Ni trogna läsare undrar nog säkert var jag har tagit vägen på sistone. Det var något som slog mig nu, nu när jag ligger hemma i sjuksängen med en riktigt grotesk förkylning. Det är kanske dags för en liten uppdatering då:

Ja det blev ju inte alls många rätt när jag tippade senast, men det gör inget. Jag älskar nämligen stora skrällar i Melodifestivalen. I lördagens final så rådde det inget tvivel om att Frans skulle bli en av finalisterna. Det enorma publikstöd han fick i Gävle lyfte honom sannerligen till final. Låten var också den jag tyckte var bäst i startfältet. Mollys låt var däremot under förväntan. Den lyfte liksom aldrig helt till hundra procent, vilket gjorde mig sjukt besviken. Dock kommer hon att landa i den övre halvan i resultatlistan väl i finalen i alla fall, mycket tack vare hennes popularitet. 

Hur går det nu på lördag i Andra chansen då? Jo för mig känns det alldeles givet vilka finalisterna blir: Isa, Molly, Samir & Viktor samt Albin & Mattias kommer att bli de fyra akter som drar de längsta stråna i duellerna. Dessa är kvalitetsmässigt mycket starkare än de övriga i startfältet, och det tror jag att även majoriteten av det svenska folket tycker.

Sen så har jag två saker till att upplysa om. De två sista punkterna på min topp 50-lista KOMMER jag att avslöja inom en snar framtid. Ni trogna läsare kan vara lugna. Det är bara så mycket som händer i den här galna världen under en och en halv månads tid från februari och framåt. När det gäller recensionerna på de låtar som är klara för Eurovision, så blir det som så att jag kommer återkomma med dessa efter att finalen av Melodifestivalen är avgjord. Detta är främst på grund av att de är för många låtar att skriva om (i lördags så hölls fem finaler till exempel). Jag väljer helt enkelt att göra som i fjol: att ta en låt i taget och verkligen analysera låten mer, samt ge en mer utförlig motivation till varför jag tycker som jag gör.

And that was all from me for now. Thank you and goodbye! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments