Argo - Utopian Land (Grekland)

Grekland är ett av de få länder som alltid har kvalificerat sig till final sedan detta system infördes år 2004. Oftast så har landet slutat topp tio väl där. På senare tid så har de dock hamnat i en liten svacka (kanske den ekonomiska situationen kan vara en av de faktorer till det hela?).

I år fortsätter troligen den här svackan ytterligare, Argo är en folkpopgrupp som valdes ut internt av det grekiska TV-bolaget ERT att representera landet i år. Bidraget de ska framföra heter ''Utopian Land''. Det rappas på grekiska i verserna, och refrängen framförs på engelska: ord som upplevs som enbart kryptiska och lite intetsägande. Nej, ni kanske redan har anat att jag är föga imponerad på detta. Folkinslag i låtar är något jag i och för sig uppskattar, men de skulle inte ha förstört detta med den här löjliga rapen. Det är så frustrerande! Hade de behållit folktonerna så hade det blivit något helt annat, och framför allt: mycket bättre.

Grekland kommer förmodligen att åter en gång glida på en räkmacka till finalen, men där blir det troligen en ny bottenplacering. Blir det 12 poäng från Cypern i år då? Nja kanske inte ens det faktiskt!

Betyg: 1/10

Ungern står på tur nästa gång, så hoppas ni är med mig då. På återseende! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments