Sista dagen

​Under de senaste dagarna har det rullat på som vanligt här borta i Frankrike. Har haft lite franska lektioner och gått lite promenader. Det har dock varit lite sämre väder och Veronique har haft lite annat att göra, vilket betytt att jag fått lite mer ledig tid. ​Jag har dels vilat och gjort läxor men även hunnit träna en del vilket varit väldigt skönt, då det är ngt jag saknat här. Jag har mest sprungit och gjort lite utfallssteg och knäböj. Måste säga att träningen blir väldigt mycket roligare när man har den fantastiska utsikten som man har här. Igår kväll tex när Veronique var på Yoga sprang jag en runda i kvarteret och kollade ut över bergen medan solen gick ner, vilket var helt magiskt! Nu ska jag strax äta lunch med dem och sen plugga vidare den här sista tiden jag har kvar, så att jag kommer hem med så mycket franska kunskaper som möjligt;)

Puss & Kram​

Gillar

Kommentarer

Ledig dag

Igår var min första dag helt ensam, vilket helt ärligt talat var super skönt! jag kunde för första gången verkligen sova ut och gick inte upp förens halv tio. När jag vaknat gjorde jag mig i ordning för att sedan börja mission nr 1: ta bussen ner till stan. Jag hittade rätt buss och lyckades köpa en biljett på franska så något måste jag ju lärt mig under den senaste veckan;) När jag kom ner till stan var det SUPER mycket folk då det var den årliga festen när de tar ner korna från bergen. Jag började med att gå runt i lite affärer, och det blev lite inköp från både Zara och Mango. Efter det gick jag runt i staden, kollade de olika stånden som var uppsatta över allt. Sedan började mission nr 2: Lyckas få mat när New Yorks population alla är i lilla Annecy samtidigt. Till slut hittade jag ett hamburgerställe som såg grymt ut och ställde mig i den långa kön. När jag lyckats få min mat efter 40 min gick jag ner med det till vattnet och åt en mysig lunch. Sen gick jag tillbaka in i stan och tog sen bussen hem. Jag gjorde sedan alla mina läxor vilket tog ca 2h och sen han jag redigera lite videos och bilder innan jag åt middag med Veronica, Xavier, deras son och nu en ny kompis. Fullt hus och mycket franska men nu är det bara 4 dagar kvar så det ska nog gå strålande.

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer

Somewhere over the rainbow

I förgår hade vi en kort franska lektion på morgonen innan vi skulle göra iordning oss för att åka iväg för att vandra. Vädret var dåligt på morgonen men eftersom det var en timmes biltur dit han det klarna upp och blev en av det finaste och klaraste dagarna hittills. Det var super varmt, till och med så varmt att man tillslut vandra i t-shirt trots att vi var så högt upp och det egentligen brukar ligga snö och vara kallt och blåsigt. Vi vandrade i ca två h innan lunch och sen två h efter lunch. Vi åt på en fantastisk kulle där vi hade utsikt över Mont Blanc och alla andra Berg. Jag har visa stunder i livet som jag försöker spara som foton i minnet så att man kan ta fram dem när man mår dåligt eller bara känner att livet/sverige är trist, lunch utsikten kan jag lova er kommer stanna ett bra tagg i mitt minne!

När vi kom hem hade vi en kort lektion franska då man var väldigt trött efter dagens vandring, och åt sen middag med Veronic och Xavier (som ni ser på sista bilden) och även deras son och hans kompis.

Puss & Kram

Gillar

Kommentarer