Igår var vi på plats för vårt första doftprov i eukalyptus i Skövde.

När vi kom dit så var jag väldigt osäker på om hon skulle klara det. När vi kom in i väntlokalen med alla hundar blev hon så nervös. Men sen när dom ropade upp startnummer 11 och vi kom in i lokalen blev hon jättelugn och jag kände att jag kunde slappna av mer.

Att säga till när hon hade markerat var bland de jobbigaste. Det kändes precis som när man tryckte på klar på körkortsprovet. XD Ändå så var det precis att vi fick godkänt för att jag var lite trög och väntade ut henne för att vara säker. Dyrka var hur duktig som helst och hittade rätt låda på bara 10 sekunder. Men nu är jag väldigt säker på när hon verkligen hittat rätt. Så här när man tänker i efterhand så var det hur tydligt som helst att hon hade rätt.

Vi kom hem glada med ett diplom och en rosett. Hon var så säker på lådorna och visste precis vad hon skulle göra. Så nu letar vi efter en tävling att åka på. Synd bara att det inte finns någon i närheten än. Men vi håller ögonen öppna framöver.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mitt första blogginlägg kommer här...den här bloggen är tänkt att handla om mig och min hund. Om våran träning upp till tävlingsnivå.

Just nu satsar vi på Nose Work. Vi är anmälda till vårat första doftprov i eukalyptus i slutet av november. Vi fick testa på Nose Work första gången för två månader sen på ett hunddagis och jag fastnade direkt för det och kände att verkligen passade min hund, det var verkligen hennes grej det. Hon fattade direkt och nu har vi kommit rätt så långt i träningen så nu gör vi oss redo för doftprovet om några veckor. Jag hoppas verkligen att hon klarar det då jag vet att hon har svårt med nya miljöer.

I övrigt så tränar vi även agility, rallylydnad och lydnad. Jag har som mål att även kunna tävla i något mer. Vi kämpar nu med att få till apporteringen och fritt följd bättre. :)

Ha det gött / Paulina och Dyrka

Likes

Comments