Hemgjord Focaccia

En klassisk italiensk focaccia som passar perfekt till en god soppa, pasta eller som tillbehör till en charkbricka


Du behöver:
7 dl vetemjöl
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja till degen
1 tsk timjan
3 msk olivolja till pensling
flingsalt


Gör såhär:
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten och rör om tills jästen löst upp sig.
2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och arbeta ihop degen. 3. Låt jäsa i 40 minuter.
4. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader varmluftsugn.
6. Pensla degen med olivolja och strö över timjan & flingsalt.
7. Grädda focaccian i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.




Gillar

Kommentarer