Header

​Hej!

Nu var det ett tag sen vi hörde av oss, tyvärr. Det har hänt en del som tagit upp all vår tid, men det börjar lugna sig nu.

I lördags var vi och tittade på en dalmatinerflicka. Som på måndag kommer hit och ska prova att bo med Clara ett tag! Så Alice kommer åka hem till Claras föräldrar medan Bella och Clara har en testperiod ihop. Det ska bli så spännande!

Sofie har börjat med djurvårdskurs, vilket hon tycker är spännande! Hon har även fullt upp med sitt UF företag som verkligen blomstrar just nu!

Vi uppdaterar igen så fort vi kan!

// Clara & Sofie

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är så synd att nouw förstör kvalitén på bilderna...

Nåväl! I helgen har vi mest latat oss, med undantag för igår då vi gick ut i det lilla som är kvar av snön och fotade våra hundar. Blev väl inga toppenbilder direkt, och jag har faktiskt smugit in en bild från idag också. 

Men nu är det en ny vecka, och nya tag. Hoppas inte det här slasket blir långvarigt, dels för att det är så tråkigt att fota i, och dels för att hundarna blir så snuskigt blöta... Usch!
Imorgon står hundträning på schemat. Tror jag i alla fall. Förra veckan höll vi på med belöningsmetoder och lekar, och vi hann inte med många hundar, så jag antar att vi ska fortsätta imorgon. Ska försöka se om jag orkar ta med mig kameran någon dag nu till skolan och fota lite på lektionerna!

Vi får se vad den här veckan har att erbjuda!

// Clara

Likes

Comments

Hej!

Vi bestämde oss för att göra en blogg tillsammans där vi skriver om skolan och vår hundträning. Tanken är att ni ska få ta del av vår vardag och våra lektioner, men också lite tips och ja - egentligen allt som rör hund!

Men vilka är då vi?

Jag som skriver just nu heter Clara Sköld, kommer från Göteborg och är sjutton år. Jag har egentligen redan gått på akademin ett år, men eftersom det var så tufft att flytta hemifrån så har jag nu börjat om ettan, vilket faktiskt är underbart. Med mig till skolan har jag min fodervärdstik Alice på två och ett halvt år, en glad labbe i sina bästa år! Vi tränar mycket allmänlydnad, nose work, agility och så har vi precis börjat med lite freestyle! Vi tycker också om att vara ute i skogen (Alice med en pinne i högsta hugg och matte med en kamera), bada, mysa och bara vara tillsammans!

Vi kände inte varandra innan vi började på skolan. Vi båda hade flyttat 30 mil hemifrån och kände inte någon. Och så råkade vi slumpmässigt bli ihopsatta i en lägenhet. Och det var tur det, för nu är vi bästa kompisar och trivs så bra ihop. Det är ganska skönt att man inte behöver gå utanför ytterdörren för att gå till sin bästa vän, man kan bara öppna sin rumsdörr så är hon ett steg bort!


Jag som skriver nu heter Sofie Elfsberg och läser andra året på Forshagaakademin. Clara och jag tyckte att det var en bra ide om vi båda fick presentera oss i vårat allra första inlägg.

Jag kommer ifrån Hedemora, Dalarna och flyttade till Forshaga för att uppfylla min dröm om att få jobba professionellt med hundar. Jag och min Jakt Labbe tik på två och ett halvt år älskar att prova på nya sporter och aktiviteter, vi har provat på alllt från nose work, agility och apportering till drag, just nu tränar vi allra mest rallylydnad och freestyle. Jag tycker att det ska bli otroligt roligt att få dela med mig av mina tankar och funderingar gällande hundträning, utrustning och mitt hundliv rent allmänt.

Jag och Clara hoppas på att ni ska gilla att följa oss på alla våra galna äventyr och kanske till och med bli lite inspirerade på vägen.


// Clara, Sofie, Amy och Alice​

Likes

Comments