Kvällens på er!

Tycker att livet är på topp - men det är det väll alltid när man kommer hem efter en kvalitetstids-kväll med bästisen.

Änyhow - hur tänker ni kring pension? Själv har jag liksom inte haft en tanke på detta förrns fram tills för några månader sedan. Tror inte ens att jag har öppnat och läst de orangea kuverten tidigare (allmänna pensionen) men nu jäklarns.

Jag är ju en såndäringa person som ser fram emot livets alla faser - och med det sagt ser jag ändå fram emot pensionsåldern med (inte så att jag vill spola fram tiden dit men den skrämmer mig liksom inte och jag kan se tjusningen med den tiden med). Men då gäller det ju att man har varit klok i livet och satt undan så man kan leva gott även då.

Nu har jag ju en jäkla fördel med en arbetsplats som är vääääldigt generösa med pensionsspar via arbetet vilket är toppen. Utöver det sparar jag minst 1000 kr i månaden i fonder som är öronmärkt för pension.

Det vore väll ändå drömmen att få ha ett hus i något varmt land, kunna äta gött och skämma bort eventuella barnbarn :)

Godnatt på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lönen kommer, Status, Tankar

Hallooooj!

Nu har det varit tyst här några dagar men sånt händer när livet pågår liksom.

Har haft en långhelg med jobbet i Berlin (tonvis med party och god mat) - men det är ju alltid najs när jobbet bjussar liksom.

Nu är det halv-veckas jobb i Sthlm och även det är ju nice.

De här små avbrotten gör ju att det har gått jäkligt snabbt med den första veckan sedan löning = mighty bra, då känns det inte som man får den där "jag-är-så-infernaliskt-rik"-kicken som annars kan komma när lönen trillat in men inga räkningar har dragits.

Detta är också första månaden då jag har fört över en större sparsumma till ett sparkonto på annan bank - vi får se hur det går! Men rent spontant känns det ju som ett vinnande koncept då jag inte kan tjoffa över en summa på 0 sekunder när lusten faller på. Håller jag det så kommer jag att ligga minst 4600kr över mina beräkningar på mitt buffertsparande vilket är tvärnice.

Jag är så JÄKLA pepp på detta året alltså - det är en grym känsla att ha full koll på läget.

Kan ju också konstatera att mitt "straffsparande" förra månaden genererade 1751 kr vilket i sig är en jäkla ögonöppnare. Det är alltså samma summa som jag lagt på "onödiga" saker under månaden. Helt galet - hade jag avstått de köpen så hade det nu legat 3502 kr mer på min sparade buffert nu än om jag kört på som vanligt innan straffsparet (dvs - i normala fall hade jag bränt de extra straffsparade pengarna på annat skit som jag inte behövde och just nu kan jag typ inte ens komma ihåg vad jag lade pengarna för denna månadens konsumtion på) OTROLIGT!


Nu är jag fullkomligt slut som artist då jag klev på tåget från Gbg vid 05.55 imorse - så natti natti!

Likes

Comments