämmas.
Till final gick Piff och Puff (Samir och Viktor) med "Shuffla" och Liamoo med "Last breath". Helt ok låtar som naturligtvis ska vara i final och ingen annanstans hade varit skandal annars!

Denna vecka är cirkusen i Malmö och de som tävlar är:
Martin Almgren med "A Bitter Lullaby"
Barbi Escobar med "Stark"
Moncho med "Cuba Libre"
Jessica Andersson med "Party Voice"
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän med "Min Dröm
Dotter med "Cry"
Mendez med "Everyday"

Namnkunnigt startfält med förhoppningsvis bra låtar.
Denna vecka hoppas jag att det blir tjejer som går till final! tråkigt med en ladies night i andra chansen!
Utan att ha hört låtarna så tippar jag så här:
Final: Jessica Andersson och Dotter
Andra Chansen: Mendez och Martin Almgren

Hur tippar ni?

Likes

Comments

För att få lite mellostämmning i kroppen så åkte jag från Torsby (där jag bor nu) till Karlstad (dit jag ska flytta). Väl där nere så var stan fullproppad med folk, mest folk va det inne i gallerian ”Mitt i city” där det var lite mellorelaterade grejer och musik från Melodifestivalen spelades.
På Stora torget där Melodifestivalens staty står var det full rulle med några av Karlstads dans och musikklasser som dansade och sjöng. Bröderna Rongedal höll i Allsång med en av musikklassen/kören lite från Gärdestads klassiker till Värmlands stoltheter Sven-Ingvars, även deras egna låtar fick de med!
Höjdpunkten var Linda Bengtzing som sjöng två av sina låtar och en schlagerversion av Värmlandsvisan!
Visst var det lite kallt men det var det värt!

Likes

Comments

Hallå där ute i cyberrymden. Jag heter Rickard och mig hittar ni på västgötaslätten. Jag är 25 år och bor och arbetar i Skövde. Just nu jobbar jag professionellt med att skriva nyheter om Melodifestivalen både på jobbet och här på bloggen. Förutom det stora intresset för Melodifestivalen och Eurovision har jag ett stort teknikintresse, så ser du mig inte på ett Mello-event så är jag antagligen fullt upptagen med att testa en ny teknisk pryl..

Mitt schlagerintresse kom nog i samband med att Tusen och en natt, med Charlotte Nilsson (numera Perrelli) vann Melodifestivalen och sedan vann i Jerusalem. Under februari 2018 kommer jag även tycka till om Mello i P4 Skaraborg. Håll utkik efter det!

Jag kommer väl stå för lite skvaller och saklig journalistik i en väl avvägd blandning.

Favoritlåt i Melodifestivalen genom tiderna: Fame - Give me your love

Favoritlåt i Eurovision genom tiderna: Abba - Waterloo

Likes

Comments

Nu är äntligen försäsongen innan Eurovision 2018 igång. Det betyder att det nya låtar blir klara lite titt som tätt och flera länder är mitt i sina nationella uttagningar. Vanligtvis är detta en av mina favoritdelar på hela året, men i princip alla länder verkar lida av ett "Salvador Sobral" syndrom i år. Det vill säga att det är tråkiga, intetsägande låtar i nästan varje nationell uttagning.

Om vi börjar med att ta Melodifestivalen som exempel. Det är visserligen tidigt att säga något än, vi har hört 7 av 28 låtar (och bara en minut av dessa sju låtar). MEN, den första semifinalen brukar alltid innehålla åtminstone en låt med wow-faktor. Förra året hade vi Nanos "Hold on", som inte ens jag kan förneka är en sjukt bra låt. Även om jag verkligen inte ville att den skulle vinna. Dessutom hade vi Ace Wilders "Wild Child" (Som jag inte hade haft något emot om den hade vunnit). I år känns semifinal ett som ett stort paket mellanmjölk. Vi får väl se vad jag säger imorgon efter att ha hört hela låtarna, men jag är inte så hoppfull.

Samma sak gäller våra kära grannar i Estland. Deras nationella uttagning Eesti Laul är en av mina personliga favoriter och en av årets höjdpunkter. I år har de 15 dåliga låtar, 2 okej låtar och tre fantastiska låtar i sin uttagning. Besvikelsen blev större och större för varje låt jag lyssnade på. Mitt hopp står för att de skickar den fantastiska Elina med "La Forza".

Överlag så ser det likadant ut i alla nationella uttagningar runt om i Europa (och utanför). Kanske en eller två låtar som kommer kunna göra bra ifrån sig i Eurovision. Resten är... trist. Malta har ett gäng med billiga låtar med texter som en 10-åring skulle kunna ha skrivit. Med undantag för Eleanor. Hennes låt kanske ett lite äldre barn skulle kunna ha skrivit. Lettland och Ungern ska vi inte ens prata om,

Vissa länder har självklart gjort rätt. Frankrike gjorde rätt som valde Madame Monsieurs "Mercy". Likaså Tjeckien. Den extremt snygga Mikolas Josef ska representera dem med låten "Lie to me". Jag tror att den kommer sticka ut. Men frågan återstår. Är 2018 ett dåligt Eurovision år? Det är förtidigt att säga ännu men jag är rädd att det är så.


Likes

Comments

Tjena alla melodifestival och eurovision fantaster där ute och även ni som inte är lika stora fans som oss ;)

Joel Landegren heter jag 20 år och är ifrån de Värmländska skogarna i norr en liten by som heter Torsby. har nyss flyttat ner till Karlstad i hopp om att få ett jobb.

Min familj har alltid kollat på melodifestivalen men det var ett år som det tog fart på riktigt nämligen 2005. Det hela börja med att jag fick en kändiscrush på Nanne Grönvall och "Håll om mig" gick varm precis överallt. Men det var där hela min passion för melodifestivalen ligger.
Eurovisionpassionen kom 2006 och jag vet inte riktigt varför men det blev så.

Om man pratar musiksmak med mig så är den rätt bred: kan gilla allt från metal till ballader bara dom tilltalar mig! Så jag kan tycka om allt eller inget.

Favoritlåten från Melodifestivalen genom tiderna: Hmm bra fråga (finns många bra låtar) men jag tror jag tar Håll om mig med Nanne just nu.

Favoritlåten från Eurovision genom tiderna: Måste ju va Sveriges senaste vinnare Måns Zelmerlöw med Heroes! Nämnde inte det tidigare men jag satt i urvalsjuryn och vi valde ut just Måns och Heroes bland våra 14 bidrag.

Likes

Comments

Hallå alla schlagerfantaster!

Mitt namn är Gustaf. Jag är 22 år. Ursprungligen kommer jag från Stockholm, men jag tog mitt pick och pack och flyttade till Uppsala. Här trivs jag väldigt bra.

Jag har egentligen alltid varit ett fan av Melodifestivalen och Eurovision. Jag är uppvuxen med att både Mellon och ESC är något som man följer. Som liten dansade jag runt tillsammans med min mamma samtidigt som vi sjöng på tusen och en natt så högt det bara gick. Tyvärr blev det så att mitt intresse för dessa fantastiska tävlingar växte sig allt starkare medan min familjs intresse blev allt mindre. Men så kan det ju vara. Förutom Melodifestivalen och Eurovision så är jag ett stort fan av böcker, hundar och tatueringar.

Jag kommer vara den av oss Schlagernördar som gillar ballader (speciellt dem som är sjungna av snygga män från Irland ja, jag pratar om Brendan Murray) och vackra texter. Sedan kommer jag förmodligen gilla en massa saker utan att kunna berätta varför. Det har en tendens att bli så.

Favoritlåt från Melodifestivalen genom tiderna: Det är ju hur klyschigt som helst men jag måste nog säga Euphoria. Ska jag säga en annan så blir det Sanna Nielsens Empty Room.

Favoritlåt från Eurovision genom tiderna: A Monster Like Me (Norge 2015). Finns inget mer att säga om den saken.Likes

Comments

Snart kommer här en grupp killar med ett och samma intresse, nämligen schlager, att blogga om allt mellan Eurovision Song Contest och Melodifestivalen och lite mer därtill. Håll tillgodo

Likes

Comments