Det tok ikke lang tid fra jeg la ut det første bildet herifra før den første snappen plinget inn "Er det ikke vanskelig å sjonglere ute i kulda?". Nei jeg skal ikke lyve, det er skikkelig ubehagelig egentlig. Når kjeglene treffer iskalde negler og håndleddene bli kjølige. Man forsøker med hansker på og får bare enda dårligere grep, men det siste man burde gjøre er å kaste kjegler rundt innendørs i en liten leilighet, så man gjør det man må gjøre. Nå skal det også sies at jeg har på meg jakke og hansker når jeg sjonglerte for treningens skyld. Man kan godt fryse litt for bra bilder.Kjegler er ikke helt min greie ennå, sjonglering vil nok aldri bli min favoritt disiplin. Men det er noe litt magisk ved å kunne utfordre tyngdekraften og manipulere objekter på denne måten, det er jo nettopp det jeg liker best ved object work, at man utfordrer hjernens forventning om at det man kaster opp i luften må falle ned på bakken. Så jo mer frustrerende et triks er, jo bedre føles det når man får det til! Og det er jo ekstra gøy å kunne skryte litt når man kommer hjem i feriene. Jeg begynner å bli ganske komfortabel med sjongleringsballer, der går det fremover for tiden. Og selv om jeg ikke anser sjonglering som min disiplin er drømmen å være dyktig nok til å kunne stille opp med små show og stunt litt her og der, kanskje i kombinasjon med ild da jeg allerede trives godt med flammeblåsing og ildpoi.


Foto: Vigdis Helmersen

#sirkus #sjonglering #trening #underholdning #livsstil #vinter

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments


Jeg er egentlig et erketypisk A-menneske med en stor forkjærlighet for tidlige morgener og effektive dager. Men da min vanlige alarm for skolen borte i Nordfjordeid ringte 7:30 tittet jeg på telefonen og la meg til å sove igjen. Det var uendelig deilig å stå opp et par timer senere uten å være stresset over at dagen forsvinner forbi. For etter tolv timer på offentlig transport med lite til ingen søvn var det deilig å våkne i en litt større seng, med lys flommende inn gjennom et stort vindu og å lage frokost i helt eget tempo. Borte i Eid har sola så vidt begynt å titte over fjelltoppene og har vært borte veldig lenge, så selv om det er overskyet her i Stokke akkurat nå er dette mer naturlig lys enn jeg har fått på lenge. Både fordi sola ligger bak fjellene, men også fordi det er ganske smale vinduer på rommene våre og jeg tilbringer så og si hele dagen inne i aulaen. Er det noe jeg må bli flinkere til så er det å sette av tid til å være mer ute på ettermiddagene.Nå som klokka tikker litt over ett på dagen har jeg spist frokost, stretchet et halvtimes tid og brukt lang tid på morgenkaffen. Lest, laget lunsj og fått lastet ned en treningsdagbok. Noe jeg har tenkt på å gjøre noen dager, men ikke fått meg til å gjøre. Det er ganske fint med en lang og avslappende formiddag med musikk og litt skriving før jeg skal møte en av barndomsvenninne mine senere i dag. Jeg ser virkelig frem til å tilbringe den neste uka med venner, lage mat og gi hodet tid til å prosessere den siste tiden. Jeg skal definitivt trene litt. Men fokusere mest på å gjøre yoga og stretching hver dag. Det er viktig for meg å finne en god balanse mellom vedlikehold av styrke, fleksibilitet og fremgang i ferdigheter samtidig som man drar nytte av ferien til å la kroppen og hodet hvile og restituere før hardkjøret starter igjen.


#helse #livsstil #vegan #trening

Likes

Comments


Biltema åpnet i går her i Nordfjordeid, og som et pr stunt/den store åpningsdagen klippet de snora allerede 07:00 på morgenen og delte ut gavekort på 500 kroner til de 100 første kundene. Biltema er virkelig en av de bedre butikkene å ha i nærheten når man lever det glade turnèlivet eller har en forestilling i nær fremtid. Så da romkameraten min fortalte om sin plan for å komme først i køen (å stå grytidlig opp og vente som enhver annen tulling) ble jeg selvfølgelig med. Vi stod opp kvart på fire og gikk ned mot sentrum halv fem. Ti på fem var vi nede på Biltema, og glad er jeg for de tre lagene med klær og termosen med varm saft. Det kom ikke noe særlig med folk før i seks halv syv tiden, men så plutselig var det overfylt med folk. Halv syv begynte de ansatte å rigge til med rød løper og kaffe, en av sjefsfolka fant fort ut at jeg og Rudi hadde vært på plass i flere timer og gjorde stor stas på oss. Tja, ihvertfall bilde med oss på facebook siden deres og liknende. I tillegg ga han oss et gavekort ekstra hver for å være de to første i køen. Nei dette er virkelig første gang jeg gjør noe sånt for gratis ting, men treningsutstyr er nødvendig og ofte ganske dyrt, så jeg er veldig fornøyd med investeringen av tid.Det jeg fanget med meg fra Biltema var to pakker med treningsmatter. Eller snarere to pakker med fire puslespillbiter i hver. Akkurat passe stort til å kunne trene enkel gulvakrobatikk og tumbling hjemme eller å stable med seg i rekvisitt og riggelasset på turnèer. Pakkene kom på 150 kroner stykket, også tok jeg med en foam roller til litt under 200 kroner. Hva det resterende gavekortet skal brukes til er ennå litt i tenkeboksen, men jeg vurderer en investering til i hjemmetreningsmuligheter. Det vil definitivt komme perioder jeg ikke har tilgang eller råd til treningssenter eller et sted å trene sirkus, da kan det være greit å ha laget seg et gjennomført og minimalistisk opplegg til sin egen stue.


#nouw30daychallenge #biltema #trening #helse #livsstil

Likes

Comments


Jeg tuller ikke, denne herligheten dukket opp i posten i går. For er det en ting jeg digger så er det fargerike klær, spesielt med favorittfargen min og en smule passiv aggressive quotes. Vel den er ikke nødvendigvis passiv aggressiv, den er også litt glad-aggressive avhengig av hvordan man leser det. Jeg brukte skjorta for første gang nå i dag, og materialet er supert! Jeg er som regel bittelitt skeptisk hver gang jeg bestiller noe fra et nytt sted, men denne funker som bare kula.

Boomoutlet har en haug med stilige og morsomme t-skjorter, hettegensere og en haug med andre rariteter. De spurte om jeg kunne tenke meg å promotere dem, så vi har nettopp startet et lite sammarbeid. Derfor får man nå faktisk avslag på en hvilken som helst bestilling uansett hvor liten eller stor med koden "sceneteppe". Det var egentlig ganske morsomt å kunne plotte inn sitt eget kjennemerke som en rabattkode i en nettbutikk.Ellers har jeg hatt en veldig rolig ettermiddag. Torsdager er de lengste dagene, men jeg har hatt mye mer energi i dag enn i går. Da jeg etter maks to timers søvn på en ti timers nattbuss ankom Nordfjordeid 07:00 på morgenen, labbet opp til paviljongen i regnet. Skiftet sånn halvveis og pakket om bagen før jeg gikk til frokost. Humøret var virkelig på topp gjennom mesteparten av dagen, men jeg var noe fjern mens vi jobbet på trampolina. Heldigvis gjorde vi saltoer i loungen, og selv om saltoene mine har begynt å nærme seg noe er jeg glad det var med sikkerhetsbelte sånn i tilfelle søvnmangelen skulle slå inn akkurat da. Nei etter skolen sovnet jeg tvert og ganske grundig en times tid, spiste middag, leste og drakk kakao. Etter kvelds er jeg fornøyd med at jeg rakk å pusse tenner før jeg sovna og sovna grundig. Jeg er veldig trist over å måtte avlyse teater valgfag, men man må kjenner sine begrensninger.

Romkameraten min fortalte at jeg helte varmtvann på en varmeflaske og krøp under dyna. Han skulle til å spørre om ett eller annet, men før han rakk å spørre fikk han bare et snork til svar. Nei i dag har kroppen begynt å samarbeide igjen, fått nok søvn og mat til å kunne restituere og slappe av. Til tross for at jeg ennå var nokså sliten i hodet var det en effektiv time med parakrobatikk, sirkusdisiplin og luftakro før vi kjørte på med to runder power training og litt aktiv fleksibilitet. I luftakrobatikken revnet buksene mine igjen, så jeg har nå tre par med bukser jeg må sette meg ned og reparere ganske snart. Men akkurat nå nærmer det seg at Rudi burde være ferdig med sitt siste valgfag for kvelden, og jeg har lovet ham en kopp te før vi legger oss.


#nouw30daychallenge #sponset #rabattkode #livsstil #helse

Likes

Comments


Først og fremst, hva er flammeblåsing? Flammeblåsing er en ferdighet innenfor ildkunst og pyro. Du blåser brennbar væske ut av munnen så det blir en sky du setter fyr på med åpen ild. Flammeblåsing er noe av det farligste du kan gjøre innenfor ildkunster da du har noe så ukontrollerbart som ild og brennbar væske helt oppi ansiktet. Derfor må du være selvsikker, ha er sterk pust og kunne dine sikkerhetsregler. Noen av de mest umiddelbare risikoene du kan støte på er brannskader, magetrøbbel og tørr hud. Videre kan du risikere kjemisk lungebetennelse, oppkast, mer alvorlige brannskader og dødsfall som resulterer av de tidligere nevnte risikoene. Og det værste av alt er at har du ikke kontroll på det du driver med, kan du skade andre.Hva har jeg alltid med med i bagen når jeg skal blåse?

Lampeolje er min go to når det kommer til brennbar væske å blåse med. Det var lampeolje jeg lærte meg å blåse med, og det er det jeg kjenner best. Jeg har ingen planer om å bytte væske og føler meg trygg på det. Jeg er fullstendig klar over at det finnes egne væsker laget til flammblåsing spesielt, men jeg ser ingen grunn til å bytte. Så lenge man er obs på konsekvensene som kan dukke opp ved å svelge eller puste det inn, samt være obs på at lampeoljeflasker kan likne på tennveske flaskene, så man alltid dobbeltsjekker hva det stå på den føler jeg meg ok med det. Det aller siste man skal gjøre er å tulle rundt med substanser som tennveske, bensin og alkohol. Ild skal aldri, aldri kombineres med alkohol enten du vil bruke det som blåseveske eller er beruset selv.

Fakkelen min har jeg laget selv. Det finnes haugevis av tutorials på impoviserte fakler, men jeg liker å ha kjøpt veke spesielt til ildkunster.

Lighter

Slukketeppe, eller et håndkle man dynker i vann. Jeg liker også å ha en bøtte med vann i umiddelbar nærhet. Ikke fordi jeg er usikker på meg selv og ferdighetene mine, men fordi det gjør meg 110% trygg, og det viser ovenfor andre at du er en mer profesjonell artist. Det er viktig at publikum og dine eventuelle medspillere er like trygge, om ikke tryggere enn deg.

Aloe vera for tørr hud. Men aldri solkrem, det fant jeg ut av på en middelalderfestival et par år tilbake. Jeg og Sunniva skulle blåse og gjøre bittelitt bodyburning, aka føre fakkelen nedover armen. Noe som med rett teknikk kun resulterer i noen svidde armhår, men solkremen hadde vist et lavere kokepunkt enn vi trodde. Jeg fikk ingen virkelige brannskader da jeg merket at noe var galt sporenstraks. Men litt svidd hud oppstod den dagen.

Vannflasken min ser alltid helt annerledes ut enn flasken jeg har lampeolje i. Ihvertfall om jeg har helt lampeoljen over i en mer nøytral flaske for å passe til settingen. Det vil ikke hjelpe noe å drikke vann om man svelger lampeolje, men jeg liker å blåse et par skyer med vann før jeg kjører på med lampeolje. Tørrtrening som man ironisk nok kan kalle det.

Fete melkeprodukter legger en hinne over munn og hals som man minke helserisikoen av å ha lampeolje innabords. Den vil også nøytralisere lampeoljen i magen til en viss grad da den er basisk. Det betyr ikke at du fritt kan svelge lampeoljen som du vil, men man kan ikke unngå litt. Derfor hjelper melkeprodukter for det. Personlig spiser jeg ikke melk av etiske grunner, samtidig som jeg er laktoseintolerant. Men i forbindelse med flammeblåsing biter jeg i det sure epler og kjøper et par laktosefrie puddinger eller liknende. Jeg driver og researcher mulighetene for andre alternativer. Som en veldig fet vegansk fløteerstatning og å ta et par aktive kulltabletter. Men det er jeg ikke 100% sikker på ennå.Hvorfor velger jeg da allikevel å blåse? Jo det er et uttrykk som føles og ser veldig riktig ut i mitt artistbilde. Jeg har alltid vært glad i ild, spesielt når det kommer til utendørsforestillinger. Jeg mener, det ser fantastisk ut! Noe jeg derimot er opptatt av er å ikke gjøre det alt for ofte, da det ikke er sunt for noen deler av kroppen på noen måte, annet enn kanskje evnen til å fokusere. Og jeg tenker som så at når man er klar over konsekvensene ved å gjøre noe feil, kun gjør det når man føler seg trygg og komfortabel samtidig som man beholder respekten for elementet. Når man har på seg riktige klær, sjekket vindretningen, gjort klar slukketeppe og har et publikum som venter i spenning, da må man sannelig leve litt og faktisk gjøre det man brenner for (ikke bokstavelig talt).


Likes

Comments


Etter en del problematikk med Internettet til buss selskapet mitt har jeg hengt litt etter i #nouw30daychallenge , men jeg ser ingen grunn til å gi seg bare på grunn av en dag. Jeg merker godt hvor utrolig deilig det var å kunne legge inn bilder fra kameraet mitt i dag istedenfor telefonbilder.

Jeg har tross alt hatt en ganske spennende dag i Oslo. Skritttelleren måler mellom 23-24000 skritt og flere skal det bli på vei ned mot busssentralen igjen. Grunnen til min plutselige Oslotur er at jeg har vært på en opptaksprøve, en opptaksprøve som jeg selv har en veldig god magefølelse på. Den ble jeg ferdig meg på formiddagen og har etter det trasket rundt i sentrum i noen timer mens Tiril var på skolen (jeg sov hos Tiril i natt så det har vært utrolig koselig!). Satte med på en cafè for morgenkaffen da jeg ikke spiste frokost før jeg dro "hjemmefra". Men fikk i meg et par flasker vann og tre bananer jeg hadde i sekken mens jeg var på opptaksprøven. Heldigvis har jeg ikke trent noe mer enn litt stretching og noen minutter med sjonglering, ja det er noe av det jeg liker best ved sjonglering. Man trenger bare stappe noen kjegker og baller i sekken også er man good to go. Jeg kjente det godt i hele kroppen at den trenger mer påfyll i løpet av en dag. Men jeg hadde rett og slett ikke hodet med meg til å tenke ordentlig på mat før jeg begynte å gå tilbake mot Tiril sin leilighet senere på dagen. Vi bestilte sushi på døra, så jeg bestilte like godt to porsjoner til meg selv. En til middag og en til bussturen hjem. Etter å ha satt til livs sushien tok vi også en avokado hver med litt urtesalt og næringsgjær på.

For øyeblikket sitter jeg på gulvet og skriver mens Tiril jobber med mattematikk. Jeg jobber meg gjennom dagens andre kopp med kaffe for å holde meg noenlunde våken til jeg skal ned mot busssentralen og ta bussen tilbake til Nordfjordeid. Jeg krysser fingrene for at det blir lett å sove så jeg ikke er helt ødelagt i morgen tidlig når jeg skal rett tilbake til undervisningen. Det er også viktig for meg å komme meg tilbake så fort da jeg underviser i teater valgfag på Onsdager.Det har vært et fint lite avbrekk fra skolehverdagen, men det kribler etter å komme tilbake igjen til aulaen og klassen min. Jeg har handlet bittelitt klær, fotografert, filmet litt og storkost meg med å bare vandre alene gjennom en by jeg sjeldent er i. I sekken venter det en porsjon til med sushi og frukt fra mathallen, så jeg skal bruke den ni til ti timers lange bussturen hjem på å spise, planlegge morgendagens teaterfag og sove... Jeg ser egentlig veldig fram til å sove nå.


Likes

Comments


Dette har vært en riktig så innholdsrik helg med mye trening og enda mer latter. Jeg har tilbrakt mye tid i aulaen for å knekke koden på et par triks, så både Lørdag og Søndag startet jeg på pålen og endte i styrkerommet. Leg day i går og upper body i dag. Som jeg skrev på Instagram er jeg uendelig fornøyd med å endelig få til pull ups på egenhånd! Et mål jeg hadde satt å få til før Februar, noe jeg nådde så vidt det var. Jeg prøvde meg også på fem kilo ekstra på benkpress i dag, noe som gikk overraskende bra. Det var ikke så lenge siden jeg ikke klarte å få opp 30 kilo, men nå gikk det som smurt! Benkpress, pull ups (med og uten hjelp), handstands, arch ups og et par andre øvelser for mage og rygg som jeg egentlig ikke vet hva heter for å være ærlig. Jeg kjenner det ihvertfall grundig i armene.

Etter trening passet det utrolig bra at jeg hadde et par vafler igjen fra frokosten. Slengte på litt agave sirup, cashew smør og kokte en kopp kakao. En teskje rå kakao og bittelitt chaga pulver, jeg prøvde å droppe både søtning og havremelken i dag, og det smakte utmerket uten.En av grunnene til at jeg har jobbet så hardt gjennom hele helgen da jeg ellers ville tatt en rest day er av den enkle grunn at jeg reiser til Oslo i morgen og blir borte til Onsdag morgen. Da går jeg glipp av to dager med sirkus, inkludert power treningen på Tirsdag. Så siden jeg allikevel skal sitte 9-10 timer på buss i morgen kan kroppen like godt bruke den tiden til å restituere som den kunne gjort det i dag. Jeg finner nok en eller annen lur måte å trene om det blir noe død-tid der borte, men det tar jeg litt som det kommer.


Likes

Comments


Mobilblogging fra et teppefort er definitivt noe jeg ikke helt hadde planlagt å gjøre i kveld. Men her sitter jeg. Vi har bygget flere sammenkoblede slott og borger i peisestua av sofaer, koster, en presenning, stoler og vimpler. Slottene er fylt med madrasser, puter, lys, musikk og godt humør. For øyeblikket spiller og synger vikingene på en improvisert låt om kongedømmet mitt. Kong Møll er navnet for kvelden. Ja kallenavnet Møll festet seg ganske fort her på skolen. Vikingene synger for øyeblikket en improvisert sang om møllriket, med egen hilsen og alt. Kort sagt er jeg fryktelig underholdt for øyeblikket.Utenom å bygge teppeslott har jeg tilbrakt dagen i aulaen og på styrkerommet. Det er kanskje frihet og Lørdag, men da jeg kommer til å gå glipp av to dagers trening i starten av neste uke trenger jeg at det fungerer som rest days.Nå skal jeg legge vekk telefonen igjen og bruke resten av kvelden på popcorn, allsang og teppeslott


#nouw30daychallenge

Likes

Comments


Etter et par timer med avkobling foran bålet og kveldsmat har jeg labbet tilbake til rommet, lagd en kopp kakao og krøpet under et teppe med nevnte kopp kakao og resten av en pakke kjeks jeg kjøpte forje uke.. En hel helg med fri er ikke noe vi driver særlig mye med her på Fjordane, det er som regel bare Søndager som er vår helg. Men det hender det dukker opp en Lørdag i ny og ne. De har også på en eller annen mystisk måte en tendens til å dukke opp når jeg trenger dem mest.

Jeg og Rudi bestilte en liten pakke fra Gymgrossisten for noen dager tilbake. Han skulle ha litt nytt treningsutstyr, og nevnte at han ikke mangler så alt for mye for å få gratis frakt. Så jeg myste innom siden, hva de hadde av veganske alternativer. Og da jeg allerede hadde bestemt meg for å kjøpe kakao eller bakekakao på butikken snart tok jeg like godt og slang meg på bestillingen hans. Jeg er en skikkelig ulltepper-kakao-bøker-og-levende-lys-person. Spesielt nå om vinteren, så jeg bestilte en boks med rå kakao, chaga pulver og noen instant pakker med miso suppe. Noe jeg definitivt skal ha med meg når jeg skal til Oslo en tur i starten av neste uke, men den turen skal jeg komme tilbake til senere.Jeg sitter for øyeblikket og redigerer på en hverdagsvlog som dere snart skal få det, forhåpentligvis i løpet av helgen. Det er litt for lenge siden sist video da jeg har fått for uvane å kun lage dem i feriene, men det er jo her på skolen ting virkelig skjer. Jeg har alltid likt å skryte av at jeg har et liv litt utenfor det vanlige. Med teater, turneer, spillejobber og kunstfag. Men jeg på sirkusskole er hver eneste dag noe ganske utenom det vanlige, så om denne videoen slår an skal jeg virkelig fortsette med dem.


#nouw30daychallenge #vegan #kakao #helsekost #livsstil #vlog #youtube

Likes

Comments