Hej Hej

Idag tänkte jag berätta om en händelse och vad jag egentligen skulle gjort i den situation. För ungefär en vecka sedan var jag i kyrkan, vi hade en "Love Day" för alla ungdomar och pastorerna berättade om att vi måste ta itu med våra attityder och hjärtan för att vi ska först och främst ha en bra relation med Gud, innan han välsignar oss med vår man eller fru ifall du är man och läser detta.

En av pastorerna pratade om "Moral Revolution" och det var så bra! Då påmindes jag av en händelse som hände för någon månad sedan.

Jag blev plötsligt anklagad om att jag pratade för mycket om min tro eller/och om Gud, och att den personen inte tyckte om att jag gjorde. Jag blev chockad och började gå mot självförsvar, men i själva verket skulle jag egentligen varit stolt! När vi blir frälsta, kommer inte vi längre vara i samma rike som "alla andra" utan vi är Guds rike och därför ska vi sprida det! Vi ska sprida det för att vi vet hur underbart det är att leva i den och vi vet att det är det riket som vi alla bör tillhöra. Om du är frälst och det inte är någon som klagar på dig, då är antagligen något fel.

Nästan alla i Bibeln som gav sina liv åt Gud, var inte så jätteomtyckta av alla andra. Precis så ska det vara med oss, ofrälsta människor kommer någon gång att reagera eller kritisera för att de vet att vi har ljuset inom oss och de är fast i mörkret, där Satan regerar över deras liv. Men vår uppgift är att bryta deras mörker och ta dem till Jesus.

Kom ihåg, Satan blev besegrad för flera tusen år sedan när Jesus tog alla våra synder på korset, när du bekänner det över ditt liv kommer inte Satan ha makt över ditt liv. Det enda han vill är att förstöra för dig, säga åt dig att du inte är bra nog och att ingen älskar dig, men Jesus kommer med liv, han säger att du är underbart skapad och Han alltid kommer att älska dig!

Gud har skapat dig och mig för att vi ska sprida vad Jesus gjorde på korset och vad Gud har gjort för oss. Gud vill att vi ska brinna av kärlek till Honom (inte bokstavligt talat men du fattar poängen XD) och Han vill att vi ska inta våra positioner, för att världen kommer att frysa ut oss, den kommer vara mot oss, den kommer skapa frestelser och den kommer att skapa hålor för oss men vi måste vara starka i Gud för att vi ska kunna slåss mot de frestelserna, stå emot synden och lyda Gud.

Stå för vad Gud säger. Gud har kallat oss att vara ljuset i den här tiden, det är vår uppgift som Guds barn, men om du inte lever efter att göra skillnad har ditt liv ingen effekt.

Det är dags att höja vår röst inför det som är rätt, inför sanningen. Du måste ta ställning för det idag och våga gå mot strömmen av den här världen. Böj dig inte inför den här världens avgudar. Och när du tar det beslutet kommer hela himmelen att backa upp dig! Förstår du kraften i detta? Gud, Jesus, Den helige Ande, alla änglar och alla himmelska makter kommer att backa upp dig i dina val som stödjer Guds ord och sanningen.

Detta inlägg är baserat på passet som vi hade med Pastor Sofia Muńoz (https://nouw.com/sofiamunoz) och det var så himla bra!

Ha en fortsatt bra helg så hörs vi i nästa inlägg!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej Hej
Detta är en grej som jag har tänkt på ganska mycket på sistone, nämligen sociala medier. Sociala medier är en av våra största fiender, kristen som okristen så påverkar det oss exakt lika mycket.

För några år sedan, mådde jag väldigt och min mobil/sociala medier/musik var en av mina sätt att hantera mitt mående.
Jag ville alltid vara social på mina sociala medier, till exempel som Snapchat, det var en app som jag var beroende utav. Jag ville ha dagar med folk, jag ville ha massa med människor som jag kunde snapa med och jag kunde inte lämna en snap oläst. Men nu behöver jag inte det längre, varför? Mina dagar på snapchat är inte det jag skriver på mitt CV, kan skryta med eller ta med mig till himmelen. Totalt onödigt egentligen. Idag har jag inga dagar med någon, har mina närmaste där så att jag kan nå dem snabbt och känner inte ett behov av att hela tiden gå in på den appen.

Instagram är en app som verkligen inte är bra ifall man inte vet hur man ska hantera den. Där får man tips om träning som kan orsaka ortorexi eller andra ätstörningar såsom bulimi och anorexi.

Människor lägger ut bilder på sig själva halvnakna, människor gör det oftast för att säga ”detta är min kropp och ingen har rätten att se på den objektifierande eller göra något som jag inte vill” men i mina ögon ser jag en osäker människa som inte har respekt för sin egen kropp.

Varför i hela världen vill man lägga ut sådana bilder? Undrar jag varenda gång någon gör det. Om man är nöjd med son kropp kan man väl lägga ut en mysig bild på dig i mjuka pyjamas...eller? Skulle jag sett en sådan bild skulle jag verkligen koppla det med att människan har respekt för sin kropp och trivs med den. Instagram är även en avlastningsplats för många. När jag mådde som sämst sökte jag på #depression och där kom massor med bilder av människor som har skurit sig, citat som säger att man inte orkar leva längre och bilder på dem helt förstörda efter ett självmordsförsök.

Sociala medier är något som kan inspirera oss till att träna, hitta nya övningar, se recept och mycket mer men det kan även orsaka mycket smärta. Det kan orsaka en psykisk ohälsa som är väldigt svårt att dämpa.

När jag blev frälst, avföljde jag allt som jag visste jag mådde dåligt över och började istället följa accounts med saker som visar vad Gud säger om mig och olika bibelcitat som får mig att vara trofast. Man påminns varje gång man öppnar Instagram om att Gud verkligen är god, nådig och kärleksfull gud.

Jag vill avsluta med att utmana dig; ta en vecka utan sociala medier. Kan du klara av det? Du kan ringa med telefonen, skicka sms eller spela spel, men avstå ifrån Snapchat, Instagram, Facebook och Twitter. Ta även en paus från Periscope, Yellow, Tinder om det fortfarande är en grej. Jag vet inte riktigt om det är det.

Ha en fortsatt trevlig dag!Likes

Comments

Hej Hej

Idag är jag hemma, halvt sjuk och vilar upp mig tills jag ska åka och träffa en kompis. Vi ska fika i kyrkan och hon är verkligen en av de mest godhjärtade och varmaste personerna jag känner. Kommer bli sååå mysigt!


Anyways, back to the point.

Som du ser på rubriken handlar detta om den bästa vännen du någonsin kommer att ha i ditt liv. Tidigare idag under min daily devotional (tid med Gud bön/lovsång/bibelläsning) så kände jag en sån frid och trygghet i Gud.

Jag kände mig verkligen trygg i att Han alltid kommer att vara där, bara en bön bort. Oavsett hur nära du är din mamma, bästa vän eller den personen du känner dig närmast så kommer den personen inte kunna finnas där för dig hela tiden. Den personen kommer inte alltid att kunna hjälpa dig eller att kunna hantera dig.

Jag känner verkligen igen mig i detta, oavsett hur nära jag har varit en människa så kanske det har slutat med att den har svikit, sårat eller inte har vetat hur de ska kunna vara där för mig. Ska jag vara helt ärlig så har jag varit rädd att bygga upp relationer från att vara bekanta till vänner just på grund av den anledningen, att människor inte riktigt har kunnat att vara trofasta och jag har blivit åsidosatt väldigt många gånger.

Men nu när jag har min trygghet i att Gud alltid finns där, älskar mig och släpper allt Han håller på med när Han hör min röst så har jag blivit lite mer trygg i att våga skapa relationer och ta det som det kommer, och såklart kommer jag till Gud med alla mina relationer. Jag låter Gud ta hand om mina relationer, visa mig vilka som är rätta för mig och tvärtom.

Jag vet inte vad du har varit med om när det gäller vänskapsrelationer men du ska veta att Gud är den BÄSTA vännen du någonsin kommer att få. Han är den som kommer att hela dig, befria dig, hjälpa dig. vara där för dig, lyssna på dig, komma med svar, du kommer aldrig bli ett andrahandsval, du kommer inte hamna på en "vänta-lista" och du kommer att vara trygg för alltid! Vart kommer du att hitta en bättre vän? Just det, ingenstans. För att Han verkligen är den BÄSTASTE.

Han är inte heller bara din vän, Han är din pappa, din skapare och ditt allt. Det är Han för mig iallafall, han är verkligen mitt allt. Jag skulle inte klarat av livet utan Honom och jag är såååå tacksam över allt Han har gjort för mig, detta året är verkligen mitt bästa år än så länge. Det började så otroligt bra och har fortsatt i den riktningen och bara på grund av att jag valde att börja året med Gud.

Ursäkta för ett lite rörigt inlägg men känner mig lite trött och har så mycket i min hjärna så det blir lite rörigt resultat XD

Ni får ha en fortsatt bra dag iallafall!

Likes

Comments

Hej Hej
Jag har tänkt på detta sedan igår kväll och det är en sak som jag kan må dåligt över.
Det är just den frågan jag ställde i rubriken, vad vill jag bli ihågkommer för?
Just nu om jag tänker på detta ämne kan jag ifrågasätta varför jag inte är som mina vänner eller varför jag inte kan vara ”normal”.
Saker jag skulle kunna bli ihågkommen för just nu kan vara dessa; ironisk, sarkastisk(på andras bekostnad), bitter, inget tålamod, envis, vill alltid ha rätt, avbryter andra, negativ, rädd att uttrycka mig, säger saker utan att tänka innan, lätt irriterad osv.
Men jag vill inte bli ihågkommen på detta sättet eller att människor ska tänka så om mig redan nu.
Jag vill bli ihågkommen som; lojal, snäll, generös, där för andra, lätt att umgås med, kan säga saker i rätt tid, sprida glädje och vara kärleksfull.
Det är den person jag vill vara, den personen som jag kämpar med att bli, men gång på gång faller jag, jag misslyckas och ibland orkar jag inte ens att bry mig längre.
Men jag vill inte skriva dessa saker på den listan; den som ger upp, förlorare och svag.
Jag vill istället byta ut den personen jag är till den jag vill vara.

Jag vill avsluta med att ge dig en uppmaning;
Skriv ned de egenskaper som du har nu och de egenskaper som du vill bli ihågkommen för.

Ha en bra dag och lycka till med det som du har framför dig!

Likes

Comments

Hej Hej

Jag hade idag tänkt att skriva om min relation med Gud. Det som många glömmer bort när de tänker på just kristendomen är att det inte alls handlar om lagar och regler eller om rätt och fel, utan det i fösta hand handlar om en relation.

Gud vill ha en relation med dig, när man inser hur mycket Han älskar en är det den bästa känslan i världen. Han sände sin son hit på jorden, Han som är så helig, så god, så oskyldig sändes ner på jorden för att dö. Dö för att vi skulle ha en relation med Honom och bli fria från all synd. I sin sista stund i livet var han smutsig, dömd, rädd och övergiven. Han bar allas synder, depression, ångest, misstag, skuld, skam och allt som inte tillhör Gud på korset. Tänk tillbaka i ditt liv på alla synder, alla misstag, all psykisk ohälsa, all skam och all skuld. Allt det tog Han på korset för dig. Tänk på alla människor i Sverige just nu, det är 9 miljoner människor i Sverige just nu. Han tog allt sådant från varenda människa som har funnits, finns och kommer att finnas till den tiden vi kommer till himmelen.

Han älskar dig så mycket! Han är din pappa. Han älskar när du kommer till Honom, Han älskar när du vill ha en relation med Honom, när du pratar med Honom, när du kommer med lovprisning till Honom, när du vill berätta det du brottas med och när du kommer med din kärlek till Honom. Han älskar att höra din röst, Han älskar dig och Han vill ha en relation med dig!

Den största gåvan du har fått i livet är din frälsning, det vill säga när du kommer till Jesus. Han har välsignat ditt liv med så mycket, Han vill bara att du överlåter dig till Honom.

Jag överlåter mig till Honom varenda morgon i min bönekammare, jag kommer med bön till Honom varenda dag och med lovprisning. Jag vet att det är en bra start på min dag och jag vet också att om jag gör det kommer jag att klara av dagen. Jag vet att Gud kommer att välsigna min dag och jag vet att jag kommer att vara trygg i Hans famn.

Jag vill avsluta med att säga att Gud älskar dig, Han håller dig i handen genom dagen och Han vill ha dig! När Han skapade jorden insåg Han att världen vore så mycket bättre med en utav dig!

Ha en fortsatt bra eftermiddag!

Likes

Comments

Hej Hej

Häromveckan började jag på en "kurs" kan man säga, i kyrkan. Den heter Destiny Training och handlar om att bygga upp en stark grund att leva på i sin kristna tro.

I söndags hade vi en lektion och den som ledde lektionen gjorde en väldigt intressant övning. Den gick ut på att vi skulle ta ett papper, på ena sidan skulle vi skriva "Gud säger att jag är....." och räkna upp saker som Gud säger att vi är, det kan antingen vara saker från bibeln eller från det vi har känt att Gud vill att vi ska veta. På andra sidan papperet fick vi sedan skriva "Djävulen säger att jag är..." och räkna upp alla saker man känner att djävulen vill säga till en eller alla de dåliga sakerna om sig själv, för att det är endast djävulen som försöker trycka ner dig genom sådana tankar.


När vi hade skrivit upp alla punkter osv så fick vi två frågor;

1. Vilken lista är längst?

2. Vilken lista tänker ni mest på?

Det är då jag började fundera på mitt fokus. Jag insåg att listan med saker som djävulen säger om mig var längre än den andra och jag insåg även att jag fokuserade på den listan om allt dåligt om mig än listan med saker som Gud säger om mig.

Varför ska jag fokusera på allt dåligt när jag har så mycket att vara tacksam över? Varför ska jag gå tillbaka till allt det dåliga när jag har så mycket bra saker framför mig? Varför ska jag fokusera på allt som säger att jag är dålig när jordens skapare kallar mig vacker och underbart skapad?

Jag vill avsulta detta med en fråga till dig som läser detta, du behöver inte skriva upp det någonstans utan du behöver bara fundera över det här; Vilken lista riktar du ditt fokus på? Alla saker som är positivt med dig eller tvärtom.

Från och med nu ska jag iallafall rikta mitt fokus på listan med saker som Gud säger att jag är.


Ha en fortsatt trevlig kväll!Likes

Comments

Hej Hej
Idag är det måndag och första dagen på min praktik, jag praktiserar på en förskola och ska göra det i 4 veckor. Superkul!
Det var verkligen kul att vara på den förskolan jag ska vara på. Pedagogerna är supertrevliga, barnen är supergulliga och jag känner verkligen att detta kommer gå bra!

Jag vill även tipsa er om en låt!
Jag lyssnade på denna låt när jag var på väg till praktiken, det var verkligen en bra start på dagen och får en att längta efter Guds rike ännu ner!
Låten heter Glimpes och artisten heter Kim Walker-Smith.


Ha en fortsatt bra eftermiddag!

Likes

Comments

Hej Hej

Några kanske undrar varför jag har det bloggnamnet jag har eller vad det står för, och det ska jag nämligen tala om för er!

Ska jag översätta det till svenska skulle det låta så här: Räddad av Honom.

Okej, två frågor. Vad har jag blivit räddad ifrån och vem är "Honom"?


Jag har blivit räddad ifrån att leva ett meningslöst liv, ett liv som jag inte uppskattade och som jag verkligen inte vill tillbaka till.

Innan jag började lära känna den som har skapat mig, aka Gud of course, levde jag ett liv som jag ville fly ifrån. Jag var olycklig, deprimerad och självmordsbenägen. Jag visste inte vad meningen med livet var, jag visste inte varför jag levde och jag ville inte veta det heller. Jag ville bara bort.

Första gången jag bad till Gud var jag 8 år gammal och bönen lät så här medan jag satt på badrumsgolvet och grät:: "Gud om du verkligen finns, ta livet av mig. Iscensätt en olycka eller låt inte mig vakna när jag har somnat. Jag vill inte känna så här längre, jag vill inte finnas längre"

Några år senare flyttade jag och hamnade i Södermalmskyrkan, det var min räddning. När jag kom in var det inte en sådan som vi ser på film utan det var en kyrka där man såg sammanhållningen och kärleken människorna hade till varandra. Alla de människorna hade en sak gemensamt, och det var kärleken de hade till Gud.

Jag blev nyfiken och fortsatte komma dit, en söndag bad jag med i en bön som basically betyder att man välkomnar in Jesus i sitt liv.

Från och med den dagen kom jag ganska regelbundet till kyrkan och började även i en cellgrupp (en grupp av tjejer eller killar som ber, läser bibeln och umgås tillsammans) Det var den andra räddningen i mitt liv.

Grundskola, var som helvetet för mig men cellgruppen och kyrkan var min bensin. Jag behövde cellen för att klara mig vecka till vecka, det som jag fick på cellen hade jag som grund hela veckan tills jag kom dit igen.

I somras åkte jag på ett läger med kyrkan och det förändrade verkligen ALLT! Inte bara det att jag fick umgås med fantastiska människor, jag blev även befriad ifrån alla mina psykiska problem. Depression försvann inte helt men åtminstone 90% av det försvann och idag är jag helt fri från depression, all ångest försvann, självskadebeteende kunde jag inte ens tänka på och alla tankar på att jag inte vill leva ersattes med livsglädje.

Som många kanske vet är psykiskt ohälsa inte något man blir fri från på en vecka men det är precis det jag blev, inte på grund av medicin, inte på grund av en psykolog utan det var Gud.

Gud är den som befriade mig, helade mig och räddade mig. Därför säger jag att jag är räddad av Honom, för att Han verkligen räddade mig från att leva ett liv utan Honom. Utan Honom kan jag inte starta min dag och utan Honom skulle jag gå under.


Så där fick ni svaret på frågan, varför jag har det bloggnamnet jag har. Det kanske blev lite långt men jag kan inte hålla mig kort om den som skapade världen och tänkte att världen behöver en utav mig också!

Ha en fortsatt bra dag :)

Likes

Comments

Hej Hej,

Detta är tredje gången jag startar en blogg och det kanske är den sista, vem vet?

Anledningen till att jag ens har börjat blogga överhuvudtaget är för att jag tycker om att skriva, jag känner verkligen att det är något jag är bra på och kan uttrycka mig genom.

Jag vet att bloggnamnet och språket jag bloggar på inte är samma men visst låter allt bättre på engelska? Svenska är så tråkigt språk ibland (haha :))

Men välkommen till mitt liv, hoppas att ni kommer att uppskatta den här bloggen!


Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments