Jag är en människa som inte är så positiv!


Jag är en människa som inte är så positiv!


Jag har fått höra MÅNGA gånger att jag inte alls är positiv av mig för fem öre.

Så nu har jag googlat fram olika sätt att tänka positivt haha!!!!!

Här kommer då några tips för att tänka mer "positivt" som jag behöver!

1.Lägg mer tid på att läsa positiva och upplyftande saker. Du har hört tillräckligt om eländet i världen.

Okej , vart ska jag börja läsa?!haha.

2.Prata mindre. Tänk efter på hur många saker du har sagt de senaste dagarna som varit helt meningslösa. Hur många gånger kunde du ha undvikit att göra dig själv eller någon annan upprörd, slösat bort din energi eller blivit arg över småsaker och tagit ut ilskan på någon med ord?

Prata , jag som mest är tyst av mig haha.

3.Gå ut i naturen. Jag är ingen skogsluffare i mjukisbyxor och därför blir jag lika överraskad varje gång efter en promenad i skogen eller en naturupplevelse. Man mår bra av naturen.

Jag är pollenallergisk och tål inte björk eller gräs haha.

4.Lär dig att fråga dig själv “Är det här bra för mig?”. På det enkla sättet kan du undvika meningslösa och skadliga saker oftare och få mer av det som är bra för dig.

Låter vettigt tror jag :P

5.Skapa en affärsidé för dig själv. Om du vore ett företag, vilken affärsidé har du idag? Är det att göra alla andra nöjda – det är ganska vanligt eller är det ”Att leva ett mer harmoniskt liv med mindre stress”.

Japp ska skapa ett låtsats företag haha.

6.Tvinga dig att bli positiv. Memento mori – kom ihåg att du ska dö. Det är vad du har gjort och hur du har varit, inte vad du äger som betyder något. Dessutom tar tanken på att du ska dö bort saker som förhindrar dig att leva ditt liv som du verkligen vill leva det. Jaga efter dina drömmar innan det är försent.

Detta lät hemskt tycker jag ...Tänka på döden.

7.Gör en lista över saker du är tacksam för i ditt liv. Skriv ner den nu direkt och få ihop minst tjugo saker. Det är härligt att ha en sån lista att titta på när allt känns jobbigt.

Tänk om jag bara få ihop 19 haha :P

Med dessa tips så kommer jag bli världens mest positiva människa på nolltid.Gillar

Kommentarer